Monday, 23 January 2017
Σουφλέ με πράσα
Από τα ωραιότερα σουφλέ που έχω φτιάξει!
Ένα σουφλέ «αφρός»!!
Τα πράσα του δίνουν την γλύκα τους, το εστραγκόν ένα διακριτικό άρωμα και ο συνδυασμός των υπόλοιπων υλικών του δίνει απίστευτη νοστιμιά!
Ένα πανεύκολο σουφλέ, που η παρασκευή του δεν θα σας ταλαιπωρήσει καθόλου και η νοστιμιά του θα σας ανταμείψει για την επιλογή σας να το παρουσιάσετε στο τραπέζι σας.
Ιδανική πρόταση και για ένα μπουφέ ή κάποιο τραπέζι με φίλους.
Πάμε να το ετοιμάσουμε!
(η συνταγή είναι προσαρμογή από το βιβλίο του αγαπημένου μου Θερμομίξ)
Θα χρειαστούμε:
4-5 πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
6 αυγά
400 ml γάλα
70 γρ. βούτυρο
200 γρ. τριμμένα κίτρινα γλυκά τυριά
100 γρ. τριμμένα κίτρινα πικάντικα τυριά
1 κουταλάκι εστραγκόν
αλάτι – πιπέρι
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε πολύ καλά και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ελαιόλαδο, και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, ως να μαλακώσουν αρκετά. Χαμηλώνουμε λίγο και την φωτιά, αν χρειάζεται.
Αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη, να κρυώσουν λίγο τα πράσα.
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός τα αυγά με το γάλα.
Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, αλλά όχι καυτό και λίγο πιπεράκι.
Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι και τα χτυπάμε όλα μαζί πολύ καλά.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα πράσα. Ανακατεύουμε.
Τελευταία προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε και πάλι.
Αλατάκι προσθέτουμε λίγο και με προσοχή, γιατί έχουμε βάλει και τα τυριά.
Βουτυρώνουμε ένα μεσαίου μεγέθους πυρέξ και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για 30-40 λεπτά, ως να ροδίσει η επιφάνεια (ψήσιμο ανάλογα με τον φούρνο μας).
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Labels:
Μεζέδες-ορεκτικά,
πίτες-τάρτες