Monday, 30 January 2017

Cookies κανέλας με τζίντζερ


Πάμε να φτιάξουμε απίστευτα εθιστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ και κανέλα!
Που θα κάνουν όλο το σπίτι μας να μοσχοβολήσει και που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
Και που θα τα απολαύσουμε με το καφεδάκι μας και καλή παρέα, γιατί αυτά τα μπισκοτάκια σίγουρα θα θέλουμε να τα μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας!

Τα υλικά μας:
3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις(+ 2 κουταλιές ακόμη)
1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
μισό φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
2 αυγά
μια τσιμπιά αλάτι
1 κουταλιά φρέσκο γάλα
2 κουταλάκια μπέικιν
μισό κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
μισό κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, την ζάχαρη και την ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για 6-7 λεπτά, να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το γάλα και ένα ένα τα αυγά.
Σε χωριστό μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το μπέικιν, την σόδα, το αλάτι, την κανέλα και την σκόνη τζίντζερ.
Ενώνουμε το περιεχόμενο των 2 μπολ και ζυμώνουμε το μείγμα. Η ζύμη μας θα είναι μαλακή.
Παίρνουμε ποσότητες ζύμης όσο ένα μεγάλο κεράσι και τις πλάθουμε σε μπαλίτσες.
Τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου, σε κάποια απόσταση μεταξύ τους, γιατί κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα απλώσουν αρκετά.
Πατάμε ελαφρά την επιφάνειά τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 8-10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βάζουμε τα μπισκοτάκια σε σχάρα ως να κρυώσουν, και κατόπιν τα φυλάμε σε κουτί μπισκότων.
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...