Monday 9 July 2012

Γεμιστά με κιμά


Μυστήριο μέγα καλύπτει αυτή την συνταγή! Και εξηγούμαι!
Τα γεμιστά είναι ένα φαγητό που το φτιάχνω χειμώνα-καλοκαίρι, γιατί είναι το αγαπημένο του γιου μου του μικρού.
Τα κάνω πάντα με κιμά, αν και εμένα μου αρέσουν τα «ορφανά», αλλά με κιμά αρέσουν σε όλους τους υπόλοιπους, οπότε κερδίζει η πλειοψηφία ;-)
Και επειδή ακριβώς τα κάνω τόσο συχνά, ήμουν απόλυτα σίγουρη ότι έχω αναρτήσει την συνταγή μου.
Τις προάλλες λοιπόν που μίλαγα με την Ειρήνη, με ρώτησε πως και δεν έχουμε βάλει συνταγή για γεμιστά με κιμά.
Εγώ με ύφος απόλυτης σιγουριάς, της είπα ότι φυσικά και έχουμε τέτοια συνταγή, δεν υπήρχε περίπτωση να μην έχω βάλει τα αγαπημένα γεμιστά του γιου μου.
Έψαξα …. ξαναέψαξα ….. δίκιο είχε η Ειρήνη, γεμιστά με κιμά πουθενά!
Σπεύδω να επανορθώσω λοιπόν και να σας πω πως τα φτιάχνω κι εγώ, μιας και ο γιος μου λέει «σαν τα γεμιστά της μαμάς δεν υπάρχουν άλλα» κι εγώ καμαρώνω φυσικά κάθε φορά που το ακούω χα χα χααα!
Μην ξεχνάτε, τα γεμιστά θέλουν όλα τα υλικά «μπόλικα».
Μπόλικο κρεμμυδάκι, μπόλικο μαϊντανό, μπόλικο δυόσμο, να μοσχοβολήσουν και να νοστιμίσουν!
Όπως θα δείτε παρακάτω, όποτε κάνω γεμιστά, φτιάχνω μπόλικα!
Όχι μόνο γιατί μας αρέσουν, αλλά γιατί αν περισσέψουν, διατηρούνται μια χαρά σκεπασμένα στην κατάψυξη. Όταν τα ξεπαγώσουμε είναι σαν να τα κάναμε εκείνη την ώρα. Γλιτώνουμε έτσι ένα δεύτερο μαγείρεμα κάποιες φορές (οι γνωστές τεμπελιές μου:P)
Δείτε και μια εναλλακτική πρόταση που μας έδωσε η Ειρήνη τις προάλλες, για γεμιστά δύο σε ένα, όπου μαγειρεύει τα γεμιστά με κιμά με έναν διαφορετικό τρόπο.
Διαλέξτε όποιον προτιμάτε και απολαύστε το απόλυτο καλοκαιρινό φαγάκι!

Τα υλικά μας:
8 ντομάτες
10 πιπεριές
750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
220 γρ. ρύζι καρολίνα
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 γεμάτη κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
μισή κούπα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι – πιπέρι
Στην πράξη:
Διαλέγουμε ντομάτες μεγάλες, κόκκινες, ώριμες αλλά όχι «λιωμένες».
Πιπεριές μπορούμε να βάλουμε όποιες μας αρέσουν, πράσινες ή κόκκινες.
Πλένουμε καλά τις ντοματοπιπεριές.
Κόβουμε προσεκτικά το καπάκι από τα λαχανικά, προσέχοντας να μην αποκολληθεί τελείως.
Αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις βάζουμε ανάποδα σε ένα ταψί.
Αφαιρούμε με ένα κουταλάκι την εσωτερική σάρκα από τις ντομάτες και την βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Δεν στραγγίζουμε τις ντομάτες από τα υγρά τους, τα αφήνουμε και αυτά στο μπολ όπου βάλαμε την σάρκα τους, την οποία και ψιλοκόβουμε με ένα μαχαιράκι.
Τις άδειες ντομάτες, τις πασπαλίζουμε εσωτερικά με λίγη ζάχαρη και τις βάζουμε και αυτές ανάποδα στο ταψί, μαζί με τις πιπεριές.
Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σοτάρουμε σε αρκετό ελαιόλαδο, να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τον κιμά, και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ, δηλαδή την σάρκα και τα υγρά από τις ντομάτες που αδειάσαμε και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι.
Στο σημείο αυτό αρχίζουμε να ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 4-5 λεπτά.
Νερό δεν χρειάζεται να προσθέσουμε καθόλου, γι αυτό αφήσαμε να υπάρχουν και τα υγρά από τις ντομάτες.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την αφήνουμε για 15-20 λεπτά στην άκρη. Στο διάστημα αυτό το ρύζι θα φουσκώσει και θα απορροφήσει τυχόν υγρά.
Γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά-ρυζιού τις ντοματοπιπεριές μας.
Τις περιχύνουμε με αρκετό λάδι και προσθέτουμε στο ταψί και λίγο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς.
Εγώ τις ψήνω σε ξεσκέπαστο ταψί, φροντίζοντας κατά διαστήματα να τις περιχύνω με τα υγρά του ταψιού, άλλοι προτιμάνε να τις ψήνουν σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο και να τις ξεσκεπάσουν προς το τέλος.
Κάποιες φορές, 10-15 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βάζω κάτω από τα καπάκια των λαχανικών ένα κομμάτι τυρί φέτα, που ψήνεται κι αυτή και δίνει έξτρα νοστιμιά.
Επίσης πολλοί προσθέτουν και πατατούλες στο ταψί, εγώ το έχω σταματήσει εδώ και χρόνια, γιατί πάντα μου έμεναν μιας και τις …. περιφρονούσαν οι άντρες μου και κοίταζαν την «ουσία» όπως μου έλεγαν, δηλαδή τα ίδια τα γεμιστά.
Φυσικά μπορούμε να γεμίσουμε με τον ίδιο τρόπο και άλλα λαχανικά, κολοκυθάκια, μελιτζάνες αλλά και μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης που είναι σκέτο γλύκισμα!
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!

72 comments:

Irene said...

πρωι πρωι!!! :)
ωρα να τα κανω και εγω, εφετος δεν τα εφιαξα ακομη!!!!
καλη σου εβδομαδα

ειρηνη

Tante Kiki said...

Ααααααα! Έρχομαι...με τρένο, με το αμαξάκι μου, με αεροπλάνο ...το μεσημέρι θα είμαι εκεί! Τα λατρεύω και τα έφτιαξες λατρεμένααααα! Τέλεια!!! Μοσχοβόλισαν και νιώθω τη γεύση τους να με κατακλύζει!!! (Είδες έπιασα δουλειά πρωί πρωί μιας και οι μικρές δεν ξύπνησαν ακόμη!!-:))))
Καλημέρα - Καλή εβδομάδα - Φιλάκια!

Φωτεινη Τ. said...

Kαλημερα Ελενα και καλη εβδομαδα.Το νοστιμοτατο φαγακι που μας προτεινεις σημερα,ειναι ενα απο τα πολυαγαπημενα της οικογενειας μου!Θεωρω οτι οχι μονο ειναι ιδιαιτερα γευστικο-ταδυο ειδη πιπεριων,πρασινη και κοκκινη-το κανει εκρηκτικα νοστιμο,ειναι δε και εντυπωσιακα εμφανισιμο με τον πολυχρωμο συνδυασμο των λαχανικων.Η γεμιση ειναι εξαιρετικα αφρατη,οι μυρωδιες ανεπαναληπτες και επι του πρακτικου θεματος,φαγητο που μπορεις να χορτασεις πολλα ατομα!!Μπραβο Ελενα μπηκες παλι στην κουζινα μας,οχι βεβαια απροσκλητη,αλλα ως φιλη με την σιγουρια μιας ακομα επιτυχημενης συνταγης.Φιλια πολλα,πολλα.

Pela Farsiarotou, φιλολογος/καθηγητρια αγγλικων/ ειδικη παιδαγωγος said...

Με κιμά ή ορφανά, κρύα ή ζεστά, όπως και να είναι τα γεμιστά γενικώς είναι μούρλια!!!!!!!!!!! παίρνω μια γενναιόδωρη μερίδα (μια και τρώω για 2..) και σε φιλώ γλυκιά μου Έλενα! καλή εβδομάδα! μουτσ

Ειρήνη Ε. said...

Έλενα, είδες που είχα δίκιο τελικά; Δεν είχαμε γεμιστά με κιμά. Από την στιγμή που το ανακαλύψαμε όμως, δώσαμε όχι μόνο μία, αλλά δύο συνταγές, η κάθε μια με τον δικό της τρόπο, νόστιμα φτιαγμένες. Έτσι οι φίλοι και οι φίλες μας, θα έχουν την ευχέρεια της διπλής επιλογής!!
Όποια συνταγή και να επιλέξουν, θα φτιάξουν πεντανόστιμα γεμιστά, από αυτά που η οικογένεια, αγαπά να γεύεται συχνά. Μην ξεχνάμε ότι, τα γεμιστά είναι, από τα πιο αγαπητά φαγητά των Ελλήνων και όχι μόνο.
Καλοφάγωτα!!
Καλή εβδομάδα.

Unknown said...

Κλασικό και πολύ αγαπημένο φαγητό!Καλημέρα και καλή εβδομάδα!:)

Μαριλένα said...

Ελενα, έχω την εντύπωση, πως όχι μονο έχεις ανεβάσει τη συνταγή, αλλά πως σχολίασα κιόλας!!
σοβαρά!!

μ' αρέσουν πολύ τα γεμιστά (σου) όσο για τη συμβουλή με τα "πολλά" υλικά, εξαιρετικά χρήσιμη :D

πολλά φιλιά, καλά να περνάτε και όμορφη βδομάδα να 'χουμε!!

mari beika said...

Μην τα δει ο άνδρας μου!!!γιατί θα μου τα ζητάει και βαριέμαι!!! η τεμπέλα!! Μου αρέσει που βάζεις περισσότερες πιπεριές, εμείς τις προτιμάμε από τις ντομάτες.
Φιλιά πολλά, καλή βδομάδα.

Ροδανθη said...

Καλημέρα Ελενα και καλή εβδομάδα,απίθανα τα γεμιστά σου δεν τα ζηλεύω γιατί είχα φτιάξει τις προάλλες χαχαχα!!!!Να είσαι καλά φιλιά!!!!!

Ερμιόνη said...

Καλημέρα Ελενάκι!
Λατρεμένο φαγητό, αν και εγώ προτιμώ τα γεμιστά μου ορφανά!
Αυτό το "μπόλικα σε όλα" πολύ μου αρέσει! Είναι όντως το μυστικό για την επιτυχία του συγκεκριμένου πιάτου!
Φιλιά πολλά!

Elena said...

Καλημέρα Ελενάκι μου και καλή εβδομάδα! Αγαπημένο φαγητό τα γεμιστά και μαζί με φετούλα....δεν υπάρχει καλύτερο καλοκαιρινό φαγητό!! Ιδιαίτερα όταν είναι κρύα, εξαφανίζονται στη στιγμή!!! Πολλά φιλάκια!

KANTHAR0S said...

Με κίμα ή χωρίς κιμά τα ισοπεδώνω. Θυμάμαι μια φορά πιτσιρικάς είχα φάει καμιά εικοσαριά γεμιστά σε διάστημα δέκα ωρών. Μεγάλες εποχές.

FashionSugarBubbles said...

yummy


kisses
fashionsugarbubbles.blogspot.gr

eirini said...

Έλενα, επειδή κορίτσι μου δεν μαγείρεψα σήμερα, και τα γεμιστά σου είναι ακριβώς όπως μ'αρέσουν, στέλνω τον κούριερ να τα πάρει!!
Πακετάρισε τα σε παρακαλώ!!!!!!

Villy @ For the love of Feeding said...

Και ο άντρας μου έχει μάθει στα γεμιστά με κιμά, αλλά εγώ έχω μάθει σε αυτά με το ρύζι.. Και στο σπίτι μας νικάω εγώ! Αλλά και με κιμά είναι πεντανόστιμα!!

mm_skg said...

Καλημερα Ελενακι!
Μοσχομυρισε το φαγακι σου! Αγαπημενα γεμιστα all time classics! Κι εμενα μου αρεσουν με ρυζακι αλλα αυτοι οι ευλογημενοι οι αντρες αν δεν εχει κρεας λενε οτι δεν χορταινουν!
Καλη εβδομαδα!

Unknown said...

Γεμιστά με κιμά τα αγαπημένα μου. Μπορώ να τρώω κάθε μέρα και κάθε ώρα και να μην τα βαριέμαι καθόλου..Καλή εβδομάδα να έχουμε...φιλιά..

Anonymous said...

Λατρεμένα τα γεμιστά με τον κιμά. Τα φτιάχνει η μητέρα μου (εγώ βαριέμαι χιχιχι) και βάζει -μικρή παραλλαγή- και κουκουνάρι και σταφίδες ξανθές και μαύρες που τις έχει μουλιάσει στο κονιάκ ! Όπως και νάχουν είναι τα αγαπημένα μου !
sgr

ΕΛΕΝΑ said...

Ειρήνη μου εγώ φέτος, ούτε θυμάμαι πόσες φορές τα έχω κάνει χα χα χαα!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Κικίτσα μου, μακάρι να ερχόσουν, τι καλά που θα τανε!!!!
Με όποιο μέσον ήθελες!!!!!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!!

ΕΛΕΝΑ said...

Φωτεινή μου έτσι είναι!
Ενα φαγάκι υπέροχα νόστιμο και μοσχομυρωδάτο, που μπορεί να καλύψει πολλά άτομα και που πραγματικά απολαμβάνουμε!
Να ΄χεις μιαν όμορφη εβδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Πέλα μου εννοείται ότι εσύ δικαιούσαι διπλή μερίδα χα χα χαα!
Πολλά φιλάκια, και να προσέχεις με την ζέστη!

ice creaminal said...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑς ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΚΩΠΗΚΑΝ ΤΑ ΥΠΑΤΑ ΑΧ ΚΑΙ ΝΑ 'ΧΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΓΕΜΙΣΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΚΑΤΩ ΟΥΤΕ ΕΓΚΥΟς ΝΑ 'ΜΟΥΝΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΙΓΟΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΑΛΕς ΜΑΓΕΙΡΙΚΕς ΑΓΑΠΟΥΛΕς ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΑς ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Eri said...

Καλά βρε Έλενα, το φαγάκι του παιδιού δεν είχες στο site!?
Πραγματικά έχω παρατηρήσει ότι τα παιδιά συνήθως προτιμούν τα γεμιστά με κιμά και οι μαμάδες ορφανά!!
Φιλάκια πολλά Έλενα!

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Ποτέ δεν τα έχω φάει έτσι, στο σπίτι πάντα τα προτιμουσαμε με ρύζι. Ίσως ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσω κι έτσι!

Maria B. said...

Ελενάκι μου εγώ τα προτιμώ με ρύζι, ο αντρουλης μου τα προτιμά με κιμά οπότε θα πάρω ένα για μένα και 4-5 για τον Φώτη που είμαι σίγουρη ότι θα του αρέσουν πολύ γιατί έχεις ακριβώς τα υλικά που του αρέσουν !!!

γεια στα χεράκια σου !!!!!!!!!

φιλια πολλά πολλά και καλό απόγευμα !

Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! said...

Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό! Βέβαια εγώ τα φτιάχνω χωρίς κιμά αλλά και έτσι είναι πεντανόστιμα!

ΕΛΕΝΑ said...

Ειρήνη μου είχες δίκιο, μα πως μου είχε ξεφύγει αυτό το φαγητό??
Ευτυχώς τώρα έχουμε όχι μία, αλλά δύο συνταγές για να απολαμβάνουμε υπέροχα γεμιστά με κιμά!
Φιλιά, καλή βδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Καλή βδομάδα και σε σένα cinemrion, σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαριλενάκι μου έτσι νόμιζα κι εγώ, αλλά γιοκ χα χα χαα!
Εχουμε γεμιστά ορφανά, γεμιστά με θαλασσινά, με κιμά όμως δεν είχαμε!
Τώρα όμως έχουμε!
Φιλιά πολλά, καλή βδομάδα, να περνάς πολύ πολύ όμορφα!!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαράκι η αλήθεια είναι ότι οι πιπεριές έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από τις ντοματούλες.
Κι αν μου περισσέψει γέμιση καμιά φορά, γεμίζω και καμια ακόμη!
Φιλιά, καλή βδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Ροδάνθη μου, εγώ πάλι, πάντα τα ζηλεύω χα χα χαα!!
Αγαπημενο καλοκαιρινό φαγάκι!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ερμιονάκι μου κι εμένα ορφανά μου αρέσουν, αλλά ας όψεται η πλειοψηφία και η καλή μου η καρδιά χα χα χαα!!
Ευτυχώς όποτε τα φτιάχνει η μανούλα μου, πάντα μου στέλνει ταπεράκι!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι συμφωνώ, κρύα μου αρέσουν κι εμένα, μην σου πω και από το ψυγείο ακόμα!
Να έχεις μιαν όμορφη εβδομάδα Ελενάκι μου, πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Κάνθαρε έλαααααα!!! χα χα χαααα!!
Μα τι μεγάλες εποχές??
Τεράστιες θα έλεγα!!!!
Φιλιά, καλή βδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

FashionSugarBubbles, κόπιασε να σε κεράσουμε!
Καλή βδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Ειρηνάκι μου πες του παιδιού να έρθει, πακετάρισα χα χα χαα!
Φιλιά πολλά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Villy μου εσύ νικάς γιατί είσαστε 1-1
Εγώ η ταλαίπωρη είμαι 3-1, που να κερδίσω??? χα χα χααα!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαρίνα μου το ίδιο λένε και οι δικοί μου άντρες!
Μα τελικά όλοι ίδιοι είναι??
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Κι εγώ, κι εγώ Ευάκι μου!
Φιλιά πολλά, καλή βδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Λιζάκι μου λατρεύω την παραλλαγή της μανούλας, αλλά νομίζω ότι σταφίδες και κουκουνάρια θα ταιριάζουν πιο πολύ στα ορφανά γεμιστά!!!
Φιλιά πολλά, μας έλειψες!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ice Creaminal ποιος σου έκοψε τα ύπατα καλή μου???
Ελα να σε τρατάρουμε να ξεκουραστείς λιγάκι!
Φιλιά, καλή βδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Είδες βρε Ερη μου?? χα χα χαα!
Μα πως μου ξέφυγε τόσα χρόνια???
Επανόρθωσα όμως για χάρη του γιόκα μου!
Πολλά φιλιά, καλή βδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Ευγενία μου αλήθεια??
Δεν τα έχεις δοκιμάσει ποτέ με κιμά??
Λοιπόν, αξίζει σίγουρα να τα δοκιμάσεις, γευστικά είναι τελείως διαφορετικά από τα σκέτα με ρύζι.
Πολύ νόστιμα κι αυτά!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαράκι, είδες που έφτιαξα μπόλικα, ε??
Τον Φώτη σκέφτηκα, αλλά και σένα, να μην μαγειρεύεις μ' αυτήν την ζέστη!!!
Ελπίζω να εκτίμησες την καλή μου την καρδιά;-)
Φιλιάαααααααααα!!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Βάσω μου και με κιμά και με ρυζάκι, τέλεια είναι τα γεμιστούλια!
Φιλάκια!

KaPaworld said...

μΜεταηύ μας...αυτό είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φγητό!!! Τις λατρεύω με κιμά! Μπράβο τέλεια εικόνα...

ΕΛΕΝΑ said...

KaPa μου σε ευχαριστώ πολύ!!!
Να έχεις μιαν όμορφη εβδομάδα!
Φιλιά!

Summertime Blues said...

καλή, πολύ καλή εβδομάδα.
μα τί ζέστη είναι αυτή;
εξαντλητική.
αν και στα γεμιστά είμαι υπέρ των "ορφανών", είναι από τα φαγητά που τρώγονται πολύ ωραία κρύα.
μμμμ καλό αυτό!
φιλιά πολλά.

Elena said...

μμμμμμμμμμμμ Έλενα συμφωνώ απόλυτα με τον μικρό σου γιο...τα γεμιστά είναι και για μένα το αγαπημένο μου φαγητό. Θα την δοκιμάσω σίγουρα!!! Τώρα που έχω πάλι χρόνο για να σας παρακολουθώ...με βλέπω να παχαίνω...εμ με τόσες υπέροχες συνταγές δεν μπορώ...πρέπει να τις δοκιμάσω αχ αχ αχ διαβάζω και την συνταγή που έχεις από κάτω με την τούρτα και τρελαίνομαι...μάλον αυτην θα φτιάξω πρώτα!!!! Φιλάκια πολλά

mia said...

Με κιμά ...και χωρίς ...λατρεμένα ...
Μόνο που δεν τα πετυχαίνω ποτέ...
δεν ξέρω τι κάνω ...
Η πολύ νερουλά θα βγούν...η λάσπη..
Παρακαλάω την μανούλα να μου τα φτιάξει...
Τούτα φαίνονται τέλεια...
Καλησπέρα Έλενα μου

Effie's Sweet Home Designs said...

Και έλεγα τι να μαγειρέψω αύριο.....Να τι θα κανω!!!!!Τα γεμιστά σου!!!!!!!!!
Ευχαριστώ, φιλάκια!!!!!!!!!!!

Eleni said...

Ελενάκι είναι καταπληκτικό φαγητό και τώρα το καλοκαίρι το φτιάχνουμε πολύ πιο συχνά αλλά και το χειμώνα!!!Τα τρώμε και με κιμά αλλά και χωρίς, είναι τέλεια όπως και να το κάνουμε!!!Όταν είναι και της μαμάς είναι τα καλύτερα σίγουρα!!!
Ωραία η ιδέα με τη φέτα!
Φιλάκια πολλά!

spoon_n_love said...

Είδα γεμιστά και μπήκα,με κιμά,χωρίς,με σταφίδες,χωρίς.Φαίνονται τέλεια και με τη φετούλα υπέροχα ΜΠΡΑΒΟ!!

Lila Xagorari said...

3 πιπεριές για μένα και μπόλικη φέτα στο πλάι.....πιάσε και μια μπιρίτσα από το ψυγείο όπως θα έρχεσαι!!!

Dorothy said...

Αν και τα αγαπημένα μου είναι τα "ορφανά", μια πιπεριά θα την τσιμπήσω, έτσι για το καλό :)
Φιλιά Ελενα!

eleni said...

Ελενάκι,αγαπημέναααα,όπως και να είναι!
Το σημερινό μενού γεμιστά είχε,έφτιαξα μάλιστα μεγάλο ταψί και για αύριο-δε χορταίνονται!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Blues μου κι εγώ να σου πω την αλήθεια, κρύα τα προτιμώ!!!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Elena μου χαίρομαι που ξεμπέρδεψες και θα σε βλέπουμε τώρα!!!
Τα γεμιστά είναι όλων σχεδόν αγαπημένο φαγάκι, αλλά και η τούρτα της Ειρήνης, πειρασμός!!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Mia μου δεν σε πιστεύω, εσύ φτιάχνεις τόσα και τόσα με τα χεράκια σου!!!
Δεν έχουν καμιά ιδιαίτερη δυσκολία τα γεμιστά, αλλά αφού τα φτιάχνει η μανούλα, σίγουρα θα είναι σπέσιαλ!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Εφάκι μου να τα φτιάξεις, είναι φαγάκι που σε όλους αρέσει!
Φιλιά, καλή βδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι δοκίμασε την ιδέα με την φέτα, δίνει έξτρα νοστιμιά στα γεμιστά!!
Κι εμείς χειμώνα-καλοκαίρι τα φτιάχνουμε, ακόμα και με σκέτες πιπεριές τα φτιάχνω κάποιες φορές!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Νάντια μου όπως τα λες είναι!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Λίλα βλέπω κι εσύ της πιπεριάς είσαι, ε?? χα χα χαα!!!
Τρέχω να εκτελέσω την παραγγελιά!!
Φιλιάααααααα!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Dorothy επιβάλεται για το καλό!!!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι μου καλά έκανες και έφτιαξες μπόλικα, να μείνουν δεν υπάρχει περίπτωση, όλα θα τα τιμήσουν είμαι σίγουρη!
Πολλά φιλιά!

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου said...

ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ !!!!!!Και το φτιαχνεις ακριβώς οπως κι εγώ υπέροχη συνταγή!!!! Δυστυχώς ομως δεν εκτιμάται δεόντως από όλη την οικογένεια κάποιοι μου κάνουν νούμερα
αλλά εγώ απτόητη τους αγνοώ και συνεχίζω εδώ και 30 χρόνια......Μπράβο μπράβο αλλά εγώ τις πατάτες τις εχω πρωταγωνίστριες...Είσαι τυχερή που μένω μακρυά θα περίσσευαν πολύ λίγα.... Καλό ξημέρωμα....

ΕΛΕΝΑ said...

Εφη καλώς όρισες!!!
Εμένα σε αυτό το φαγάκι νούμερα δεν μου κάνουν, μου κάνουν σε άλλα χα χα χαα!!!
Να μας έρχεσαι να σε κερνάμε από καρδιά!
Φιλιά!

Anonymous said...

κι εγώ έτσι τα φτιάχνω, με κιμα και δυο ειδών ρύζι αλλά μια μικρή διόρθωση: δεν ταιριάζει σε γέμιση με κιμά ο δυόσμος παρά μόνο στα γιαλαντζί.

ΕΛΕΝΑ said...

Ανώνυμη φίλη από τον Βόλο!
Φυσικά και ταιριάζει ο δυόσμος στα γεμιστά με κιμά, και μάλιστα εξαιρετικά!!!
Δοκίμασέ τον και θα με θυμηθείς!
Καλό σου Σαββατοκύριακο!

elliesun said...

Kalhmera apo th Souhdia!!

Mia akoma fora erxomai sto yperoxo blog sas kai eimai sigourh pws h syntagh tha me vgalei asproproswph! Mia mikrh erwthsh, gia posa lepta ta pshnoume ston fourno? Euxaristw!

Ellh.

(syggnwmh gia ta greeklish den exw elliniko plhktrologio)

ΕΛΕΝΑ said...

Ελλη καλησπέρα!
Η συνταγή αυτή σίγουρα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη, μαγειρεύω έτσι τα γεμιστά για πολλά χρόνια, είναι η αγαπημένη μας συνταγή.
Το ψήσιμο εξαρτάται από τον φούρνο σου.
Στον δικό μου θέλει περίπου 50 λεπτά.
Καλή επιτυχία, περιμένουμε εντυπώσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...