Thursday, 30 January 2014

Πρασοκιμαδομπιφτέκια


Σήμερα μαγειρεύουμε μπιφτεκάκια διαφορετικά!
Εύκολα, γρήγορα, νόστιμα!
Με την γλύκα του πράσου, να μας εντυπωσιάζει ευχάριστα.
Μια τηγανιά πατάτες , μια σαλατούλα, και έτοιμο το μεσημεριανό μας!
Εύκολα πράγματα δηλαδή ;-)

Θα χρειαστούμε:
500 γρ. κιμά
2 μεγαλούτσικα πράσα (το λευκό μέρος τους)
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 αυγό
2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές γάλα
1 κουταλιά ξύδι
1 κουταλάκι ρίγανη
μισό κουταλάκι μαντζουράνα
μισή κούπα νερό
μισή κούπα γαλέτα (ίσως και λίγο παραπάνω αν χρειαστεί)
αλάτι – πιπέρι
Τι κάνουμε: 
Κόβουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες.
Τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά, να μαλακώσουν καλά.
Ανακατεύουμε συχνά και αν χρειαστεί χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά.
Τα παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, και ζυμώνουμε καλά το μείγμα.
Πλάθουμε τα μπιφτεκάκια, και τα ψήνουμε ως συνήθως.
Εγώ σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ξεσκεπάζω λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, για να πάρουν λίγο χρώμα. Έτσι τα μπιφτεκάκια μου παραμένουν «ζουμερά».
Καλή επιτυχία!

22 comments:

anthivolon said...

Υπέροχα!!! Το πράσο πραγματικά δίνει ιδιαίτερη γλύκα και νοστιμιά.
Το tip με το αλουμινόχαρτο θα το δοκιμάσω, μου φαίνεται καλή ιδέα.
Σ΄ευχαριστώ!!

Ειρήνη Ε. said...

Ελενάκι, αυτά τα σούπερ πρασοκιμαδένια μπιφτεκάκια, είναι ότι πρέπει για σήμερα που έχω εξωτερικές δουλειές. Ετοιμάζονται αμέσως και σίγουρα είναι πεντανόστιμα!! Θα τα ψήσω μάλιστα, στο τηγάνι-γκριλιέρα και θα είναι έτοιμα, ακόμα πιο γρήγορα! Πολύ βολική η συνταγή σου και μπορεί να συνδυαστεί με πολλές γαρνιτούρες και είδη σαλάτας!
Καλή μας ημέρα.

Tante Kiki said...

Σούπερ τα πρασομπιφτεκάκια σου κι αυτή η μαντζουράνα Ελενά μου τους ταιριάζει απίστευτα!!
Πράγματι και για τα μπιφτέκια αλλά και για το κρέας το αλουμινόχαρτο κάνει θαύματα ως προς το ψήσιμο!!!
Καλή μέρα και φιλιά!

SpIrToKoYto said...

Φιλενάδα τί μου κάνεις πρωινιάτικα...???..Κι εγώ μπιφτέκια κάνω σήμερα...Θα με κάνεις να τρέχω για πράσσα...???

Καλημέρες και φιλιά σε όλες σας...-:)))

Selcouth said...

Μετά τα "διαφορετικά μπιφτεκάκια" που είχες φτιάξει και τα έχω πλέον καθιερώσει όποτε φτιάχνω μπιφτέκια, θα δοκιμάσω κι αυτά που βλέπω σήμερα αναρτημένα. Μ' αρέσει το πράσο, οπότε την επόμενη φορά που θα με πιάσει το μαγειρικό κέφι, θα τα φτιάξω.
Πολλά φιλιά Έλενά μου. Να έχεις μια όμορφη μέρα. :)

- spoonstories- said...

Μου μύρισαν!! Πω πω μυρωδιές!! Την επόμενη θα δοκιμάσω με τα πράσα!!Καλημέρα και ευχαριστούμε για τη συνταγή!

Marion Cine said...

Πολύ ωραία! Και ο συνδυασμός ταιριάζει! Θα είναι πολύ γευστικά!:)

syros2js said...

Κάτι μου λέει πως είναι από τις νοστιμιές που ξετρελένουν ουρανίσκους και σπάνε μύτες!!!
;-)
Μπράβο, Ελενάκι!!!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

Lila Xagorari said...

Πεθαίνω για πρασοσυνταγές, με κιμά δεν θα το σκεφτόμουν!!!!!!!

Vasia b. said...

Πολύ πρωτότυπη ιδέα η προσθήκη πράσου στα μπιφτεκάκια!!! Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ ..αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι πολύ νόστιμα!!!!
Φιλάκια πολλά πολλά!!!!!

Eleanna G. said...

Τώρα τελευταία έχω ερωτευτεί το πράσο από κει που δεν το έτρωγα καθόλου μικρή! Πράσο και στα μπιφτέκια λοιπόν! Γιατί όχι; Στα επόμενα που θα φτιάξω θα ακολουθήσω τη συνταγή σου!

Ελεάννα - www.foodaki.gr

DIMI said...

Μού αρέση πολύ τό πράσο στά φαγητά Ελενά μου!!Καί τό χρησιμοποιώ πολύ!!Σίγουρα στά κεφταδάκια θά δίνουν μοναδική καί ξεχωριστή γεύση!!!Θά τά δοκιμάσω!!!Καλό βράδυ!!Φιλάκια!!!

Μαρία Έλενα said...

Όμορφη συνταγή
Φιλάκια ...

Anonymous said...

Καλησπέρα σας. Τα έκανα σήμερα και η κόρη μου πρωτη φορά ειπε οτι έκανα νόστιμα μπιφτέκια και μάλιστα ζήτησε και δευτερο. Η μόνη διαφορά που έκανα δεν εβαλα το νερό και έβαλα το λάδι στο οποιο τηγανισα το πρασο συν μια κουταλιά επιπλέον γάλα. Την διαφορά σίγουρα την έκανε το πράσο.Εχαριστούμε πολυ. Νάστε καλά.

Χρύσα said...

Πράσο, ε; Φαίνεται τέλεια ιδέα, και συνηθίζω να δοκιμάζω ό,τι "μπιφτεκοσυνταγή" πέσει στα χέρια μου, οπότε θα τη βάλω στο πρόγραμμα!

Δημιουργία said...

Βάζω στα μπιφτέκια Έλενα κολοκυθάκι και καρότο, θα δοκιμάσω όμως και το πράσο γιατί μου αρέσει σαν λαχανικό αλλά και σαν ιδέα.

Eri said...

Τα βλέπω και μου τρέχουν τα σάλια!

Katrina said...

Τι λες τωρα φαινονται υπεροχα!!!!!!

Mary said...

Αχχχχ... Και μόνο που τα βλέπω με πιάνει λιποθυμική τάση λιγούρας...
Κι έτσι ωραία σερβιρισμένα με τα τούτα και τα κείνα τους...

Ελενάκι - ζουζουνάκι μου πολλά λιχούδικα φιλάκια σου στέλνω!

Anonymous said...

Πολύ μου αρέσει η ιδέα του πράσου στα μπιφτέκια και θα την υλοποιήσω άμεσα. Δεν έχω όμως καταλάβει κάτι. Δεν βάζουμε καθόλου λάδι στο μείγμα αλλά μiσή κούπα νερό;

ΕΛΕΝΑ said...

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα όμορφα σχόλια σας!!

Χαίρομαι που βλέπω ότι μια φίλη τα έφτιαξε και τα ευχαριστήθηκε η κορούλα της πάνω απ' όλα!

Να πω στην φίλη που ρωτάει για το λάδι, ότι ναι... στο μείγμα του κιμά δεν βάζω λάδι, μια ποσότητα λαδιού θα μπει έτσι κι αλλιώς μαζί με τα πράσα, όσο κι αν τα πάρουμε με τρυπητή κουτάλα.
Βάζω όμως μισή κούπα (100 ml δηλαδή) νεράκι.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

Εύα Ζαρίφη said...

Εξαιρετική πρόταση!!!!!
Δεν το είχα σκεφτεί και τα πράσα μου αρέσουν ιδιαίτερα και θα δώσουν πολύ ωραία γεύση στον κιμά...και με τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...