Thursday, 12 February 2015

Χοιρινό με πατάτες στην γάστρα


Που θα τσικνίσετε σήμερα??
Εμείς φέτος με τέτοιο κρύο, πολύ το σκεφτόμαστε να ανάψουμε κάρβουνα!!
Το πιο και πιθανόν είναι ότι θα κάνω ένα ψητό με πατατούλες στον φούρνο.
Εύκολα πράγματα δηλαδή!
Τα βάζουμε όλα στην γάστρα, χουχουλιάζουμε μέσα στην ζεστασιά της κουζίνας μας όσο μαγειρεύεται και απολαμβάνουμε ένα φαγάκι που γίνεται λουκούμι, μαγειρεμένο μέσα στους χυμούς των εσπεριδοειδών.
Αν είστε από τους … τολμηρούς, σας εύχομαι καλά τσικνίσματα, άλλη γοητεία έχει το κάρβουνο εννοείται!!
Αν όμως αποφασίσετε να μαγειρέψετε εντός, το φαγάκι αυτό θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους!

Θα χρειαστούμε:
1,5 κιλό χοιρινό από λαιμό, κομμένο σε μερίδες
2 κιλά πατάτες
4-5 σκελίδες σκόρδο
3-4 ζουμερά λεμόνια
1 πορτοκάλι
3 κουταλιές μουστάρδα
αλάτι – πιπέρι – ρίγανη – θυμάρι
πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
1 κουταλιά σκόνη σκόρδου
Στην πράξη:
Καθαρίζουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε με το χοιρινό στην γάστρα.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα και σκόνη σκόρδου.
Καθαρίζουμε το σκόρδο, σπάμε τις σκελίδες με το χέρι μας ή με ένα ποτήρι και τις μοιράζουμε ανάμεσα στο κρέας και τις πατάτες, στην γάστρα.
Σε ένα σέικερ χτυπάμε την μουστάρδα και τον χυμό από τα λεμόνια και το πορτοκάλι.
Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό όλα τα υλικά στην γάστρα.
Τέλος προσθέτουμε ελαιόλαδο, κλείνουμε την γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, για 2 ώρες.
Ανοίγουμε την γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, να πάρει χρώμα το φαγητό μας!
Καλή επιτυχία, καλή Τσικνοπέμπτη σας ευχόμαστε!

17 comments:

Αθηνά said...

Αγαπημένο φαγητό Έλενα, το φτιάχνω και εγώ !! Φαίνεται λαχταριστό !! Γίνεται λουκούμι στη γάστρα!! Καλή Τσικνοπέμπτη

Ανθή said...

Κι εγώ στον φούρνο θα ψήσω σήμερα, ενώ κάθε χρόνο ψήνουμε στα κάρβουνα, αλλά φέτος λόγω κρύου λέμε να το αλλάξουμε.
Καλή Τσικνοπέμπτη εύχομαι σε όλα τα κορίτσια.

sun kiriaki said...

Τι σημασια εχει αν δεν το τσικνισεις εξω....την προταση σου για χουχουλιασμα και αγαπημενο σπιτικο φαγητακι την βρισκω ακρως δελεαστικη!!!!
φιλια πολλαααα

Maria B. said...

Καλό μεσημέρι και χρόνια πολλά !!!!Εμείς Ελενάκι μου έχουμε κόψει εδώ και πολλά χρόνια να βγαίνουμε έξω αυτην την ημέρα για τους γνωστούς λόγους !

Σπιτι μου σπιτάκι μου λοιπόν και μάλιστα με την ωραία σου πρόταση!!!!!!


Πω πω τι θα γίνει το βράδυ !!!! χιχιχι!!!! και του χρόνου να είμαστε καλά !!!!!!

φιλια πολλά πολλά πολλά

Decor Asylum said...

Κι αν του βάλεις και κάστανα, γίνεται μπουκιά και συγχώριο :)

DIMI said...

Καλησπέρα Ελενά μου!!Τί υπέροχη συνταγή!!Πολύ αγαπημένο φαγητό!!Θά τό φτιάξω τό Σάββατο!!Σήμερα θά τό τσικνήσουμε μέ φίλους στά Καλύβια μέ κοψίδια καί χοντρό!!Καλή Τσικνοπέμπτη!!Καλά νά περάσετε!!Φιλάκια!!

Vasia b. said...

Η πρόταση σου Ελενάκι μου είναι τέλεια!!!Γίνεται υπέροχο το χοιρινό με τις πατατούλες στη γάστρα και ακόμη περισσότερο με τόσα νόστιμα υλικά που του βάζεις!!!
Η μέρα λόγω κρύου απαιτεί φαγάκι στο φούρνο αν μείνουμε σπίτι!!!
Καλή Τσικνοπέμπτη!!!
Φιλιά πολλά πολλά!!!

mookies said...

Το ιδανικό φαγητό για Τσικνοπέμπτη με τέτοιο κρύο! Κλασικό και πεντανόστιμο, άσε που στη γάστρα γίνεται ακόμα καλύτερο. Καλή Τσικνοπέμπτη Έλενα!
Φιλιά

Silena said...

Λουκούμι το φαγάκι σου Έλενά μου!!! Μοναδικό πιάτο και πάντα με σίγουρη επιτυχία!!!
Καλό βράδυ και φιλιά!

Elenis Cooking said...

Ελενακι μου τέλειο φαγάκι, πολύ ωραία πρόταση και στη γάστρα θα γίνεται λουκούμι. Να περάσετε καλά, καλή Τσικνοπέμπτη, φιλάκια πολλά.

Angela said...

Fantastic Elena
xxx

Ariadni St. said...

Σπίτι μας τσικνίσαμε με παντσετούλες, αλλά και το χοιρινο λουκουμάκισας κορίτσια μου ειναι πολύ ωραία πρόταση!
Καλό ξημέρωμα!
Σε φιλώ :)

Tante Kiki said...

Αγαπημένο και νόστιμο το πιάτο σου Έλενά μου!! Τα αρωματικά και το πορτοκάλι το απογειώνουν!!! Ελπίζω να περάσατε καλά!!!!
Φιλάκια!

Ειρήνη Ε. said...

Σε ένα τέτοιο χοιρινό σκέτο λουκούμι μαγειρεμένο στην γάστρα, ποιος θα πει όχι;; Καλοψημένο και αρωματικό! Τι να τα κάνουμε τα παϊδάκια στη ψησταριά;
Και του χρόνου με Υγεία!!

- spoonstories- said...

Λουκούμι φαγητό, αγαπητό και δελεαστικό για κάθε περίσταση!Για ένα τέτοιο φαγητό εννοείται πως θα καθόμουν μέσα την Τσικνοπέμπτη!

Ερμιόνη said...

Δεν το συζητώ Ελενάκι, το μαγείρεμα στη γάστρα είναι και πολύ βολικό και δίνει πεντανόστιμα πιάτα.
Έχεις χρησιμοποιήσει υπέροχα υλικά για το πιάτο σου -λίγα, απλά και καλά- και το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που να γλείφεις τα δάχτυλα σου!
Φιλιά

zina said...

αγαπημενο φαγητο που εκανε η γιαγια καθε Κυριακη! τελεια!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...