Saturday, 4 April 2015

Λεμονο-γιαουρτόπιτα


Το Πάσχα, όσο να ναι, όλοι θα φάμε λίγο πιο …. βαριά από τις υπόλοιπες μέρες!
Και στο τέλος, όλο και κάποιο γλυκάκι θα συνοδεύσει το γιορτινό μας γεύμα.
Σας προτείνω λοιπόν ένα γλυκάκι ελαφρύ, δροσερό και ανάλαφρο, ιδανικό για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο το πασχαλινό τραπέζι.
Το πρωτοδοκίμασα από τα χεράκια μιας φίλης μου, μας άρεσε πάρα πολύ και έκτοτε το φτιάχνω συχνά.
Η φίλη μου το είχε φτιάξει με μπισκότα digestives, εγώ το φτιάχνω με μπισκότα κανέλας (τα goody Αλλατίνης βάζω) και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ ταιριάζουν στο συγκεκριμένο γλυκό.
Να προσθέσω ότι εκτός από νόστιμο είναι ίσως από τα πιο εύκολα γλυκά που έχω φτιάξει!
Αν σας έπεισα, πάμε να δούμε πως θα το ετοιμάσουμε!

Τα υλικά μας:
460 γρ. μπισκότα κανέλας (2,5 πακέτα περίπου)
250 γρ. βούτυρο
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
400 γρ. γιαούρτι με ανθόγαλο, πλήρες
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από 2 λεμόνια
Στην πράξη:
Σπάμε τα μπισκότα με το χέρι μας ή τα σπάμε στο μούλτι .
Ζεσταίνουμε λίγο το βούτυρο ώστε να λιώσει, δεν θέλουμε να κάψει.
Βάζουμε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο και τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα 2 υλικά.
Στρώνουμε το μείγμα σε ταρτιέρα διαμέτρου 29cm και βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Ρίχνουμε στο δοχείο του μίξερ το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό και ρυθμίζουμε στην χαμηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά, ώστε να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
Βγάζουμε την ταρτιέρα από το ψυγείο και αδειάζουμε την κρέμα πάνω από την μπισκοτένια βάση.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 5-6 ώρες το λιγότερο.
Αυτό είναι όλο κι όλο!
Καλή επιτυχία, να έχετε όμορφο Σαββατοκύριακο!
Vasia B.

22 comments:

basiliki said...

Tι νόστιμη που φαίνεται!! Και επειδή λατρεύω την κανέλα είμαι σίγουρη ότι με τα μπισκότα κανέλας θα είναι τέλεια!!! Καλό Πάσχα να έχουμε! Πολλά φιλούθκια :)

Ειρήνη Ε. said...

Ένα λεμονογλυκάκι τόσο δροσερό και ελαφρύ, είναι ότι πρέπει μετά τις κραιπάλες που κάνουμε το Πάσχα οσον αφορά το φαγητό! Πολύ ωραίο Βάσια μου! Κεράστηκα ήδη το κομμάτι της τελευταίας φωτογραφίας! Μμμμμμ!!!
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

Ερμιόνη said...

Τι ωραίο γλυκάκι!
Δροσερό και ελαφρύ, ότι πρέπει για τις ημέρες του Πάσχα!
Τα μπισκότα κανέλας τα συμπαθώ κι εγώ ιδιαιτέρως!
Και το λεμόνι πάντα μου αρέσει στα γλυκά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ανώνυμη φίλη/ε
Κανονικά δεν απαντάω σε άτομα που δεν έχουν το θάρρος να μπουν με το όνομά τους να σχολιάσουν, αλλά για σένα θα κάνω μιαν εξαίρεση.
Για ποιαν ακριβώς αντιγραφή μιλάς??
Για τις φωτογραφίες και το κείμενο που είναι δικές μας??
Για τα υλικά που είναι σε τελείως διαφορετικές ποσότητες??
Για την βάση που είναι καθαρά ιδέα της Βάσιας με τα μπισκότα κανέλας??
Η για το πασίγνωστο γλυκάκι με το γιαούρτι και το ζαχαρούχο που όλες το έχουμε φτιάξει, εγώ τουλάχιστον το φτιάχνω από μαθήτρια.
Εχεις την εντύπωση ότι ανακάλυψες την Αμερική??
Κάνε έναν κοπο να ψάξεις την συνταγή αυτή στο διαδίκτυο, θα την δεις με πάρα πολλές παραλλαγές σε ένα σωρό sites και blogs.
Αλλά μην κάνεις τον κόπο να απαντήσεις ανώνυμα εδώ, θα σου ξανασβήσω το σχόλιό σου.
Εχουμε και μέιλ, αν έχεις κάποιο πρόβλημα.
Επίσης προς πληροφόρησή σου, η IP σου μας είναι γνωστή.
Καλή σου μέρα και καλό σου Σαββατοκύριακο!

ΕΛΕΝΑ said...

Βασάκι μου, με όλα αυτά, ξέχασα να θαυμάσω και να σερβιριστώ από το υπέροχο γλυκάκι ΣΟΥ!!!
Πολλά πολλά φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!

Vasia b. said...

Ελενάκι μου με κάλυψες εντελώς με τα όσα απάντησες στον/στην ανώνυμο/η φίλο/η και πιστεύω να τα κατάλαβε.Με πολύ μεγάλη ευκολία και για ευνόητους ίσως λόγους πίσω απο την ανωνυμία του μπορεί ο καθένας να γράφει και να λέει ότι θέλει.
Οπως ανέφερα στον πρόλογο την συνταγή την δοκίμασε απο φίλη μου και την τροποίησα κατα πως μου άρεσε....Αλλωστε όπως προείπες δεν είναι και η ανακάλυψη της Αμερικής.....
Φιλιά πολλά πολλά και καλό σ/κ να έχουμε!!!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Βασάκι μου οι Συνταγές Της Καρδιάς κοντεύουν να συμπληρώσουν 8 χρόνια και μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια μας αντιγράφουν, δεν αντιγράφουμε.
Γιατί απλούστατα δεν έχουμε καμιάν ανάγκη να αντιγράψουμε, όπως μαρτυράνε οι καθημερινές συνταγές μας που φθάνουν περίπου στις 2000.
Ο κόσμος έχει εισπράξει το πόσο τον σεβόμαστε και μας το ανταποδίδει με τον καλύτερο τρόπο.
Οσο για τους διάφορους ανώνυμους, ανωνυμία στο διαδίκτυο δεν υπάρχει.
Από την στιγμή που κάποιος θα αφήσει κάποιο "ίχνος" το μόνο εύκολο είναι να βρεθεί.
Και η συγκεκριμένη ανώνυμη άφησε αρκετά ίχνη.

SpIrToKoYto said...

Από τη μύτη μ'έσυρε η μυρωδιά της κανέλας και του λεμονιού σου κοριτσάκι μου...
Και τί μου θύμισε...Αυτό το πανεύκολο,πασίγνωστο και τόσο εύκολο γλυκάκι έφτιαχνε και η γιαγιά Ιουλία στη βερσιόν της εποχής της βέβαια,με μπισκότα Παπαδοπούλου...
Απ'ότι βλέπω εσύ το εξέλιξες σε γκουρμεδιά...

Φιλιά πολλά πολλά σε όλες σας και καλό ΣΚ...♥ ♥ ♥

υ.γ. αααααα...σκέφτομαι να φτιάξω για το Πάσχα μαγειρίτσα...Είναι ένα φαγητό με συκωταριά και μαρουλάκια που πάντα η γιαγιά έφτιαχνε για μετά την Ανάσταση...Αν δεν την έχετε ακουστά,πέστε μου να σας στείλω τη συνταγή...

DIMI said...

Τί υπέροχη συνταγή!!Δροσερό καί ελαφρύ γλυκάκι,ότι πρέπει μετά από τό φαγοπότι τών γιορτών!!Καλό Πάσχα!!!Καλά νά περάσεις!!Φιλιά!!

Elenis Cooking said...

Βασάκι μου το γλυκάκι αυτό είναι αγαπημένο , μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια, η μητέρα μου μας το έφτιαχνε σε ποτήρι με μπισκοτάκια Μιράντα Παπαδόπουλου, η δική σου εκδοχή με τη βάση να μοσχομυριζει κανέλα κάνει τη διαφορά, μπράβο!


*όσο για τα ανώνυμα σχόλια και ιδιαίτερα με τετοιο τρόπο πραγματικά είναι λυπηρό να συμβαίνει ... με έχετε καλυψει με τα παραπάνω σχόλια κορίτσια. Τα ίχνη φυσικά και μένουν όπως ανέφερε και η Έλενα. Εδώ δεν υπαρχει θεμα αντιγραφής, εκτός αν σε οποιο γλυκό βαζουμε ζαχαρουχο και γιαούρτι αντιγραφουμε και ας εχουμε προσθεσει κι αλλα υλικά ή έχουμε φτιάξει κάτι άλλο. Αυτό το γλυκό είναι τόσο παλιό και τόσο γνωστό που όχι μόνο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εδώ και χρόνια αλλά υπήρχε και πριν το διαδίκτυο. Βασια μου έφτιαξες ένα υπέροχο κλασικό γλυκάκι με τη δική σου πινελιά.

πολλά φιλάκια!

Anonymous said...

Τέλειο γλυκάκι για να κλείσει όμορφα το Πασχαλινό τραπέζι, η φρεσκάδα του λεμονιού και το δροσερό γιαούρτι είναι ότι καλύτερο.

Καλές γιορτές, Καλό Πάσχα με υγεία

Άννα Καλαμάτα

Αθηνά said...

Λαχταριστή φαίνεται !! Και ελαφριά, αφρός!! Ευχαριστούμε για τη συνταγή !! Φιλιά!!

Μάχη Μ said...

Οτι καλύτερο για μετά το αρνί!!
Μου αρέσουν τα μπισκότα κανέλας που έβαλες, πιστεύω ότι παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην δροσερή γεύση
του γιαουρτιού με το ξύσμα λεμονιού!
Εύκολη λύση, σε ευχαριστούμε για την συνταγή!!
ΦΙΛΆΚΙΑ!

mm_skg said...

Τελειο γλυκακι για after στο πλουσιο πασχαλινο τραπεζι
Εγω με τους ανωνυμους δεν ασχολουμαι καθολου, οποιος εχει αποψη ας την πει επωνυμα...
Φιλακια!

ΑΜΑΜΕΛΙΔΑ said...

ΒΑΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ. ΕΨΑΧΝΑ ΝΑ ΒΡΩ ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΗΝ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝΕ . ΕΣΥ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ. ΦΙΛΑΚΙΑ.

Mari Beika said...

Πολύ νόστιμο και εύκολο κυρίως, γιατί αυτές τις μέρες έχουμε πολλές δουλειές εμείς οι νοικοκυρές, ένα εύκολο αλλά νόστιμο γλυκάκι είναι ότι πρέπει.
Καλό Πάσχα, φιλιά πολλά!

Zina Z said...

αγαπημενο γλυκο! ειδικα για τις ζεστες μερες, ειναι υπεροχο!

thegreenmixer.com said...

Δροσερό γλυκάκι, ότι πρέπει για μετά από βαρύ γεύμα...

Neanikon Pastry Blog said...

Καλημέρα !!
Τα λεμονογλυκάκια είναι τόσο ευχάριστα. Ωραία ιδέα να χρησιμοποιήσεις γιαούρτι, θα έγινε και πιο ελαφρύ.

Beauty Follower said...

Πω πω φαινεται πολύ δροσερή και μυρωδάτη!!!

Maria B. said...

Σνιφ σνιφ !! μόνο εγω δεν έχω δοκιμάσει αυτό το γλυκάκι σου που φαντάζει τόσο νόστιμο !!!!!!!!!

Οπως τα λες είναι απλά - εύκολο και μαμαδίστικο! και ποιός δεν θυμάται την λεμονοκρεμα που στολιζανε τα παντεσπάνια τις προηγουμενες δεκαετιες που ξεκίνησε το λεμόνι να είναι ''γκλαμουρους'' οπως και η λεμον παϊ !!!!

γεια στα χεράκια σου και οπως λεει και η Αμαμελίδα ''ας τους αλλους να λένε'' !!!!

φιλια πολλά πολλά

Mary said...

Βασάκι μου φαίνεται υπέροχο γλυκάκι κι εύκολο, θα το δοκιμάσω ως λεμονολάτρης!

Σε φιλώ γλυκιά μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...