Friday, 20 January 2017
Κοτόπουλο με δεντρολίβανο και πουρέ μπρόκολου
Εύκολο και νόστιμο το σημερινό μας φαγάκι.
Τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου, μαγειρεμένα με σκορδάκι, δεντρολίβανο και λευκό κρασί, που τα συνοδεύουμε με έναν ιδιαίτερο πουρέ μπρόκολου.
Πάμε να μαγειρέψουμε και παρέα!
Θα χρειαστούμε:
1 στήθος κοτόπουλου φιλέτο
3-4 σκελίδες σκόρδου
¼ κούπας τσαγιού ελαιόλαδο
2-3 κλαράκια δεντρολίβανο
2 κοφτές κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισή κούπα τσαγιού λευκό κρασί
1-2 ποτήρια ζεστό νερό
αλάτι - πιπέρι
Για τον πουρέ μπρόκολου:
2 μεγάλες πατάτες
8-9 φουντίτσες μπρόκολου
2 κλωναράκια μαϊντανό (προαιρετικά)
μισή κούπα τσαγιού κρέμα γάλακτος light
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
Στην πράξη:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρότερα κομμάτια.
Κόβουμε το σκόρδο σε φετάκια.
Στην κατσαρόλα μας βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο και το σκόρδο, ως να ροδίσει το κοτόπουλο από όλες τις μεριές.
Σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο, ένα ποτήρι ζεστό νερό και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε γρήγορα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, ως να είναι έτοιμο, μαγειρεμένο το κοτόπουλο.
Αν χρειαστεί κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Προσοχή όμως, θέλουμε το φαγητό να μείνει με την σαλτσούλα του, χωρίς περιττά υγρά.
Ετοιμάζουμε τον πουρέ μπρόκολου.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
Βράζουμε τα λαχανικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και τον μαϊντανό.
Αφού βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα χτυπάμε στο μούλτι, να γίνουν πολτός.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε την κρέμα με το ελαιόλαδο να πάρουν 3-4 βράσεις.
Κατόπιν προσθέτουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά και ανακατεύουμε γρήγορα, ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αλατίζουμε όσο μας αρέσει.
Σερβίρουμε το φαγάκι μας ζεστό!
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.