Saturday, 14 January 2017
Τούρτα σοκολάτα με κρέμα marshmallow και σος καραμέλας
Μια υπέροχη τούρτα θα σας κεράσουμε σήμερα!
Φίνα γεύση, αεράτη υφή, σούπερ εμφάνιση!
Φτιαγμένη με αφράτο σοκολατένιο κέικ παντεσπάνι, γέμιση και επικάλυψη κρέμας marshmallow και τέλος σπιτική σος καραμέλας γάλακτος που ρέει από το εσωτερικό αλλά και την κορυφή της τούρτας!
Όλες τις συνταγές τις οποίες χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε την τούρτα μας, τις έχουμε ήδη παρουσιάσει σε προηγούμενες αναρτήσεις μας.
Μπορούν να ετοιμαστούν όλες από την προηγούμενη ημέρα.
Την ημέρα που θα προσφέρουμε το γλυκό, θα κάνουμε την σύνθεσή του και θα το αφήσουμε μερικές ώρες στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Πάμε να την ετοιμάσουμε!
Θα χρειαστούμε:
Για το παντεσπάνι
1 δόση κέικ παντεσπάνι σοκoλάτας (η συνταγή εδώ)
3 αλουμινένια ταψάκια των 20εκ.
Για την κρέμα marshmallow
2 δόσεις κρέμα marshmallow (η συνταγή εδώ)
Για την σος καραμέλας γάλακτος
μισή δόση σος καραμέλας γάλακτος (η συνταγή εδώ)
Στην πράξη:
Ετοιμάζουμε το κέικ παντεσπάνι σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες.
Βουτυρώνουμε 3 αλουμινένια ταψάκια των 20 εκατοστών. Κόβουμε 3 στρογγυλά κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού με την ίδια διάμετρο και καλύπτουμε τον πυθμένα των ταψιών.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε όλη την εσωτερική τους επιφάνεια, τινάζοντας το περίσσιο αλεύρι.
Τοποθετούμε την σχάρα του φούρνου μας στο κέντρο του και τον προθερμαίνουμε στους 175 βαθ. Κελσίου.
Μοιράζουμε στα 3 ταψάκια το μείγμα του παντεσπανιού και τα ψήνουμε για 25 λεπτά.
Βγάζουμε τα παντεσπάνια από τον φούρνο, τα αφήνουμε για 5 λεπτά στα ταψάκια και κατόπιν τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Τα τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνουμε στην άκρη ως να τα χρειαστούμε.
Ετοιμάζονται από την προηγούμενη ημέρα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα marshmallow σύμφωνα με τις οδηγίες.
Όταν κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο κλεισμένη σε βάζα ως να την χρειαστούμε.
Μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγούμενη ημέρα.
Ετοιμάζουμε την σος καραμέλας γάλακτος όπως ορίζουν οι οδηγίες.
Φυλάμε την καραμέλα στο ψυγείο κλεισμένη σε καθαρό γυάλινο βάζο ως να την χρειαστούμε.
Μπορεί να ετοιμαστεί δύο ημέρες πριν.
Συνθέτουμε την τούρτα.
Αφαιρούμε τις πλαστικές μεμβράνες από τα παντεσπάνια.
Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μια ποσότητα από την σος καραμέλας γάλακτος. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Βγάζουμε την κρέμα marshmallow από το ψυγείο.
Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι σε πιατέλα σερβιρίσματος. Απλώνουμε επάνω περίπου τρεις γεμάτες κουταλιές κρέμας marshmallow. Ραντίζουμε την κρέμα με δύο κουταλιές σος καραμέλας γάλακτος.
Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με την κρέμα και την σος.
Τοποθετούμε από πάνω το τρίτο παντεσπάνι. Προσέχουμε τα παντεσπάνια να τοποθετούνται σωστά και μην εξέχουν οι άκρες τους.
Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα marshmallow σε κορνέ με μύτη αστέρι με άνοιγμα 3/4 του εκατοστού. Γαρνίρουμε την τούρτα μας σε όλη την επιφάνειά και στο πλάι με ροζέτες κρέμας.
Ραντίζουμε την τούρτα με την ποσότητα σος καραμέλας γάλακτος που επιθυμούμε και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Σημειώσεις:
- Αν ετοιμάσουμε την τούρτα για κάποια συγκεκριμένη περίσταση (π.χ Χριστούγεννα, Πάσχα, Απόκριες, γενέθλια κλπ) την στολίζουμε αναλόγως.
- Τα παντεσπάνια δεν χρειάζονται βρέξιμο. Είναι πολύ μαλακά και αφράτα. Άλλωστε η κρέμα marshmallow δεν πρέπει να βραχεί γιατί αλλοιώνεται η υφή της.
- Η τούρτα αυτή έχει σχετικά μεγάλο ύψος. Αν διαθέτουμε μεταλλικό τσέρκι με μεγάλο ύψος, θα μας βοηθήσει πολύ στην σύνθεσή της.
- Επίσης θα μας βοηθήσει στο κόψιμό της η χρήση μεγάλου μαχαιριού με μακριά και φαρδιά λάμα, καθώς απαραιτήτως και μια σπάτουλα.
- Προτιμούμε να σερβίρουμε σε πιάτα μεγαλύτερα από αυτά της πάστας.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Ειρήνη Ε.
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.