Tuesday, 28 April 2015
Λαζάνια από κολοκυθάκια
Φαγάκια με λαζάνια, τα φαρδιά ζυμαρικά, έχετε φτιάξει στον φούρνο σίγουρα πολλοί από εσάς και έχετε απολαύσει φαγάκια λαχταριστά και πεντανόστιμα.
Εγώ αυτήν την φορά, αντί για ζυμαρικά λαζάνια, χρησιμοποίησα κολοκυθάκια.
Πρόσθεσα μπόλικα τυράκια, πρόσθεσα και μια νόστιμη σάλτσα ντομάτας και ετοίμασα ένα γκρατέν «πλούσιο» και πολύ γευστικό!
Πάμε να σας πω τι έκανα!
Υλικά για ένα μικρό ταψάκι:
5-6 κολοκυθάκια
200 γρ. ανθότυρο σε τρίμματα
(ή 100 γρ. φέτα και 100 γρ. ανθότυρο)
300 γρ. μανιτάρια
120 γρ. τυρί τριμμένο με χαμηλά λιπαρά
Για τη σάλτσα:
400 γρ. πουμαρό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αποξηραμένο βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
αλάτι – πιπέρι
Επιπλέον
τυρί τριμμένο για να πασπαλίζουμε την επιφάνεια
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά για την σάλτσα ντομάτας και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
Με το μαχαίρι ή με το ειδικό εργαλείο που καθαρίζουμε τα λαχανικά, κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ ή ένα μικρό ταψάκι.
Καλύπτουμε την βάση με μια στρώση κολοκυθάκια.
Από πάνω απλώνουμε λίγο ανθότυρο, μερικές φέτες μανιτάρια, τριμμένο τυρί και λίγη σάλτσα.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ‘άλλες 2 φορές.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με μπόλικο τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 185 βαθμούς, για 25-30 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
15 comments:
καλημερα ελενη!!! τι ωραια ιδεα αυτο με τα κολοκυθάκια!!! φοβερο πιάτο1!
Καλημέρα! Υπέροχη η χορτοφαγική πίτα σου με φύλλα κολοκυθιών. Πολύ καλή εναλλακτική και θα ήταν νοστιμότατο ακόμα και με τυρί/τυριά μόνο στη γέμιση!
Τί λες βρε παιδί μου!!! Πολύ ωραία ιδέα! Δεν το είχα σκεφτεί αν και μεταξύ μας τα λαζάνια είναι φανταστική επιλογή για κυριακάτικα μαγειρέματα. Φιλάκια πολλά!
Καλημέρα Ελένη !!!
Πολύ ωραία επιλογή τα μανιτάρια αλλά και τα κολοκυθάκια, θα έγινε πιο ελαφρύ και εξίσου νόστιμο !!!
Αυτή την παραλλαγή θέλω να την δοκιμάσω αρκετό καιρό!
Λατρεύω τα κολοκυθάκια και νομίζω ότι αντικαθιστούν τέλεια τα λαζάνια!
Καλημέρα,φιλιά!
εξαιρετικη ιδεα ελενη!!!!μπραβο σου!!!!
θα τα δοκιμασω σιγουρα τα κολοκυθενια λαζανια σου μιας και τρελαινομαι για κολοκυθακι!!!
πολλα φιλια!!
ειχα δοκιμασει κατι παρομοιο προσφατα και ξετρελαθηκα. η συνταγη σου λοιπον ηρθε πανω στην ωρα και θα δοκιμαστει άμεσα! ευχαριστω!!!
Αυτό το φαγάκι μου κανε μεγάλο κλικ!
Φαγάκι που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια, και που πρέπει να το φτιάξω οπωσδήποτε!
Φιλιά πολλά Ελενάκι
Ελενίτσα ξεχώρισε το σημερινό σου φαγητό!Θα το φτιάξω πολύ σύντομα!!Όλα αυτα τα φαγητά τα θεωρώ εξαιρετικά!Καλό απόγευμα<3
Καταπληκτικό τό σημερινό πιάτο σου Ελένη μου!!!Υπέροχη συνταγή!!!Φοβερή ιδέα!!Λατρεύω τά κολοκύθια καί τό γκρατέν!!!Θά δοκιμαστεί τό Σ/Κ!!!Καλό βράδυ!!!Φιλιά!!!
Πολύ ωραίο και σίγουρα νοστιμότατο το σημερινό σου πιάτο, Ελένη! Πολύ ωραία ιδέα να χρησιμοποιήσεις φέτούλες από κολοκυθάκια, αντί για φύλλα λαζάνια! Ελαφρύ και γευστικό φαγάκι!
Καλό βράδυ!
Ελένη περιμένω τα φρέσκα κολοκυθάκια και θα το δοκιμάσω.
Πραγματικά φοβερή ιδέα!
Ελαφριά μεν, με λιγότερες θερμίδες, αλλά πολύ πολύ πλούσια γεύση!
Φιλιά
Τέλεια ιδέα, δεν το είχα σκεφτεί, με ξετρέλανε η συνταγή σου με τον τρόπο που έστησες το απλό φαγητό που κάνω
κολοκυθάκια με σάλτσα!
Μπράβο Ελένη, σε ευχαριστούμε για την συνταγή!
Πολυυυυυυύ ωραίο Ελενάκι μου!
Πρωτότυπο φαγάκι και σίγουρα πεντανόστιμο!
Θα το φτιάξω εντός των ημερών.
Σε φιλώ γλυκιά μου!
Post a Comment