Thursday, 9 January 2014

Τυροσκορδόψωμο


Σας έχω ξαναπεί ότι στα σκορδόψωμα έχουμε μεγάλη αδυναμία, είναι από τα πιο συνηθισμένα συνοδευτικά μας για τα όσπρια ή τα λαδερά μας.
Από την άλλη (και η Μαρία με κοροϊδεύει γι αυτό), έχω συνηθίσει τους άντρες μου σε ποικιλία, κι έτσι έχω διάφορες συνταγές για σκορδόψωμα.
Έχω ήδη μοιραστεί μαζί σας την συνταγή μου για σκορδόψωμα με ζύμη πίτσας (χάνετε αν δεν τα έχετε δοκιμάσει) και σύντομα θα αναρτήσω και άλλες ….. σκορδοψωμοσυνταγές!
Η σημερινή συνταγή είναι από τις πολύ αγαπημένες μας.
Διαλέγουμε μια φρατζόλα ψωμί με όσο το δυνατόν πιο μαλακή κόρα.
Την κόβουμε σε φέτες φροντίζοντας όμως να διατηρήσει το σχήμα της, αλείφουμε τις φέτες με ένα πεντανόστιμο μείγμα σκόρδου και τυριών.
Την ψήνουμε για λίγα λεπτά, και σε ελάχιστο χρόνο έχουμε έτοιμα λαχταριστά τυροσκορδόψωμα!
Τα τυριά που εγώ χρησιμοποιώ, είναι blue cheese και Φιλαδέλφεια για το άλειμμα, και τσένταρ για την επικάλυψη. Αλλά φυσικά μπορείτε να κάνετε τις δικές σας επιλογές τυριών, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Πάμε να τα φτιάξουμε και μαζί!

Χρειαζόμαστε:
1 φρατζόλα ψωμί (προτιμείστε να μην έχει πολύ τραγανή κόρα)
100 γρ. ροκφόρ ή blue cheese
150 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στην πρέσα
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
2 κουταλιές γάλα εβαπορέ
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (τα φυλλαράκια μόνο)
Επιπλέον
λίγο βούτυρο λιωμένο
1 χούφτα τυρί τσένταρ τριμμένο
Στην πράξη:
Κόβουμε την φρατζόλα σε φέτες, φροντίζοντας να μην φτάσει το μαχαίρι μέχρι κάτω, ώστε οι φέτες να μείνουν ενωμένες.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το blue cheese, το Φιλαδέλφεια το οποίο έχουμε αφήσει για λίγη ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να είναι μαλακό, το λιωμένο σκόρδο, το βούτυρο, το γάλα και τον μαϊντανό.
Αλείφουμε με αυτό το μείγμα τις φέτες του ψωμιού.
Αλείφουμε εξωτερικά την φρατζόλα με βούτυρο λιωμένο και την πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ στην επιφάνεια.
Τυλίγουμε την φρατζόλα καλά σε αλουμινόχαρτο.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμη.
Βγάζουμε την φρατζόλα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Κατόπιν κόβουμε φέτες στα σημεία που έχουμε χαράξει, και απολαμβάνουμε λαχταριστά τυροσκορδοψωμάκια!
Καλή επιτυχία!

Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω από καρδιάς (καθυστερημένα ως συνήθως) 3 αγαπημένες φίλες, για τα βραβεία με τα οποία μας τίμησαν.
Το Ερμιονάκι μας

Την χρυσοχέρα Ρένα

Και την αγαπημένη μας Marilise

Να έχετε όλοι μιαν όμορφη μέρα!!

20 comments:

Ξανθή said...

Καλημέρες πολλές!!!
Αυτό το ψωμάκι το θέλω!!

Beauty Follower said...

Καλημερα!
Το τελειο ψωμί για τραπέζωμα :)

http://beautyfollower.blogspot.gr/

SpIrToKoYto said...

Επειδή έχω φτιάξει όλα σου τα σκορδοψωμάκια και είναι ΑΠΙΘΑΝΑ,σήμερα έχω γίγαντες στο φούρνο,οπότε ήρθαν και έδεσαν και αυτά...
Και επειδή μερικές μερικές δεν έχουν συμπάθεια στο ροκφόρ όπως εμείς που τρελαινόμαστε,παίρνω και τα δικά της...

Καλημέρες και φιλιά σε όλες σας...:)))

syros2js said...

Κι εγώ! Κι εγώ! Κι εγώ θέλω!!!
Μιάμ! Μιάμ!
Φιλάκια... βραβευμένες μου!!

Ειρήνη Ε. said...

Εγώ που έχω αδυναμία στο ροκφόρ, μπορώ να τα πάρω όπως είναι;; Ή μηπως τα πρόλαβε όλα η Βιβή;;
Ελενάκι, τέλεια τα σκορδώψωμα και πανεύκολα!! Η μικρή Έλενα, θα ξετρελαθεί, μιας και αγαπάει πολύ τα σκορδόψωμα! Πάω να πάρω το ψωμάκι!!!
Καλό μεσημέρι.

Lila Xagorari said...

Kαι για μένα μια μερίδα σκορδόψωμου αλλά μεγαλούτσικη....μην κάνεις τσιγγουνιές!!!
Φιλιά Λί Λά

Maria B. said...

Ετσι, έτσι, φιλεναδίτσα μου, καλά τα λές !!!!!χιχιχιχιιχιχιχ!!! Παρ'ολο που όπως γνωρίζεις δεν είμαι φαν των σκορδοψωμίων δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω το ταλέντο σου σε αυτά !!!! μπράβο φιλεναδίτσα μου !!!! οσο για την παρουσίαση, απλά άψογη !!!!!! σε φιλώ πολύ πολύ πολύ

Maria B. said...

Οσο για το Βιβάκι, με μεγάλη μου χαρά να της δώσω το μεριδιό μου !!!χιχιχιχιχιχιχιχι

Katrina said...

Τι τελειο ψωμακι!!!!!!Καλή χρονιά και ευτυχισμένη!!!!!!

DIMI said...

Συγχαρητήρια γιά τά βραβεία,Ελενά μου!!Τά αξίζεις!!Τό σκορδόψωμό σου,σούπερ σέ γεύση!!!Ωραία συνταγή καί εύκολη!!!Θά τήν τιμήσω δεόντως!!Αντί γιά τά έτοιμα πού τρώνε τά μικρά μας,τί ποιό καλύτερο από τό σπιτικό!!Καλό βράδυ!!Φιλάκια!!

Silena said...

Να χαίρεστε να βραβεία σας κορίτσια!!!!
Αυτό το τυροσκορδόψωμο το θέλω !!!!!!!!
Τόσο εύκολο και νόστιμο, θα το ετοιμάσω οπωσδήποτε!!!!!
Φιλιά!

Helen Gr said...

Αυτό το ψωμάκι, Έλενά μου, πολύ μου άρεσε! Θα το φτιάξω όπως δήποτε, με όσπρια ή και χωρίς.
Σ΄ευχαριστώ πολύ.
Φιλάκια

Μαρία Έλενα said...

Συγχαρητήρια για τα βραβεία
Φιλάκια ...

Χρύσα said...

Μου αρέσουν πάρα πολύ τα σκορδόψωμα, κι αυτό φαίνεται φανταστικό!

Χρύσα said...

Μου αρέσουν πάρα πολύ τα σκορδόψωμα, κι αυτό φαίνεται φανταστικό!

Eleanna G. said...

Εντάξει, δεν θα μπορούσες να έχεις συνδυάσει πιο αγαπημένες μου γεύσεις σε ένα πιάτο! Αφού να φανταστείς, όταν παίρνω πίτσα delivery διαλέγω αυτήν με το Philadelphia στην κρούστα! Μου τρέχουν τα σάλια και μόνο στη σκέψη... Θα το φτιάξω, τέλος!!! ;) Φιλάκια!

foodaki.gr

- spoonstories- said...

Εξαιρετικό για τραπέζι! Νομίζω ότι θα κέρδιζα τις εντυπώσεις σε ένα γεύμα μόνο από αυτό!Φιλιά

Εύα Ζαρίφη said...

Εγώ δεν έχω συμπάθεια στο ροκφόρ οπότε θα προτιμήσω διαφορετικές γεύσεις...οπότε Βιβή έλα να πάρεις και τα δικά μου...
Αλλά βέβαια δεν μπορώ να μην πω ότι το λιγούρεψα έτσι που το βλέπω...
Και είναι και εύκολο και ωραίο σε εμφάνιση...Όταν έλεγα εγώ προχτές για εύκολα και γκουρμέ κάτι ήξερα....

mia xara said...

Γεια σου Έλενα, Καλή Χρονιά!Απίθανο δείχνει το σκορδόψωμο!Πολύ ωραίος συνδυασμός τυριών!!Σλουρπ!Φιλάκια,καλό Σ/Κ

Anonymous said...

Είναι εξαιρετική συνταγή και για μπαγιάτικο ψωμάκι. Κάνεις ό,τι περιγράφεις και πριν ψήσεις το ψωμί το βρέχεις με λίγο γάλα και το αφήνεις να σταθεί 10 λεπτά. Μετά το ψήνεις και γίνεται...λουλούδι!
Νένα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...