Monday, 20 April 2015

Πίτσα .... γεμιστή


Στο σπίτι μας δεν είμαστε και πολύ του ψωμιού.
Ξέρω διάφορους που δεν μπορούν να διανοηθούν ότι στο τραπέζι δεν θα υπάρχει και ψωμί, ακόμα και όταν το φαγητό τους είναι κάποια μακαρονάδα.
Εμείς δεν ανήκουμε σε αυτήν την κατηγορία.
Σπάνια θα αγοράσω ψωμί, και όταν το φαγητό απαιτεί ψωμάκι θα φτιάξω κάποιο σπιτικό, γιατί ναι….. θα το ομολογήσω …… μου αρέσει κατά καιρούς να σκαρώνω διάφορα «περίεργα» ψωμάκια.
Υπάρχει όμως ένα «ψωμοειδές» στο οποίο δεν αντιστέκομαι με τίποτα! Η ζύμη της πίτσας!
Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι όταν τρώνε ένα κομμάτι πίτσα, στο τέλος αφήνουν ένα μέρος της ζύμης της, δηλαδή το καλύτερο κατά την γνώμη μου!

Έτσι λοιπόν όταν ανακάλυψα στο pinterest μια πίτσα με ζύμη πάνω-κάτω, είπα «αυτή είναι πίτσα για μένα!!»
Από κάτω ζύμη πίτσας, στην μέση πλούσια γέμιση με μπόλικη μοτσαρέλα και τα αγαπημένα μας υλικά, από πάνω ξανά ζύμη πίτσας με μπόλικη σάλτσα και ξανά μπόλικη μοτσαρέλα!
Φοβερό??????
Το αποφάσισα! Αυτή είναι η πίτσα μου!!!!

Τα υλικά μας:
2 συσκευασίες έτοιμη ζύμη πίτσας (έβαλα της Pillsbury)
(ή μία δόση ζύμη πίτσας από εδώ)
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
250 γρ. μανιτάρια σε φετάκια
6-7 φέτες ζαμπόν
500 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
μπόλικη κέτσαπ ή σπιτική σάλτσα ντομάτας
Τι κάνουμε:
Σοτάρουμε σε κάποιο ελαφρύ λάδι τα μανιτάρια κομμένα σε φετάκια και τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωριδίτσες, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Λαδώνουμε το μεγάλο μας πυρέξ και στρώνουμε στην βάση του την μισή ποσότητα της ζύμης. Φροντίζουμε να καλύψουμε λίγο και τα πλαϊνά του πυρέξ.
Καλύπτουμε την ζύμη με μπόλικη κέτσαπ ή σπιτική σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με 2-3 κουταλιές μοτσαρέλα.
Με τρυπητή κουτάλα παίρνουμε από το τηγάνι τα μανιτάρια και τις πιπεριές και τα απλώνουμε πάνω από όλα.
Καλύπτουμε με τις φέτες του ζαμπόν και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την μισή ποσότητα της μοτσαρέλας.
Σκεπάζουμε όλα τα υλικά με την υπόλοιπη ζύμη πίτσας, φροντίζοντας να κλείσουμε καλά τις άκρες της πάνω με την κάτω ζύμη.
Με ένα πινέλο λαδώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, για 20 λεπτά περίπου.
Κατόπιν βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο.
Απλώνουμε στην επιφάνεια μπόλικη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη μοτσαρέλα.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά ακόμη.
Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο, αφήνουμε την πίτσα μας λίγο να «ανασάνει» και μετά κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!

26 comments:

αχτίδα said...

Να πω ότι τρελαίνομαι για πίτσα και τέτοια σχετικά με αυτό που βλέπω είναι λίγο!δεν φτιάχνω πίτσα ούτε αγοράζω γιατί είμαι ικανή να τη φάω όλη μόνη μου!!!!Καλημέρα και καλή σας εβδομάδα χρυσοχέρες!

Tante Kiki said...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!! Κι εμένα αυτή είναι η πίτσα μου αλλά για λίγο αργότερα όταν τελειώσω τη διατροφή. Με τρέλλανες όμως Έλενά μου... την θέλωωωω!!
Φιλιά!

Beauty Follower said...

Καλημέρα!
Μπορει να μην τρώω συχνά πίτσα, αλλα μου αρεσει πολύ.
Γι αυτο οταν το αποφασίζω θέλω να ειναι νόστιμη μέχρι και η τελευταία μπουκίτσα της ;)

Καλή εβδομαδα!

Christina Andromeda said...

Πίτσα σκεπαστή λοιπόν! Θα είναι ακόμα πιο χορταστική! Μπράβο ρε κορίτσια!!!
Καλημέρα σας και Χριστός Ανέστη!!!!

Maria Pirgianaki said...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα η συνταγή σου μου θυμίζει κάποιο είδος πίτας αφού είναι πάνω - κάτω ζύμη και να σου πω έτσι και εμένα μ'αρέσει περισσότερο....σούπερ συνταγή!

Natasa S. said...

Τρελαίνομαι!! Το φαγητό σας είναι κορυφή! Εμφανισιακά μου θύμισε λαζάνια αλλά μόλις είδα οτι είναι πίτσα βρήκα το επόμενο φαγητό μας! Καλημέρα!!!

Neanikon Pastry Blog said...

Καλημέρα !!! Και εγώ τρελαίνομαι για πίτσα, αλλά γεμιστή δεν έχω φτιάξει ποτέ !! Βλέποντας τις φωτογραφίες σου νομίζω πως θα το τολμήσω :-) !!

Αγγελική~CooKika said...

Η πίτσα είναι το αγαπημένο φαγητό του άντρα του σπιτιού. Θα του την φτιάξω και θα σε ευχαριστεί για πάντα!!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!

Zina Z said...

λατρευω την πιτσα ζεστη ή κρυα, με πολυ ψωμι ή ελαχιστο, μονη ή διπλη σαν τη δικη σου...παω για υλικα...θα εχουμε βραδυα σινεμα και πιτσας!!!!

syros2js said...

Ω, Έλενα! Έλενα! Έλενα!
Βρήκες το ευαίσθητο σημείο μου!!!
Αγαπώ! Εσένα, την πρότασή σου, όλα!
Μου έφτιαξες τη μέρα!
Άντε, πάρε δυο φιλάκια τώρα για την σούπερ πιτσούλα σου!!!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ και ξανά ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, κούκλα μου!

SpIrToKoYto said...

Δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία πως και πεντανόστιμη θα ήταν η συνταγή σου και πανεύκολη...Πάλι μ'έσωσες για Δευτέρα.....

Καλημέρες και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας....♥ ♥ ♥

- spoonstories- said...

Εγώ είμαι και ψωμού!Όταν το βγάζουμε από τον φούρνο ζεστό δεν μπορώ να συγκρατηθώ...φαντάσου τι νιώθω τώρα που βλέπω αυτή τη πίτσα!Δεν χορταίνω να την κοιτάω!!

DIMI said...

Καλημέρα Ελενά μου!!Τί νά πώ!!!!Εμεινα νά κοιτάζω τήν ζηλευτή καί πεντανόστιμη πίτσα σου!!Φοβερή ιδέα η σκεπαστή πίτσα!!!Αλλά καί τό τυρί μοτσαρέλα,όλα τά λεφτά!!!Μοιράζω τό λίνκ στίς κόρες μου καί τήν δοκιμάζω πολύ σύντομα!!!!Καλή εβδομάδα!!!Φιλάκια!!!

kikitchen and the chef said...

πω πωωωω ελενα με τρελανες τωρα,
φαινεται τοσο χαρταστικη,τοσο γιαμ γιαμ,εβλεπα τις φωτο καιηθελα να ανοιξω το στομαμουνα δαγκωσω,αχαχα!
ωραια ιδεα μπραβο,διπλη ζυμηδιπλη απολαυση!
πολλα φιλια!!!

Helen Gr said...

Πόσο διαφορετική, τραγανή και νόστιμη!
Πολύ θα ήθελα ένα-τουλάχιστον-κομματάκι!! Γίνεται;
Φιλάκια

Vasia b. said...

Οτι έχει να κάνει με ζυμάρι είτε είναι πίτσα είτε είναι πίτα το λατρεύω!!!!!
Η ιδέα για σκεπαστή πίτσα με δυο ζυμες και πλούσια γέμιση είναι τέλεια Ελενάκι μου!!!!
Φιλάκια πολλά πολλά και καλή μας εβδομάδα!!!!

Iris mama goes vintage said...

Μμμμ με ζύμη από πάνω ή χωρίς Ελένη μου εγώ δεν μπορώ να αντισταθώ στην πίτσα.., θα έχουμε πάντα μια σχεση πάθους εγώ κι αυτή.. χάχα!!!! Τώρα που το λες έχω αι 15 μέρες που δεν έχω φτιάξει... Έκλεισε όμως θα κάνω τη δική σου!!!!

Mari Beika said...

Πίτσα πίτα είναι αυτή και εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα να της αντισταθώ ούτε δευτερόλεπτο Έλενα!
Φιλιά πολλά!

Magia da Inês said...



Amiga, é muito, mas muito bom!!!

Ótima semana!
Beijinhos.
♬♪ه° ·.

Δημιουργία said...

Λατρεύω όλα αυτά που φτιάχνονται με ζυμάρι και ναι λατρεύω την πίτσα και τώρα που βλέπω αυτή που έφτιαξες Έλενα με τις δυο στρώσεις κάτι με έπιασε χαχαχα!

Ειρήνη Ε. said...

Και πίτσα και διπλή στρώση!! Τι άλλο να ζητήσω;; Απίθανο το φαγάκι μας σήμερα Έλενα!!
Καλή εβδομάδα σε όλους!!

Ερμιόνη said...

Βλέπω τον τίτλο της συνταγής και σκέφτομαι "Αυτό είναι Έλενα σίγουρα" :)
Διπλή πίτσα βρε κοπελιά;
Μόνο εσύ θα μπορούσες να το σκεφτείς :)
Και το καλό με αυτή την τόσο πλούσια πίτσα είναι ότι μπορείς να φας 1-2 κομμάτια και να νιώθεις πλήρης :)
Σε φιλώ

Μαρία Έλενα said...

Φαίνεται πεντανόστιμη.
Φιλάκια ...

Χρύσα said...

Νιώθω ότι θα λιποθυμήσω βλέποντας αυτή τη συνταγή...!
Δηλαδη, πίτσα x2!!!
Μεγάλη ζημια μας έκανες σήμερα κυρία μου...

Maria B. said...

Τι πανικό προκάλεσες Λενάκι μου με την συνταγή σου ???? πω πω πω !!!!
Είσαι αστερι σε πεντανόστιμες συνταγές !!!!!

Μπράβο φιλεναδίτσα μου !!!

φιλια πολλά πολλά πολλά

Aleka Craftaholic said...

Τι; Να ανασάνει; Σιγά μην την αφήσω έτσι που μου κόπηκε εμένα η ανάσα την στιγμή που την είδα.Ακόμη κοντανασαίνω ,να φανταστείς!Πίτσα Ελένα,όπως πίτσα Μαργαρίτα.Τα υλικά τα έχω ,τη συνταγή την έχω,όρεξη έχω για πίτσα εδώ και μέρες οπότε με βλέπω το βράδυ να την καταβροχθίζω.Φιλιά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...