Tuesday, 14 April 2015

Burgers λαχανικών


Καλημέρα σας, Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη!
Ελπίζουμε να περάσατε όμορφα τις ημέρες του Πάσχα!
Ξανά και πάλι κοντά σας, με πολλές πολλές νόστιμες συνταγές!
Κι επειδή από κρεατικά καλά τα πήγαμε αυτές τις μέρες, πάμε σήμερα να φτιάξουμε αφράτα, υγιεινά και νόστιμα μπιφτέκια λαχανικών!
Όχι, δεν είναι νηστίσιμα! Τέρμα οι νηστείες!
Και το τυράκι τους το έχουν, και το αυγουλάκι τους το έχουν, και νοστιμιά όση δεν φαντάζεστε έχουν.
Για να σας δελεάσω ακόμη περισσότερο, σας λέω ότι ετοιμάζονται πανεύκολα και ψήνονται στον φούρνο, δεν θέλουν δηλαδή τηγάνι.
Στο σπίτι μας τα έχουμε καθιερώσει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, γιατί αρέσουν πολύ στην μικρή μου.
Για να δούμε πως τα φτιάχνουμε!

Υλικά για 6 μπιφτέκια:
250 γρ. διάφορα κατεψυγμένα λαχανικά (καλαμπόκι, αρακάς, πιπεριές, καρότα)
1 μέτρια πατάτα
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
¾ κούπας τσαγιού τριμμένο τυρί ρεγκάτο
1 σκελίδα σκόρδου
4-5 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 τσιμπιά θυμάρι ή ρίγανη
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά ελαιόλαδο + 1 ακόμη για το βράσιμο των λαχανικών
αλάτι - πιπέρι
Επιπλέον:
κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα
6 λεπτές ροδέλες ντομάτας
6 ροδέλες κρεμμυδιού
6 φύλλα μαρουλιού
6 ψωμάκια για burger
Στην πράξη:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και το σκόρδο και τα βάζουμε να βράσουν ως να μαλακώσουν καλά.
Τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι, ώστε να γίνουν πουρές.
Βράζουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά σε μπόλικο νερό, με μια κουταλιά ελαιόλαδο. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα λαχανικά, τον πουρέ και το αυγό και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά.
Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου, ώστε να σφίξει το μείγμα.
Κατόπιν πλάθουμε 6 μπιφτέκια.
Τα περνάμε ένα - ένα από τριμμένη φρυγανιά και τα αραδιάζουμε σε ταψί λαδωμένο ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για περίπου 20-30 λεπτά, ώστε να ροδίσουν καλά τα μπιφτέκια μας.
Ανοίγουμε στα δύο τα ψωμάκια και τα γεμίζουμε με τα μπιφτέκια και τα υλικά που προτιμάμε (μαρουλάκι, ντομάτα, κέτσαπ κλπ).
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

19 comments:

Mary said...

Αληθώς Ανέστη!!!
Χρόνια πολλά με υγεία και χαρά!
Πολύ ωραία είναι Ελενάκι μου κι εκτιμώ ιδιαιτέρως ότι ψήνονται και δεν τηγανίζονται!

Φιλάκια Πασχαλινά!!!

syros2js said...

Αληθώς Ανέστη!!!
Χρόνια πολλά και καλά!!!
Φαίνεται πολύ λαχταριστή η πρότασή σου!!!
ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!

Αγγελική~CooKika said...

Καλημέρα! Χρόνια πολλά!
Πολύ ωραία ιδέα η χρήση mix λαχανικών!
Φιλιά!

Neanikon Pastry Blog said...

Χρόνια Πολλά !!!
Μπιφτέκια λαχανικών θα φτιάξω σήμερα ! Βέβαια πάντα τα φτιάχνω λίγο χύμα, βάζω δηλαδή ό,τι περίσσευμα έχω σε λαχανικά, ξεκινώντας από τα κοτσάνια !! :-) Πάντα όμως γίνονται νόστιμα, χάρη στο κρεμμύδι νομίζω.

Ευχαριστούμε για την ωραία πρόταση !!

Μαρία Έλενα said...

Φαίνονται πεντανόστιμα.
Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη με υγεία.
Φιλάκια ...

ΕΛΕΝΑ said...

Ε ναι, μιαν αποτοξίνωση την χρειαζόμαστε μετά την πασχαλινή κρεατοφαγία!
Πολύ ωραία η πρότασή σου Ελενάκι μας και τα burgers σου λαχταριστά!
Πολλά φιλάκια!

- spoonstories- said...

Αληθώς Ανέστη!!
Αυτά τα μπιφτέκια είναι καλό να τα έχουμε στο διαιτολόγιο μας συνέχεια και όχι μόνο μετά από κρεατοφαγία!Είναι εξαιρετικά! Πολλά φιλιά

Dimitra Decorasylum said...

Χρόνια Πολλά!!! Υπέροχη η πρότασή! Ό,τι πρέπει για μετά την τόση κρεατοφαγία! Φιλιά :*

rena said...

Χρόνια Πολλά,Αληθώς ο Κύριος!!!!
Λατρεύω Χάμπεργκερ και αυτά φαίνονται υπέροχα!!!!!
Φιλάκια!!!

Ξανθή said...

Αληθώς Ανέστη και Χρόνια Πολλά!!

Stella Christomoglou said...

Αληθώς Ανέστη!! Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία!!
Πολύ νόστιμο και υγιεινό το burger!!!
Φιλιά!!

Vasia b. said...

Μετά απο τόσο αρνί η πρόταση σου για μπιφτέκια λαχανικών είναι υπέροχη Ελενάκι μου!!!
Φαίνονται πολύ νόστιμα!!!
Πολλά φιλιά!!!

DIMI said...

Χρόνια πολλά Ελένη μου!Χριστός Ανέστη!!Καταπληκτική συνταγή!!Καί δέν θέλουν ψήσιμο!!Θά τήν δοκιμάσω!!
Καλή εβδομάδα!!!Φιλιά!!!

Ερμιόνη said...

Χρόνια πολλά Ελένη μου! Χριστός Ανέστη!
Τι ωραία πρόταση, ειδικά για τα πιο επιλεκτικά παιδάκια!
Και έχοντας υπερκαταναλώσει κρέας αυτές τις ημέρες, το χρειαζόμαστε το λαχανικό κακά τα ψέματα :)
Φιλιά πολλά

Χρύσα said...

Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλες σας!
Εντάξει Ελένη, αυτό είναι ό,τι πρέπει για τον πιτσιρίκο μου, που αγαπάει μπιφτέκια, αλλά, όπως τα περισσότερα παιδάκια, δεν δείχνει ιδιαίτερη εκτίμηση για τα λαχανικά!

Iris mama goes vintage said...

Τα λατρεύω τα veggie burgers, ειλικρινά νομίζω δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τάλλα! Μπορεί όμως να είμαι και λίγο προκατειλημμένηγιατί δεν τρελαίνομαι για κρέας!!!

Tante Kiki said...

Αληθώς Ανέστη και χρόνια πολλά!! Τα λατρεύω αυτά τα burgers και το δικό σου Ελένη μου έγινε καταπληκτικό!!!

Ειρήνη Ε. said...

Μετά από το τόσο κρεατάκι που καταναλώσαμε αυτές τις ημέρες Ελένη, ένα μπέργκερ λαχανικών είναι μια καλή πρόταση!! Αρέσουν σε όλους μας, εγώ τα καταναλώνω στην νηστίσιμη εκδοχή του και την Μ. Εβδομάδα. Η δική σου πρόταση μαζί με μια σαλατούλα, είναι ένα ωραίο χορταστικό γεύμα που σίγουρα θα κερδίσει μεγάλους και πιτσιρίκια, που συνήθως είναι και τα πιο δυσκολα!!
Καλή μας ημέρα!!

thegreenmixer.com said...

Χρόνια Πολλά!!!
Ωραια συνταγή για υγιεινά μπεργκεράκια... μου αρέσει που χρησιμοποιείς απλά λαχανικά και υλικά και δεν είναι με όσπρια (που προϋποθέτουν καλό προγραμματισμό και προετοιμασία)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...