Saturday 21 January 2017

Μοσχαράκι με λαχανικά στην κατσαρόλα


Αυτό το φαγάκι το κάνω συχνά, συνήθως Σαββάτο ή Κυριακή μεσημέρι.
Τρυφερά κομμάτια από μοσχαράκι, κρεμμυδάκια κοκκάρι, πατατούλες baby, καροτάκια, πιπεριές και όλα μαζί μέσα σε μια αρωματική και πολύ νόστιμη σαλτσούλα.
Συνδυάζω με αυτόν τον τρόπο και το φαγητό και το συνοδευτικό του.
Φαγάκι νόστιμο, χουχουλιάρικο, φαγάκι που αρέσει σε όλη την οικογένεια.
Πάμε να το μαγειρέψουμε!

Θα χρειαστούμε:
1,5 κιλό μοσχαράκι ποντίκι κομμένο σε μερίδες
600 γρ. κρεμμυδάκια κοκκάρι
600 γρ. πατάτες baby
3 καρότα
2 πιπεριές
1 φλιτζανάκι κρασί
2 ξύλα κανέλλας
4 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κύβο λαχανικών
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
Στην πράξη:
Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμυδάκια με τον εύκολο τρόπο που περιγράφουμε εδώ.
Καθαρίζουμε τις πατατούλες και τις αφήνουμε σε μπολ με νερό ως να τις χρειαστούμε.
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωριδίτσες.
Βάζουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος ως να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κονκασέ, τον πελτέ, την κανέλα, την δάφνη, την ζάχαρη και αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε επίσης τόσο νερό, ώστε να καλύπτει το κρέας.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το κρέας για 1 ώρα και 10 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα καρότα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμη.
Τέλος προσθέτουμε τον κύβο, τις πατάτες και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να είναι έτοιμες οι πατατούλες, περίπου για άλλα 20-25 λεπτά.
Αν χρειάζεται κατά την διάρκεια του μαγειρέματος συμπληρώνουμε νερό στο φαγητό μας, συνήθως χρειάζεται.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...