Thursday, 15 November 2012

Κοτόπουλο με ούζο

Μεθυσμένο κοτοπουλάκι μαγειρεύουμε σήμερα!
Απίστευτα αρωματικό από το ούζο και το εστραγκόν.
Όση ώρα το μαγείρευα, σας είναι αδύνατον να φανταστείτε τις μυρωδιές που είχαν πλημμυρίσει την κουζίνα μου.
Ούτε κι εγώ δεν πίστευα ότι με ένα μόνο σφηνάκι ούζο το φαγητό θα αποκτούσε τέτοιο άρωμα και γεύση.
Το φαγάκι τυλίχτηκε σε μια νόστιμη σάλτσα μουστάρδας και έγινε υπέροχο!
Το συνοδεύσαμε με ένα αρωματικό ρύζι μπασμάτι, που του ταίριαξε πολύ!
Πάμε να το φτιάξουμε!

Χρειαζόμαστε:
800-900 γρ. κοτόπουλο φιλέτο ή στήθος, κομμένο σε κυβάκια
200-250 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα
3 μεγαλούτσικες σκελίδες σκόρδο
1 σφηνάκι ούζο
1 κουταλιά εστραγκόν
αλάτι – πιπέρι
Επιπλέον
150 ml κρέμα γάλακτος
1 γεμάτη κουταλιά μουστάρδα
Στην πράξη:
Σοτάρουμε για μερικά λεπτά σε ελαιόλαδο, το σκόρδο κομμένο σε φετάκια και τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη, να αλλάξει χρώμα το κοτοπουλάκι μας.
Ρίχνουμε το ούζο πάνω απ’ όλα και ανακατεύουμε καλά!
Προσθέτουμε τέλος αλάτι, πιπέρι, το εστραγκόν και 1 φλιτζάνι νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 40 λεπτά.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος με την μουστάρδα.
Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το περιχύνουμε με αυτήν την σάλτσα.
Δυναμώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
Καλή επιτυχία!

66 comments:

Irene said...

σλουρπ! πρεπει να παω να παρω ουζο!!!! :)
καλη σου μερα
φιλακια

peps said...

Poli nostmo!!!!
Fainetai....

Tante Kiki said...

Aχααααα! Μια που τα κατάφερα και ήρθα πρωί ...παίρνω έναν μεζέ!!! Πωπωωωωω! είναι καταπληκτικό... τί άρωμα και τί γεύση!!!
Καλή σας απόλαυση!!!
Φιλάκια Ελενάκι μου και καλή συνέχεια!

Unknown said...

Έλενα καλημέρα
Συνηθίζαμε να σβήνουμε με κρασί το κοτόπουλο..μας έδωσες μία άλλη πρόταση,εξίσου αρωματική-ίσως περισσότερο-μιας που το ελληνικότατο αυτό ποτό,έχει αρώματα φίνα λόγω του γλυκάνισου και δίνει άλλη διάσταση στη γεύση των φαγητών μας!
Να λοιπόν με απλές κινήσεις πως μπορεί το καθημερινό μας πιάτο να αλλάξει ύφος και να εκπλήξει τους αγαπημένους μας!Φιλιά πολλά,πολλά.

maria mas. said...

Το έχω δοκιμάσει και είναι τέλειο! Με το εστραγκόν...το απογείωσες! Τέλειο το φαγάκι σου..
Φιλιά πολλά και καλημέρες :)

Chrisi said...

Καλημέρα ,τι ωραίο και μυρωδάτο πιάτο είναι αυτό? Καλά απο γεύση δεν το συζητάω θα είναι τέλειο σίγουρα,φιλάκια πολλά.

syros2js said...

Μοσχομύρισε ο τόπος!!!
'Γεια στα χεράκια σου!!!
Μια πολύ γλυκιά καλημέρα!!!

sundayspoon said...

Πολύ ωραίο πιάτο! Άκρως αρωματικό και σίγουρα γευστικότατο!
Φιλιά!

eleni said...

Έλενα,νοστιμότατο το κοτοπουλάκι σου!
Κοτοπουλάκι έχω σήμερα,χωριάτικο,κοκκινιστό,κρασάτο.
Φιλιά!

Betty's Cuisine said...

Πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις... για μια ακόμα φορά!
Τέλειο!!!
Φιλάκια...

Taste Advisor said...

Εδώ είμαστε, στην υγειά μας λοιπον!

mm_skg said...

Πολυ ωραια η προταση σου Ελενα!
Δεν εχω δοκιμασει το ουζο με το κοτοπουλο, αλλα ακουγεται εξαιρετικη ιδεα, και πρεπει να ταιριαζει πολυ και με το εστραγκον.
Πολλα φιλια!

Notoula said...

Κοτόπουλο με ούζο?Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.
Κατοχυρώνεται!

Martha said...

"Ούζο όταν πιεις
γίνεσαι ευθύς
βασιλιάς δικτάτορας, Θεός και κοσμοκράτορας
σαν το καλοπιείς
βρε θα ευφρανθείς
κι όλα πια στο κόσμο ρόδινα θε να τα δεις"
Το τρως, μεθάς, και βλέπεις τη ζωή ρόδινη!

Unknown said...

Αν είναι τόσο νόστιμο σαν το κοτόπουλο τηγανιά που δοκίμασα και από τότε το φτιάχνω συχνά, οπωσδήποτε θα το δοκιμάσω.
Φιλάκια πολλά..

Ερμιόνη said...

Ααα κυρία μου! Εσύ βάλθηκες να μας μεθύσεις λοιπόν!
Τι έφτιαξες πάλι βρε κορίτσι; Ώρες ώρες νομίζω ότι είσαι μέσα στο μυαλό μου γιατί και αυτή η συνταγή σου είναι απόλυτα του γούστου μου!
Το εστραγκόν είναι από τα αγαπημένα μου μυρωδικά και μ' αρέσει να το συνδυάζω με κοτόπουλο, η κρεμώδης σαλτσούλα σου με τα μανιτάρια και τη μουστάρδα φαίνεται απίθανη και ήρθε και το ουζάκι να μου εξάψει την περιέργεια!
Γουέλ νταν Έλενα!
Φιλιά πολλά!

margarita said...

Μεθυστικοτατο το κοτοπουλακι σας!!!
Περνω ενα κομματακια και την κανω .. Φιλια!!!

Maria B. said...

Μμμμμμμ μέχρι εδώ έφτασε το άρωμά του !!!!!!! πρέπει να σου εγινε πεντανόστιμο Λενάκι μου !!!
αυτη η πινελια του ουζου πιστεύω ότι το απογείωσε !!!
αχ ! και να μπορούσα να στείλω ένα πιατάκι στο ναυτάκι μου !!!!!

γεια στα χεράκια σου φιλεναδίτσα μου !!

φιλια πολλά πολλά

Ξανθή said...

Μπορεί να το μέθυσες αλλά το απογείωσες!!
Καλησπέρα

Selcouth said...

Το εστραγκόν το είχα χρησιμοποιήσει πρώτη φορά σε μια αλμυρή τάρτα, μέχρι τότε ούτε ήξερα τί ήταν! Όμως μου άρεσε πολύ και δεν λείπει πλέον από το ντουλάπι μου. Κοτοπουλο, μανιτάρια, εστραγκόν... τί να λέμε τώρα! Το τσακίζω ανετότατα!
Γεια στα χέρια σου Έλενά μου!
Πολλά φιλάκια και καλό απόγευμα να έχεις!

Helen Gr said...

Κοτόπουλο, εστραγκόν και ούζο έδεσαν υπέροχα, γεύσεις και αρώματα, Ελενάκι! Ήρθαν και τα μανιτάρια, "έδεσαν" και έκαναν συνδυασμό απίθανο!
Εξαιρετικό πιάτο, μπράβο!
Φιλάκια.

Βίκυ said...

γιάμι γιαμι!!!!γευστικοτατος συνδυασμος!!!!

Μαριλένα said...

τελευταία κάνετε αυτά που προτιμώ ιδιαιτέρως βλέπω!!
άντε,φιρί φιρί πάτε, να τα ξαναπάρω τα ρημαδιασμένα τα κιλά, ε; :D
φιλιά πολλά Ελενα μου,
καλό βράδυ να έχουμε!!

ΜΕΤΗ said...

Τι υπεροχες μυρωδιες ειναι αυτες????
Μπραβο Ελενακι μου φοβερο φαγητακι μας εφτιαξες σημερα!!!
Φιλακια πολλα πολλα!!!

Ειρήνη Ε. said...

Έλενα, μοσχομύρισαν το ούζο και το εστραγκόν, στο κοτοπουλάκι σου! Η μουστάρδα και η κρέμα γάλακτος, έδεσαν πολύ ωραία την σάλτσα του. Από τα φαγάκια που μας αρέσουν.
Καλό βράδυ.
Υ.Γ. Μια βούτα με ψωμάκι, στην σαλτσούλα, μπορώ να κάνω;; Μιαμ!!!!

DIMI said...

Τι υπεροχες μυρωδιες ειναι αυτες????
Μπραβο Ελενη!Τέλεια συνταγή!Καίμέ τό ούζο θά 'εχη σίγουρα μία ιδιαίτερη καί όμορφη γεύση!Καλό βράδυ!Φιλιά!

Εφη said...

Σε ούζο ούτε που το είχα σκεφτεί ποτέ! Θα εφαρμοστεί σύντομα γιατί μου εξάπτει την΄περιεργεια! Φιλιά! Καλό βράδυ!

ΕΛΕΝΑ said...

Eιρήνη, βούρ για ούζο!!!
Και έχω πολλές συνταγές με ούζο να δώσω ακόμα!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Πέπη μου φαίνεται και είναι!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Κικίτσα μου, θα προσβληθώ αν δεν πάρεις μεζέ!
Πολλά φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Φωτεινούλα μου ήταν απίστευτο το άτωμα που πήρε το φαγάκι από το ούζο, πρέπει να το δοκιμάσεις κάποια στιγμή, είμαι σίγουρη θα σ' αρέσει!
Φιλιά!

FELITSIA said...

O,TI ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΕΔΩ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ .ΤΕΛΕΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΕΛΕΝΑ ΜΟΥ .ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ .ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ .
ΕΧΩ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΟΠΟΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΥΖΟ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΕΣ

Δημιουργία said...

Όταν βάζεις ούζο το φαγητό παίρνει ένα πολύ λεπτό άρωμα που το ομορφαίνει.Το εστραγκόν Έλενα είναι φρέσκο ή αποξηραμένο γιατί δεν το έχω χρησιμοποίηση ποτέ.Και αν θες να μου πεις σε ποια άλλα φαγητά το βάζεις?

ΕΛΕΝΑ said...

Μαράκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Νέλλη μου γίνεται πάρα πολύ αρωματικό!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Syros2js
φιλιά και στους δυο σας, σας ευχαριστώ!

ΕΛΕΝΑ said...

Sundayspoon, όπως ακριβως τα λες!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι σπέσιαλ φαγάκι έχεις σήμερα και με σπέσιαλ κοτοπουλάκι!
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Σε ευχαριστώ πολύ Μπέτυ μου!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Πόπη, στην υγειά μας και cheers!!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαρινάκι όλες οι γεύσεις και τα αρώματα έδεσαν νόστιμα μεταξύ τους!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Νοτούλα μου, αξίζει να το δοκιμάσεις!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Μάρθα μου, αν είναι να δούμε την ζωή ρόδινη, πάμε άλλο ένα ποτηράκι:))
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ευάκι έφτιαξες την τηγανιά???
Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε!
Είμαι σίγουρη ότι και αυτό θα σου αρέσει πολύ!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ερμιονάκι θενκ γιου, θενκ γιου!!
Πιστεύω είναι ένα πιάτο που θα σου αρέσει πολύ!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαργαρίτα στάσου, μην φεύγεις!!
Πάνω που έλεγα να βάλω και ένα ουζάκι!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαριώ μου, πάρε όλη την κατσαρόλα για το ναυτάκι μας!
Να του στείλεις και από μένα πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Σε ευχαριστώ πολύ Ξανθη μου!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Sel μου κι εμένα από το ντουλάπι μου ποτέ δεν λείπει το εστραγκόν, είναι από τα αγαπημένα μου μυρωδικά!
Πολλά φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι μου σε ευχαριστώ πολύ, έγινε πραγματικά ένα πολύ νόστιμο πιάτο!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Είναι, είναι Βίκυ μου!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαριλενάκι, δεν έχεις ανάγκη εσύ, είσαι μια κορμάρα!!!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Μετούλι, έλα να φάμε παρέα!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Ειρηνάκι, φέρε από το νόστιμο ψωμάκι που φτιάχνεις και έλα για βουτίτσες!
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Dimi μου το ούζο του χαρίζει πολύ ιδιαίτερη γεύση!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ε΄φάκι, μην μείνεις με την περιέργεια, δοκίμασέ το!
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Φιλίτσα μου βλέπω ξεκίνησες γερά την νηστεία!!!
Θα βρεις πολλές νηστίσιμες ιδέες στα Νηστίσιμά μας
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Δημιουργία μου, το εστραγκόν που χρησιμοποιώ εγώ, είναι αποξηραμένο
Το βρίσκω σε μεγάλα ΣΜ, στα ράφια με τα μπαχαρικά
Δίνει πολύ όμορφο και ιδιαίτερο άρωμα όπου το χρησιμοποιώ
Το βάζω κυρίως σε φαγητά με αυγολέμονο (δεν το παραλείπω ποτέ π.χ όταν κάνω γιουβαρλάκια αυγολέμονο), σε φαγάκια με κοτόπουλο ή ψάρι, στο πρασόρυζο και σε ένα σωρό άλλα φαγητά.
Φιλιά

Eri said...

Φανταστικό Ελενα, θα το πάρω το ουζάκι μου για τα Χριστούγεννα και θα το κάνω!

Eleni said...

Ελενάκι φαίνεται καταπληκτικό!Σίγουρα έχει ιδιαίτερη γεύση!!!
Φιλάκια πολλά!

Katerina V • Pause blog said...

Πολύ καλή συνταγή! Στα υπόψην!! Ευχαριστούμε Έλενα καλή εβδομάδα με πολλά χαμόγελα!!

Κατια Μαρκουϊζου said...

αυτό που με τρελλαίνει φιλενάδα είναι τα tips

ΕΛΕΝΑ said...

Ερη μου να το φτιάξεις, είναι φαγάκι που μοσχοβολάει!!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι πραγματικά, η γεύση του είναι πολύ ιδιαίτερη
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Καλή βδομάδα και σε σένα Κατερίνα μου, σε ευχαριστώ πολύ!

ΕΛΕΝΑ said...

Σε ευχαριστώ πολύ Marilise μου, πολλά φιλιά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...