Monday, 16 January 2017

Σαλάτα με ωμό μπρόκολο και μπέικον


Την σαλάτα αυτή την δοκίμασα για πρώτη φορά την Πρωτοχρονιά, στο γιορτινό τραπέζι της αδελφούλας μου.
Την είχε φτιάξει η Σοφία, η προκομμένη ανηψούλα μου.
- Βρε Σοφάκι μου, ωμό μπρόκολο?? την ρώτησα
- Δοκίμασε πρώτα και μετά πες μου, μου απάντησε.
Τώρα τι να σας πω?? Ότι αυτή η σαλάτα έγινε το hit της βραδιάς???
Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να έφαγα την περισσότερη από όλους, γέμιζα και ξαναγέμιζα το πιάτο μου με σαλάτα, ευτυχώς που το Σοφάκι είχε φτιάξει μπόλικη!

Μπροκολάκι σε πολύ μικρές φουντίτσες, καρύδια, σταφίδες, τραγανό μπέικον και πάνω απ’ όλα μια απίστευτη γλυκιά σάλτσα που ήταν το κάτι άλλο!!!!
Εκτοτε την φτιάχνω συνέχεια, έχει γίνει από τις λατρεμένες μας σαλάτες.
Θα μοιραστώ την συνταγή μαζί σας και θα επιμείνω να την φτιάξετε, γιατί ειλικρινά είναι μια σαλάτα τελείως διαφορετική από όσες έχετε μέχρι σήμερα δοκιμάσει, μια σαλάτα που θα κλέψει τις εντυπώσεις όπου κι αν την σερβίρετε!

Θα χρειαστούμε:
2 μεγάλα μπρόκολα ή 3 μικρότερα
80 γρ. καρύδια
80 γρ. σταφίδες ξανθές
6-8 φέτες μπέικον
Για την σος
400 γρ. μαγιονέζα
70 γρ. ζάχαρη
3 κουταλιές μηλόξυδο
Τι κάνουμε:
Η συνταγή είναι πανεύκολη, έχει όμως κάποια μικρά μυστικά.
Η σος πρέπει να ετοιμαστεί από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να μείνει στο ψυγείο για ένα βράδυ και να ενωθούν σωστά τα υλικά μεταξύ τους.
Για να την φτιάξουμε, βάζουμε σε ένα μπολάκι την μαγιονέζα και την ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε το μηλόξυδο και ανακατεύουμε καλά.
Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε μηλόξυδο, το βρίσκουμε σχεδόν σε όλα τα σούπερ μάρκετς, και όχι απλό ξύδι.
Βάζουμε το μπολάκι στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Χτυπάμε τα καρύδια στο μούλτι. Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη, θέλουμε να κοπούν σε μικρά κομματάκια.
Σοτάτουμε τις φέτες του μπέικον σε ένα τηγάνι, να φύγει το πολύ λίπος και να γίνει ελαφρά κριτσανιστό. Κατόπιν τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Κόβουμε το μπρόκολο σε όσο πιο μικρές φουντίτσες γίνεται.
Εδώ θέλει προσοχή. Όταν λέμε μικρές φουντίτσες, εννοούμε πραγματικά μικρές φουντίτσες. Δεν πρέπει να υπάρχουν καθόλου σκληρά κοτσανάκια, φροντίζουμε να αφαιρέσουμε προσεκτικά όλα τα κοτσανάκια. Για να σας δώσω να καταλάβετε, οι φουντίτσες δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερες σε μέγεθος από ένα μικρό σοκολατάκι.
Βάζουμε τις φουντίτσες σε λεκανάκι με νερό και λίγο ξύδι και τις αφήνουμε για καμιά ωρίτσα ή και περισσότερο, ώστε να σκοτωθούν τυχόν ζουζουνάκια που πιθανόν να υπάρχουν. Κατόπιν ξεπλένουμε το μπρόκολο πάρα πολύ καλά.
Βάζουμε τις φουντίτσες σε σουρωτό, να στραγγίξουν πολύ καλά. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και από το προηγούμενο βράδυ και να αφήσουμε τις φουντίτσες στο σουρωτό να στραγγίξουν.
Όταν είμαστε έτοιμοι να συνθέσουμε την σαλάτα μας, έχουμε δυο επιλογές.
Η πρώτη είναι να ανακατέψουμε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα, φροντίζοντας η σος να τα καλύψει όλα καλά.
Η δεύτερη, που συνήθως προτιμώ, είναι να τα βάλουμε σε στρώσεις.
Δηλαδή βάζουμε σε μια σαλατιέρα μια ποσότητα μπρόκολου, πασπαλίζουμε με λίγα καρύδια, λίγες σταφίδες και λίγο μπέικον και από πάνω περιχύνουμε με λίγη από της σος.
Επαναλαμβάνουμε σε στρώσεις ως να τελειώσουν όλα τα υλικά.
 Βάζουμε την σαλάτα στο ψυγείο, ως την στιγμή που θα την σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία, καλή βδομάδα να έχετε!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...