Wednesday 10 June 2015

Κεφτεδάκια σε σάλτσα


Και σε ποιον δεν αρέσουν τα κεφτεδάκια?? Αγαπημένα σε μικρούς και μεγάλους!
Εσείς τα συνηθίζετε σαλτσάτα??
Εγώ πολλές φορές τα μαγειρεύω έτσι και τα απολαμβάνουμε συνήθως με ρυζάκι ή τηγανιτές πατατούλες, ταιριάζουν και με τα δύο πολύ!
Θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας την αγαπημένη μου συνταγή για σαλτσάτα κεφτεδάκια, που για μένα έχει και συναισθηματική αξία, γιατί μου την είχε δώσει η γιαγιούλα μου, η Βασιλική.

Θα χρειαστούμε:
Για τα κεφτεδάκια:
μισό κιλό κιμά ανάμεικτο (μοσχάρι και χοιρινό)
1 κρεμμύδι
1 αυγό
μισό ματσάκι μαϊντανό
3-4 φέτες ψίχα ψωμιού
αλάτι, πιπέρι
μπόλικο λάδι για το τηγάνισμα
αλεύρι για το τύλιγμα.
Για την σάλτσα:
500 γρ. ντοματοχυμό
1 ποτήρι νερό
3 κουταλιές αλεύρι
1 φύλλο δάφνης
μισό κουταλάκι κανέλα σκόνη
1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
μισό ποτήρι λάδι
μισό ποτήρι ζεστό νερό για να διαλύσουμε το αλεύρι
αλάτι και πιπέρι
Τι κάνουμε:
Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια.
Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Μουλιάζουμε τις φέτες του ψωμιού σε γάλα και τις στύβουμε καλά.
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνουμε καλά.
Παίρνουμε ποσότητες από το μείγμα όσο ένα καρύδι και πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια.
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.
Φροντίζουμε να τα γυρίζουμε όσο τηγανίζονται, για να πάρουν χρώμα και να τηγανιστούν απ’ όλες τις πλευρές.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τον ντοματοχυμό, το νερό, τα μπαχαρικά και το λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, για 8-10 λεπτά.
Κατόπιν διαλύουμε το αλεύρι στο μισό ποτήρι ζεστό νερό.
Κρατάμε ένα σουρωτήρι πάνω από την κατσαρόλα με την σάλτσα και σταδιακά ρίχνουμε στο σουρωτήρι το διαλυμένο στο νερό αλεύρι.
Έτσι αποφεύγουμε να δημιουργηθούν σβόλοι στην σάλτσα μας.
Ανακατεύουμε συνεχώς και γρήγορα για 1 λεπτό.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα τα κεφτεδάκια.
Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό και το συνοδεύουμε με ρυζάκι ή τηγανιτές πατατούλες.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

11 comments:

Beauty Follower said...

Απλά και νοστιμα!

ΥΓ
Ετσι φορμαρισμενο πιλάφι εκανε η θεια μου
οταν ημασταν μικρα και μας δεξιωνοταν :)

zina said...

agaphmeno faghto toy andra moy, alla me makaronia sunodeia...kai mallon prepei na to kanv kai syntoma, opote pali kala poy exv kai th syntagh saw na th dokimasv!

My Little Cosy World said...

Πωπω πολυ ωραίο μαμαδιστικο φαγητο! Το έφτιαχνε η μαμά μου όταν ειμασταν μικρά με πατατουλες τηγανητες! Ευχαριστουμε!

ΕΛΕΝΑ said...

Τι όμορφο σερβίρισμα!
Μου θυμίζει παλιές όμορφες μέρες και όμορφα στολισμένα τραπέζια!
Ελενάκι μου η σαλτσούλα της γιαγιούλας δείχνει απλά απίστευτη!!!!
Το μαγείρεψες τέλεια!
Φιλάκια, καλό απόγευμα!

Ξανθή said...

Με σάλτσα τις έκανε η μητέρα μου πάντα.
Καλό βράδυ σε όλες σας!!

Angela said...

cibo veramente delizioso!!!

xxx

- spoonstories- said...

Φυσικά σε όλους αρέσουνε τα κεφτεδάκια χαχα Μα ειναι ερώτηση αυτή Λενάκι μου? Με πατατούλες τηγανιτές ή πουρέ είναι μούρλια με αυτή τη σάλτσα!!
Καλημέρα<3

Maria B. said...

Λενάκι μου τι χρώματα !!!!! τι αρώματα !!! τι ομορφο πιάτο είναι αυτό !!!! γεια στα χεράκια σου !!!

φιλια πολλά πολλά

Ερμιόνη said...

Η μαμά μου συνήθιζε να φτιάχνει με σάλτσα τα τηγανητά κεφτεδάκια που περίσσευαν και θυμάμαι πόσο πολύ άρεσαν σε όλους μας.
Αλλά και εμένα μου αρέσει να τα ψήνω στο φούρνο και κατόπιν να τα βυθίζω σε κόκκινη σάλτσα. Είναι ωραίο φαγάκι που αρέσει σε όλη την οικογένεια.
Μου αρέσει και η προσθήκη κανέλας!
Φιλιά

Ειρήνη Ε. said...

Σκέτη νοστιμιά τα σαλτσάτα κεφτεδάκια! Πολύ νόστιμο και εμφανίσιμο φαγητό για όλη την οικγένεια! Συνήθως τα σερβίρω με πατατούλες τηγανητές που αρέσουν στην μικρή!!
Καλό Σαββατοκύριακο.

Tante Kiki said...

Λουκούμια αυτά τα κοκκινιστά κεφτεδάκια και η προσθήκη κανέλας τα κάνει ακόμα πιο λαχταριστά. Δεν ξέρω άνθρωπο να μην τα λατρεύει. Και το πιλάφι τα μετατρέπει σε καταπληκτικό κυριακάτικο πιάτο!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...