Monday, 2 January 2017
Λουκάνικα με γλυκοπατάτες
Καλή χρονιά φίλοι μας, καλώς σας ξαναβρίσκουμε!
Μια καινούρια χρονιά ξεκίνησε, κι εμείς ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας πολλές πολλές νέες συνταγές, νόστιμες, πετυχημένες και μαγειρεμένες με μεράκι και αγάπη, ελπίζοντας να νοστιμίσουμε το τραπέζι σας και αυτήν την χρονιά.
Εύκολο το φαγάκι μας σήμερα, μιας και τα γιορτινά μαγειρέματα, όσο να ναι, δεν ήταν και τα πιο ξεκούραστα, έτσι??
Καιρός να ξεκουραστούμε λιγάκι, μαγειρεύοντας πιο απλά, αλλά πάντα νόστιμα φαγητά.
Είναι κάποια φαγάκια που δίκαια τα λες «comfort food».
Που με την πρώτη μπουκιά νιώθεις η νοστιμιά τους να σε γεμίζει θαλπωρή και τόση ευχαρίστηση, ώστε να σε κάνει να ανυπομονείς για την επόμενη μπουκιά.
Που θέλεις να τα μοιραστείς με τους αγαπημένους σου, ανυπομονώντας να ακούσεις ότι και αυτοί νοιώθουν ακριβώς το ίδιο με σένα.
Που τα απολαμβάνεις στην θαλπωρή του σπιτιού σου μια κρύα μέρα σαν την σημερινή και νιώθεις την «ζεστασιά» που αναδύουν.
Ένα τέτοιο φαγάκι είναι το σημερινό και ανυπομονώ να το μοιραστώ μαζί σας!
Τα υλικά μας:
1,5 κιλό γλυκοπατάτες (έβαλα κόκκινες)
3 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα ή 6 μικρότερα
200 γρ. τυρί κρέμα (έβαλα Φιλαδέλφεια)
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σκόνη σκόρδου
1 κουταλιά μαντζουράνα ή ρίγανη
2 χούφτες τριμμένα κίτρινα τυριά
αλάτι-πιπέρι
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε μεγαλούτσικα κυβάκια.
Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαφρύ λάδι για 3 λεπτά, ως να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και να μισομαλακώσουν.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες.
Τα τηγανίζουμε στο ίδιο λάδι που τηγανίσαμε τις γλυκοπατάτες ως να πάρουν χρώμα.
Σε απλωτή αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε τα λουκάνικα και τις γλυκοπατάτες.
Τα πασπαλίζουμε με την μαντζουράνα (ή την ρίγανη) και την σκόνη σκόρδου.
Αλατοπιπερώνουμε, προσέχοντας το αλάτι να μην είναι πολύ, γιατί θα προστεθούν και τα τυριά.
Περιχύνουμε με λάδι και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νεράκι για να μην μας κολλήσει το φαγητό.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το Φιλαδέλφεια και την κρέμα γάλακτος, να ομογενοποιηθούν.
Όταν το μαγείρεμα έχει ολοκληρωθεί, περιχύνουμε το φαγητό με το μείγμα αυτό.
Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα κίτρινα τυριά και ανακατεύουμε ελαφρά το φαγητό.
Τα αφήνουμε όλα να πάρουν 2-3 βράσεις.
Σερβίρουμε το φαγάκι μας ζεστό ζεστό και βουτάμε φρέσκο ψωμάκι στην υπέροχη σαλτσούλα του.
Καλή επιτυχία!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Labels:
κρεατικά-κιμάδες