Thursday, 23 April 2015
Σπανακόρυζο με μανιτάρια
Την θρεπτική αξία των μανιταριών την ξέρουμε όλοι.
Στο σημερινό πιάτο τα συνδύασα με σπανάκι και ο συνδυασμός αυτός απογείωσε την απλότητα του σπανακόρυζου και έδωσε στο φαγητό μου μεγαλύτερη θρεπτική αξία.
Επίσης το φαγάκι μου έγινε πιο «ελκυστικό» για τους νεότερους του σπιτιού.
Ο τρόπος μαγειρέματος όπως θα δείτε, διαφέρει από το μαγείρεμα του απλού σπανακόρυζου.
Πάμε να μαγειρέψουμε ένα πολύ νόστιμο, χορτοφαγικό φαγάκι!
Θα χρειαστούμε:
1 κιλό σπανάκι
4-5 μανιτάρια λευκά φρέσκα (μεγαλούτσικα)
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
μισή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
1 ματσάκι άνηθο
1 κούπα ρύζι γλασέ ή καρολίνα
1 ποτήρι του κρασιού, ελαιόλαδο
2 κουταλιές πελτέ
αλάτι και πιπέρι
Στην πράξη:
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και το αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξει.
Βάζουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και την πιπερίτσα.
Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη.
Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 2 ακόμη ποτήρια ζεστό νερό.
Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ρίχνουμε το ρύζι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι και τον άνηθο πλυμένο και ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Όταν «μαλακώσει» όλο το σπανάκι, συμπληρώνουμε λίγο νερό ακόμη, κατά προτίμηση ζεστό, για να μην καθυστερήσει ο βρασμός.
Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 10 λεπτά ακόμη και να απορροφηθούν τα πολλά υγρά.
Με αυτόν τον τρόπο το σπανάκι δεν μαλακώνει πολύ, γίνεται πιο τραγανό και για όσους το προτιμούν πιο νόστιμο.
Το φαγητό αυτό αν και έχει πελτέ, δεν γίνεται πολύ κόκκινο. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και λεμόνι στο πιάτο μας, για περισσότερη λήψη βιταμινών από το σπανάκι.
Καλή επιτυχία!
Vasia B.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
16 comments:
Όμορφη συνταγή! Αν και εμένα μου αρέσει πολύ το σπανακόρυζο μόνο του, θα ήθελα να δοκιμάσω και κάποια παραλλαγή! Καλή μέρα εύχομαι!! Πολλά φιλούθκια :)
Πολύ ωραίο! Μου αρέσει που έβαλες και μανιτάρια!
λατρεμενο φαγητο!!! με μανιταρια θα ειναι και σουπερ! ευχαριστω για το τιπ!
Να, κάτι τέτοια είναι τα ωραία! Βάζεις μανιτάρια και το κάνεις ταυτόχρονα "πειραγμένο" αλλά και νόστιμο, απλό στην παρασκευή του και οικονομικό!
Πολύ καλή ιδέα, μπράβο!
Βασάκι μου απογείωσες το ταπεινό σπανακόρυζο και μας ετοίμασες μια γκουρμεδιά γεμάτη θρεπτικά συστατικά!!
Πολλά πολλά φιλάκια!
Όμορφη συνταγη
Φιλάκια ...
Πολύ ωραία ιδέα τα μανιτάρια... έτσι για αλλαγη!
Υπέροχη συνταγή!!Moύ αρέσει πολύ τό σπανακόριζο!!Θά τό δοκιμάσω καί μέ τά μανιτάρια!!
Καλό απόγευμα!!!Φιλιά!!
Σούπερ ενισχυμένο το σπανακόρυζό σου, Βάσια μου!! Στείλε κανένα πιατάκι από εδώ μιας και δεν το φτιάχνω συχνά, αφού είμαι η μόνη που το τρώω στο σπίτι!!
Καλό μας βράδυ.
Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να κάνω αυτόν τον συνδυασμό!!!! Σίγουρα θα το δοκιμάσω σύντομα!!!
Καλό βράδυ!
Και εγώ το ίδιο δεν είχα σκεφτεί ποτέ
να βάλω μανιτάρια στο σγαπημένο μας σπανακόρυζο!
Μας έδωσες μια τέλεια ιδέα, απο δω και πέρα μανιτάρια στο σπανακόρυζο!
Τέλεια παρουσίαση του πιάτου σου!
Βάσια καλό σου βράδυ!
Θα δοκιμάσω να το φτιαξω με αυτον τον τροπο το σπανακόρυζο , μηπως και το δοκιμάσει η κορη μου , γιατί λατρευει τα μανιτάρια ενω μολις ακούσει για σπανακόρυζο τρέχει.....
Φιλάκια!!!
Γεια σου βρε Βασσάκι μου με τα φιτνες σου !!!!!!! Είναι τέλειο φαγάκι και σίγουρα του ταιριάζουν
τα μανιτάρια !!!
γεια στα χεράκια σου
φιλια πολλά πολλά πολλά και καλό σ/κ
Είμαι λάτρης του σπανακόρυζου, οπότε δεν μπορω να πω ότι δεν μου άρεσε! Θα ετρωγα 2-3 πιατα ανετα !!!!!!!!!!!!! Γεια στα χερακια σας
Τέλεια ιδέα Βασάκι μου!
Εμπλουτισμένο με τα μανιτάρια και χωρίς να είναι λιωμένο το σπανάκι...γιαμμμ!!!
Φιλάκια και πολλά μπράβο!
Νοστιμότατο!!! Το φτιάχνω εδώ και χρόνια με μανιτάρια και έτσι το τρώμε όλοι!!!!!
Post a Comment