Friday, 31 January 2014

Μαρμελάδα λεμόνι - πορτοκάλι - τζίντζερ


Την μαρμελάδα αυτή την φτιάχνω κάθε χρόνο.
Είναι η αγαπημένη μας!
Μια μαρμελάδα με έντονα ευχάριστη γεύση.
Την απολαμβάνουμε στο πρωινό μας, αλλά την χρησιμοποιώ και σε πολλά γλυκά μου.
Για να την φτιάξω χρησιμοποιώ ολόκληρα πορτοκάλια και λεμόνια, μαζί με τις φλούδες τους.
Της προσθέτω φρέσκο τζίντζερ, και απολαμβάνουμε μιαν ιδιαίτερα αρωματική μαρμελάδα!
Πάμε να δείτε πόσο εύκολα θα την φτιάξουμε!

Θα χρειαστούμε:
4 βιολογικά πορτοκάλια
1 βιολογικό λεμόνι
1 κουταλάκι τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
ζάχαρη (τόσες κούπες, όσες και οι κούπες πολτού των φρούτων που θα προκύψουν)
Τι κάνουμε:
Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια και το λεμόνι.
Τα τοποθετούμε ολόκληρα σε μια κατσαρόλα με νερό που να τα καλύπτει καλά και τα βράζουμε για 12 λεπτά.
Αδειάζουμε το νερό, ξαναγεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό και βράζουμε τα εσπεριδοειδή για άλλα 12 λεπτά.
Αυτό θα πρέπει να το κάνουμε 4 φορές συνολικά, ώστε να μην πικρίζει η μαρμελάδα μας.
Αν προτιμάμε, μπορούμε πριν το βράσιμο να ξύσουμε την φλούδα των φρούτων, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα πικρίζει καθόλου.
Αφού τελειώσει η διαδικασία του ξεπικρίσματος, αφήνουμε τα φρούτα να κρυώσουν.
Όταν κρυώσουν, τα τοποθετούμε σε ξύλο κοπής και τα τεμαχίζουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Αφαιρούμε προσεκτικά τα κουκούτσια, τις λευκές μεγάλες ίνες, το πάνω και κάτω εξωτερικό μέρος.
Βάζουμε τα κομμάτια λίγα λίγα στο multi, και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.
Ρίχνουμε το πολτό στη κατσαρόλα, μετρώντας τον σε κούπες (εμένα μου βγήκαν 4 κούπες πολτός)
Προσθέτουμε τόσες κούπες ζάχαρη, όσες και οι κούπες πολτού που πήραμε.
Προσθέτουμε επίσης 2 κούπες νερό, και το τζίντζερ.
Βράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για να μην μας κολλήσει, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας και να στέκεται στο κουτάλι.
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

19 comments:

Helen Gr said...

Καλημέρα, Ελενάκι!
Υπέροχος συνδυασμός υλικών που χαρίζεουν χρώμα, γεύση και καταπληκτικό άρωμα! Το τζίντζερ που πρόσθεσες κάνει τη διαφορά και απογειώνει τη μαρμελάδα!
Καλοφάγωτη!
Φιλιά

Sophie said...

Ομολογώ πως τέτοια μαρμελάδα με πορτοκάλια και τζίντζερ δεν έχω δοκιμάσει αλλά τώρα μου άνοιξες την όρεξη και θα την φτιάξω γιατί εμείς εδώ στη Λακωνία αν φημιζόμαστε για κάτι αυτό είναι τα πορτοκάλια μας χα χα χα!!!!Φιλάκια!!

Ειρήνη Ε. said...

Εξαιρετικα αρωματική η μαρμελάδα σου, Ελένη! Το φρέσκο τζίντζερ, είναι καταπληκτικό υλικό και ταιριάζει με τις μαρμελάδες εσπεριδοειδών, δίνοντας ένα διαφορετικό και λίγο εξωτικό τόνο στην γεύση τους. Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να την φτιάχνεις και να την ξαναφτιάχνεις, γιατί θα τελειώνει πολύ γρήγορα! Καλοφάγωτη.
Καλή μας ημέρα.

Tante Kiki said...

Καλημέρα Ελένη μου!! Υπέροχη η μαρμελάδα σου... νοστιμότατη εγώ φτιάχνω κάποια παρόμοια αλλά βάζω μαζί και μοσχολέμονα!
Γεια στα χέρια σου και καλοφάγωτη!!!
Φιλάκια!

Selcouth said...

Δεν έχω ξαναφτιάξει τέτοια μαρμελάδα, αλλά νομίζω ότι θα μπω στη διαδικασία, αφού έχει μόνο ένα λεμόνι. :)
Πρέπει να γίνεται υπέροχη Ελένη μου. Γεια στα χεράκια σου.
Πολλά φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο.

- spoonstories- said...

Πορτοκάλι και λεμόνι μαρμελαδίτσα έχω κάνει! Με τζίντζερ όμως όχι!Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω τη δική σου. Είμαι σίγουρη ότι θα είναι τέλεια!Φιλάκια Ελένη!

Mary said...

Ελενάκι μου, τζίντζερ στη μαρμελάδα ούτε που θα μπορούσα να φανταστώ.
Είναι πολύ ωραία ιδέα! Καλοφάγωτη κοπέλα μου!

Καλή σου μέρα, φιλάκια πολλά!

SpIrToKoYto said...

Ωραίο χρώμα Ελενάκι μου και φαντάζομαι και άρωμα που θα έχει...Για γεύση ,δεν το συζητώ...

Καλημέρες και φιλιά σε όλες σας...-:)))

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Τα ξινούτσικα είναι η αδυναμία μου!! Θα τη δοκιμάσω σίγουρα!

Vasia b. said...

Ιδιαίτερη αυτή η μαρμελάδα σε άρωμα και σε γεύση Ελενάκι μου!!!
Το τζίντζερ δεν το έχω δοκιμάσει σε μαρμελάδα εσπεριδοειδών αλλά θα πρέπει να ταιριάζει ιδιαίτερα !!!!
Καλημέρα!!!!
Φιλιά πολλά!!!

Marion Cine said...

Πολύ ωραίος συνδυασμός και πρέπει να έχει πλούσια γεύση!:)

Charalampidou Elpida said...

TEΛΕΙΑΑΑΑΑ!!!!!!Θα την φτιάξω!!!!
Πολλά φιλάκια!!!!

Vita said...

Μ΄αρέσει Ελένη μου ο συνδυασμός σου! Κι εγώ με παρόμοιο τρόπο φτιάχνω τις μαρμελάδες εσπεριδοειδών αλλά ο συνδυασμός σου είναι πολύ ενδιαφέρων!

ΕΛΕΝΑ said...

Αυτή η όλο σπιρτάδα μαρμελάδα, μου έκλεψε την καρδιά Ελενάκι μου!
Πρέπει να γίνεται πολύ γευστική!!
Υπέροχος ο συνδυασμός που επιχείρησες!
Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!!

DIMI said...

Υπέροχη η μαρμελάδα σου Ελένη μου!!!Φοβερός συνδυασμός!!!Θά τήν δοκιμάσω!!Μέ τό τζίτζερ δέν τά πάω καλά!!!Καλό μήνα!!Φιλάκια!!!

Marie-Anne said...

Εύκολη, γρήγορη, μυρωδάτη....Μμμμμ!!!!
Θα την δοκιμάσω κι εγώ με τζίντζερ!
Ευχαριστούμε!!!!

marimar said...

Πολύ με ιντριγκάρει το τζίντζερ!!!! Μέχρι τώρα την αρωμάτιζα με κάρδαμο. Μόλις έρθουν τα βιολογικά .... μου θα γίνει η δοκιμή!!!!

Εύα Ζαρίφη said...

Από εμφάνιση σκίζει..από μυρωδιά υποθέτω μεθυστικό...από γεύση άπαιχτο...Μπράβο Ελενάκι...Καλό Σ/Κ

Eleanna G. said...

Θα πρέπει να είναι σούπερ αρωματική και γευστική αυτή η μαρμελάδα! Το τζίντερ είναι από τα πιο ευεργετικά βότανα και το λεμόνι επίσης! Τέλεια συνταγή!

www.foodaki.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...