Wednesday, 15 April 2015

Πέρκα με μουστάρδα στην κατσαρόλα


Γεια σας φίλοι μας, να ευχηθώ κι εγώ Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη!
Ωραία περάσαμε αυτές τις μέρες, αλλά πολύ μαγείρεμα βρε παιδί μου!
Δεν ξέρω πως τα κατάφερα και μαγείρεψα πάλι για έναν λόχο, συν τα τσουρέκια, κουλουράκια και αυγά που ετοίμασα για τον … ίδιο λόχο!
Καιρός τώρα για πιο απλά μαγειρέματα, κάτι σαν το σημερινό.
Φαγάκι έτοιμο σε ένα μισάωρο, με την πέρκα να μαγειρεύεται στην κατσαρόλα, και όχι στον φούρνο, και να δίνει ένα φαγάκι λεμονάτο, μουσταρδάτο, πικάντικο και μυρωδάτο.
Από τις πιο απλές και εύκολες συνταγές μου, που όμως – πιστέψτε με - δίνει ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα.
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Τα υλικά μας:
1 μεγάλο φιλέτο πέρκας ή 2 πιο μικρά
5-6 πατάτες
3 γεμάτες κουταλιές μουστάρδα
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλάκι εστραγκόν
2 κουταλιές σκόνη σκόρδου
χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
αλάτι – πιπέρι
Τι κάνουμε:
Κόβουμε τα φιλέτα της πέρκας σε μικρότερα κομμάτια.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες, ή και σε μικρότερα κομμάτια αν είναι πολύ μεγάλες.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας ελαιόλαδο, και σοτάρουμε για λίγα λεπτά τις πατάτες, ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτουμε 1,5 κούπα νερό, ρίγανη, θυμάρι, εστραγκόν, σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι, και την μουστάρδα. Ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε τις μουσταρδάτες πατάτες να μαγειρευτούν για 20 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε στην κατσαρόλα και το ψάρι, και αφήνουμε όλα μαζί να μαγειρευτούν για 10 λεπτά ακόμη.
Όταν τελειώσει το μαγείρεμα, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, και τα αφήνουμε όλα να πάρουν μια βράση.
Έτσι μέσα σε ελάχιστο χρόνο, έχουμε ένα φαγάκι έτοιμο μαζί με το συνοδευτικό του!
Άντε, το πολύ πολύ να κόψουμε και μια νόστιμη σαλάτα, κάτι που άνετα προλαβαίνουμε να κάνουμε μέσα στο μισάωρο του μαγειρέματος ;-)
Καλή επιτυχία!

18 comments:

mia maria said...

Καλημέρα και χρόνια πολλά Ελενάκι και όλα τα κορίτσια :)
Αυτό το μουσταρδάτο φαγάκι είναι ότι πρέπει για το στομάχι μας μετά από τόσο κρέας!!!

Μαρίνα said...

Κι εγώ στην κατσαρόλα την κάνω την πέρκα με μουστάρδα, αλλά δεν βάζω πατάτες.
Γίνεται ένα πολύ νόστιμο φαγητό.
Με τις πατάτες δεν χρειάζεται να φτιάξουμε και κάτι άλλο για να συνοδεύσουμε το ψάρι, οπότε θα το δοκιμάσω.

Maria B. said...

Καλημέρα και χρόνια πολλά !!!!! Οτι πρέπει το ψαράκι για σήμερα !!! φαίνεται πεντανόστιμο και όπως πάντα, βεβαίως - βεβαίως, καλομαγειρεμένο !!!!

φιλια πολλά πολλά

Μαρία Έλενα said...

Όμορφη συνταγή
Φιλάκια ...

Zina Z said...

αχ τι μου κανεις τωρα...που το Πασχα , να ναι καλα η ΔΕΗ με τις απανωτες διακοπες της, μου εκαψε την κουζινα??? και βλεπω τετοια συνταγη κ δεν μπορω να την κανω??? εις τα υποψην!

Elenis Cooking said...

Χρόνια πολλά Ελενάκι μου! Τέλειο το φαγάκι που μας προτείνεις με το ψαράκι, ότι πρέπει μετά από τόσα γλυκά και κρεατικά που φάγαμε αυτές τις μέρες. Φιλάκια πολλά!

Άννα said...

Χρόνια πολλά κορίτσια Χριστός Ανέστη, ελπίζω να περάσατε καλά.
Υπέροχη η ιδέα σου Έλενα , με πατάτες το ψαρακι θα γίνεται λουκούμι.

Sofia paraligo said...

Χριστός ανέστη! Τέλειο φαγάκι! Μπαίνει στο μενού της επόμενης εβδομάδας πανηγυρικά! Ευχαριστούμε!

DIMI said...

Χρόνια πολλά Ελενά μου!!Χριστός Ανέστη!!Τί υπέροχο φαγητό!!Φαίνεται πολύ νόστιμο!Σκεφτόμουν νά φτιάξω ψάρι αύριο!!Θά δοκιμάσω τήν συνταγή σου!!Καλό βράδυ!!Φιλιά!!

Μάχη Μ said...

Μετά από τόσο κρέας χρειάζεται και ένα
φαγητό ελαφρύ!!
Τέλειο, εύκολο, και ψάρι, που το έχουμε
όλοι δύσκολο στο μαγείρεμα του!
Χρόνια πολλά Ελενά μου!

Χρύσα said...

Χρόνια πολλά Έλενα!
Το ψαράκι αυτό το λατρεύω, μου λύνει τα χέρια με τέτοιες λύσεις!
Και ό,τι πρέπει για την εβδομάδα της αποτοξίνωσης που διανύουμε όλοι!

Tante Kiki said...

Εύκολο και νοστιμότατο πιάτο που μοσχοβολά λεμόνι και μουστάρδα!! 'Ο,τι καλύτερο για μετά το Πάσχα!

Neli said...

Χριστος Ανεστη κοριτσια μας,ευχομαι να περασατε ολες καλα,το φαγητο που προτεινετε τελειο μετα απο τοσο κρεας,πολλα φιλια

Ειρήνη Ε. said...

Τέλεια την μαγείρεψες την πέρκα, Ελενάκι!! Αυτή η μουσταρδάτη σάλτσα είναι το κάτι άλλο! Εύκολο και γρήγορα μαγειρεμένο ψαράκι, αλλά τόσο νόστιμο!!
Καλή μας ημέρα.

Ερμιόνη said...

Χρόνια πολλά Ελενάκι, Αληθώς Ανέστη!
Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που αναφέρεις περί μαγειρέματος.
Αλλά παράλληλα το ευχαριστήθηκα :)
Τώρα όμως όπως λες κι εσύ θέλω γεύματα γρήγορα, που να γίνονται σε ένα σκεύος και να μην απαιτούν ιδιαίτερη προετοιμασία.
Η πέρκα είναι από τα αγαπημένα μου ψάρια. Μου αρέσουν τα υλικά που χρησιμοποιείς για το συγκεκριμένο πιάτο, καθώς επίσης και το ότι συνοδεύεις την πέρκα με πατατούλες, οπότε όλα γίνονται μέσα σε μια κατσαρόλα!
Φιλιά

Δημιουργία said...

Χριστός Ανέστη Έλενα μου, χρόνια πολλά με υγεία . Ωραίο φαγάκι θα δοκιμάσω και έτσι την πέρκα γιατί την τρώνε όλοι, εγώ την φτιάχνω με πατατούλες αλλά στον φούρνο.

- spoonstories- said...

Χρόνια Πολλά Έλενά μου.Μετά την κρεατοφαγεία το ψαράκι είναι βάλσαμο!!

Vasia b. said...

Πόσο λαχταριστό φαίνεται το ψαράκι μετά τις κρεατοκρεπάλες του Πάσχα!!!
Το έχεις φτιάξει λεμονομυρωδάτο και λαχταριστό!!!
Φιλιά πολλά πολλά!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...