Wednesday, 18 June 2014
Κοτόπουλο φιλέτο με σάλτσα μουστάρδας
Το κοτοπουλάκι είναι ένα κρέας που το προτιμάμε, μιας και μαγειρεύεται με ένα σωρό τρόπους και ταιριάζει με πολλές σάλτσες, τυριά, αλλαντικά, ζυμαρικά, ρύζι, πατατούλες, λαχανικά και σαλάτες.
Σήμερα το μαγειρεύουμε ψητό, και το καλύπτουμε με μια πεντανόστιμη σάλτσα μουστάρδας.
Προτίμησα να το ψήσω μέσα στις ειδικές σακούλες ψησίματος της sanitas, που βρίσκω σχεδόν σε όλα τα σούπερ μάρκετς. Έτσι το κοτοπουλάκι μου έγινε ζουμερό και μαλακό, ψημένο μέσα στα υγρά του.
Η μουσταρδάτη σαλτσούλα που το κάλυψε, απογείωσε την νοστιμιά του.
Πάμε να σας πω πως το μαγείρεψα!
Τα υλικά μας:
3 στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκαλα
λίγη ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
2 σακούλες ψησίματος
Για την σάλτσα μουστάρδας:
400 ml κρέμα γάλακτος light
4 κουταλιές λευκό κρασί
2 κοφτά κουταλάκια μουστάρδα Dijon
2 κουταλάκια μουστάρδα απλή
2 κοφτά κουταλάκια ρίγανη
λίγο αλάτι
Στην πράξη:
Κόβουμε κάθε στήθος στη μέση. Έτσι θα πάρουμε 6 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλου.
Τα αλατοπιπερώνουμε, τα πασπαλίζουμε με ρίγανη και τα τοποθετούμε στις 2 σακούλες ψησίματος (3 κομμάτια στην κάθε μία).
Κλείνουμε τις σακούλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.
Με μία καρφίτσα κάνουμε 2-3 τρυπούλες σε κάθε σακούλα.
Ψήνουμε τα φιλέτα σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 190 βαθμούς, για 40-45 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά της και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ωραίο μείγμα.
Σιγοβράζουμε το μείγμα και μόλις πήξει η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τοποθετούμε τα ψημένα φιλέτα κοτόπουλου σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη νόστιμη σάλτσα μουστάρδας.
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
14 comments:
Έχουμε κι εμείς μια παρόμοια συνταγή και είναι ελαφριά και πολύ νόστιμη!! Τις σακουλίτσες ψησίματος δεν τις έχουμε δοκιμάσει ποτέ, αλλά φαίνεται καλή ιδέα!
Πάει η μύτη μου ...έσπασε...!!!
Ελενάκι μου,δεν στέλνεις εείνο το ταπεράκι που λέγαμε...??
Καλημέρες και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...♥
Λάτρεψα αυτήν την μουσταρδάτη σαλτσούλα, η οποία θα ταιριάζει και με άλλα κρεατικά πιστεύω!
Τις σακούλες ψησίματος τις χρησιμοποιώ συχνά, κρατάνε όλους τους χυμούς των κρεατικών και τα αρώματα των λαχανικών.
Επίσης περνώντας από της Βιβής να αφήσεις το ταπεράκι, κάνε μια στάση και από το σπίτι μου, έτσι??
Φιλάκια Ελενάκι μας!
Τί υπέροχη συνταγή Ελένη!!Η σαλτσούλα όλα τά λεφτά!!Τίς σακούλες ψησίματος τις χρησιμοποιώ πολύ συχνά!!Θά τήν δοκιμάσω!!Φιλάκια!
Αγαπημένο φαγητό το κοτοπουλάκι και με την σάλτσα γίνεται πιο νόστιμο!!
Φιλιά πολλά!!
Λατρεύω το κοτόπουλο
Φιλάκια ...
Λατρεμένο φαγητό! Η αλήθεια είναι ότι η σάλτσα αυτή το απογειώνει! Τις σακούλες ψησίματος δεν τις έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα αλλά θα τις δοκιμάσω!!
Φιλιά!
Το κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας μας αρέσει πολύ!
Είναι εύκολο πιάτο και τόσο μα τόσο νόστιμο.
Να σου πω την αλήθεια Ελένη, αντί για κρέμα γάλακτος συνηθίζω να χρησιμοποιώ τυρί κρέμα, το οποίο αραιώνω με λίγο γάλα.
Αλλά και με την κρέμα γάλακτος είναι φυσικά υπέροχο!
Φιλιά
Έχω μια τεράστια αδυναμία σε αυτή τη σάλτσα μουστάρδας!Πηγαίνει εκπληκτικά με το κρέας κοτόπουλου και όλα αυτό δένει υπέροχα στον ουρανίσκο μου!! Φιλιά πολλά!!
Υπέροχο πιάτο Ελενάκι μου!!!
Η σαλτσα μουστάρδας εξαιρετική,μου αρέσει ιδιαίτερα η πικάντικη γεύση της μουστάρδας dijon!!!
Αλλά και το κοτοπουλάκι με αυτόν τον τρόπο ψησίματος δεν στεγνώνει και είναι νοστιμότατο!!!
Φιλάκια πολλά !!!
Φαίνεται πεντανόστιμο ,θα το φτιάξω οπωσδηποτε αυτο γιατι μ αρεσει πολυ και το κοτοπουλο και η σαλτσα που εχει μουσταρδα,πολλα φιλια.
Γεια σου Λενάκι μου με τα ωραία σου !!!! Ως συνήθως πεντανόστιμο και υπέροχο το πιάτο σου !!!
φιλια πολλά πολλά
Τέτοια πεντανόστιμα κοτοπουλάκια δεν τα αφήνω με τίποτα!! Η σάλτσα είναι όλα τα λεφτά!! Μπράβο Ελενάκι!!
Καλό μεσημέρι.
Μπράβο Ελενάκι, πολύ ωραία!
Το ψητό κοτοπουλάκι θέλει τη μουστάρδα του κι αυτή η σαλτσούλα είναι απίθανη!
Σε φιλώ!
Post a Comment