Saturday, 18 April 2015

Μίνι αλμυρά cheesecakes


Τα σημερινά μίνι cheesecakes δεν είναι γλυκά, αλλά αλμυρά.
Λαχταριστά μικρά κεκάκια με κατίκι, φέτα και δυόσμο.
Δεν χρειάζονται ψήσιμο, ετοιμάζονται πανεύκολα και είναι πολύ εντυπωσιακά.
Στολίστε με αυτά τον μπουφέ ή ένα γιορτινό τραπέζι σας και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.
Πάμε να τα φτιάξουμε!

Υλικά για 6-8 κομμάτια:
Για την βάση:
180 γρ. cream crackers σίκαλης
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για την γέμιση:
450 γρ. κατίκι Δομοκού
100 γρ. τυρί φέτα σε τρίμματα
φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή αποξηραμένο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι (προαιρετικά)
Για την διακόσμηση:
ντοματίνια ολόκληρα
λίγο ελαιόλαδο
Τι κάνουμε:
Ετοιμάζουμε την βάση
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα cream crackers, να γίνουν σκόνη.
Εγώ χρησιμοποίησα τα cream crackers Παπαδοπούλου, εσείς βάλτε όποια προτιμάτε.
Βάζουμε τα crackers σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε έξι μικρά τσέρκι, το πατάμε με ένα κουτάλι και το απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουταλάκι.
Ετοιμάζουμε την γέμιση
Βάζουμε σε χωριστό μπολ όλα τα υλικά της και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε την γέμιση στα τσέρκι, πάνω από την μπισκοτένια βάση.
Τοποθετούμε στο ψυγείο, για μία ώρα.
Όταν πρόκειται να αφαιρέσουμε τα τσέρκι, σύρουμε ένα μαχαίρι ανάμεσα στο cheesecake και τα τοιχώματα από το τσέρκι και το αφαιρούμε προσεκτικά.
Πριν το σερβίρισμα, διακοσμούμε με ένα ντοματίνι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδου.
Καλή επιτυχία, να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

15 comments:

Ερμιόνη said...

Υπέροχα και εντυπωσιακά!
Το κατίκι δίνει φοβερή γεύση και υφή και πράγματι σε έναν μπουφέ κλέβουν τις εντυπώσεις!
Φιλιά

Neanikon Pastry Blog said...

Καλημέρα !!
Πολύ χαριτωμένα !! Ωραίες φωτογραφίες !!

Ειρήνη Ε. said...

Υπέροχα αλμυρά cheesecake, Ελένη μου! Ωραίος ο συνδυασμός των τυριών και τα ντοματάκια που τα στολίζουν, μοιάζουν με κατακκόκινα καραμελάκια!!! Καλοφάγωτα!!
Καλό Σαββατοκύριακο.

Beauty Follower said...

Πανεμορφα! Ιδανικα για πρωτο πιατο σε γκράντε δείπνο!

Καλό Σαββατοκύριακο :)

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Να σου πω, θα τα προτιμήσω!! Μιας και δεν είμαι και τόσο του γλυκού, αυτή η βερσιόν μου μίλησε κατευθείαν! Κι ο δυόσμος το κάτι άλλο!

- spoonstories- said...

Εντυπωσιακά και νόστιμα! Μου άρεσε πολύ η φωτογραφίες σου Ελένη μου!Μπράβο σου!

DIMI said...

Υπέροχα καί προτότυπα Ελένη μου!!
Νόστιμο μεζεδάκι!!!Θά τό δοκιμάσω!!Μού αρέσει πολύ τό κατίκι!!Καλό Σ/Κ!!Φιλιά!!

Μάχη Μ said...

Πολύ εντυπωσιακά, αλλά και πολύ γευστικά φαίνονται!
Πολύ ωραία πρόταση για μπουφέ!
Ευχαριστούμε Ελένη!!
Καλό βράδυ!

Tante Kiki said...

Νοστιμότατα και εντυπωσιακά όμορφα!!! Φοβερά μεζεδάκια και πολύ χορταστικά!
Μπράβο Ελένη!!

Σμαραγδένια Ρούλα said...

Σιγα να μηνπεριμενπουμε να τα βαλουμε στον μπουφε Ελενη μου.. θα φαγοθούν πριν προαβουν να κατσουν δυόσμος και κατικι υπεροχος συνδιασμος.. μμμμ με ξεσηκωνεις τωρα... που φαγαμε τα καλσουνια μας... ειναι ωρα και για τα αλμυρα μας...να είσαι κλα και να έχεις μια όμορφη κυριακη Ελενη μου Χριστός Ανεστη χρονια πολλα φιλακιααα!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι μου πάρα πολύ εντυπωσιακά τα μίνι cheesecakes σου και κρίνοντας από τα υλικά πάρα πολύ νόστιμα!!!
Γεια στα χεράκια σου!
Πολλά φιλιά!

Stella Christomoglou said...

Εύκολη, εντυπωσιακή και πεντανόστιμη συνταγή!!! Θα την φτιάξω οπωσδήποτε!!!
Καλή βδομάδα!!
Φιλάκια!!

Helen Gr said...

Χριστός ανέστη και χρόνια πολλά!
Έμπνευση και νοστιμιά αλλά και εξαιρετική εμφάνιση!
Μπράβο, Ελένη!
Φιλάκια

Μαρία Έλενα said...

Όμορφη συνταγή
Φιλάκια ...

Maria B. said...

Τι φοβερή ιδεα είναι αυτή Λενάκι μου !!!! πω πω κουκλίτσα είναι !!! φοβερό !!!! θα το κάνω σίγουρα γιατί με τρέλλανε !!!!

φιλια πολλά πολλά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...