Wednesday 11 January 2017

Μπισκότα με ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού


Κρύο, πολύ κρύο και σήμερα!
Τέτοιες μέρες αποζητάμε την θαλπωρή του σπιτιού μας περισσότερο από ποτέ.
Ένα ζεστό ρόφημα, ένα μυρωδάτο μπισκοτάκι να το συντροφεύει, και να ….. το κρύο μπορεί να γίνει πιο υποφερτό!
Πάμε να φτιάξουμε αρωματικά και πολύ γευστικά μπισκότα με ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού!

Τα υλικά μας:
μισή κούπα τσαγιού λάδι ελαφρύ
μισή κούπα τσαγιού μαργαρίνη soft
¼ κούπας τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
2/3 κούπας τσαγιού μαύρη ζάχαρη muscovado
μισή κούπα τσαγιού ψιλοκομμένες φλούδες ζαχαρωμένου πορτοκαλιού
(φρουί γλασέ ή γλυκό του κουταλιού στραγγισμένο καλά και κομμένο σε μικρά κομματάκια)
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι σόδα
μια τσιμπιά αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη με την μαργαρίνη και το λάδι και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, την σόδα, το μπέικιν και το αλάτι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Κατόπιν προσθέτουμε τα φρουί γλασέ και ανακατεύουμε.
Ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ως να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη, που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.
Δεν πρέπει να βάλουμε αλεύρι περισσότερο από όσο χρειάζεται, γιατί τα κουλουράκια μας θα γίνουν σκληρά.
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο πάχους 0,3 εκ. και κόβουμε μπισκοτάκια με κουπ πατ.
Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τα μπισκοτάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους, 180 βαθμούς Κελσίου, για 10-12 λεπτά περίπου (ψήσιμο ανάλογα με το μέγεθός τους).
Γίνονται 24-26 μυρωδάτα μπισκοτάκια.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...