Friday, 13 January 2017
Φασόλια χάντρες
Φαγάκι εύκολο, νόστιμο, και ιδανικό για αυτόν τον καιρό.
Οι χάντρες όπως έχουμε ξαναπεί, δεν μαγειρεύονται όπως η φασολάδα, αλλά όπως τα πράσινα φασολάκια.
Θα σας δώσω την κλασσική συνταγή, αλλά αν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον λαχανικά ή μυρωδικά, όπως κολοκυθάκι, πιπεριά, καρότο αλλά και βασιλικό ψιλοκομμένο.
Πάμε να μαγειρέψουμε!
Θα χρειαστούμε:
500 γρ. φασόλια χάντρες (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
350 γρ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
(ή 350γρ. χυμό ντομάτας (π.χ pumaro)
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
μισή κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη στην πρέσα
αλάτι - πιπέρι
Τι κάνουμε:
Στην κατσαρόλα μας σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, να γυαλίσουν.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο νερό.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέτουμε τα φασόλια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ως να μαλακώσουν οι χάντρες, αλλά όχι να βράσουν τελείως.
Κατόπιν προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ως να είναι έτοιμα τα φασόλια και να έχουν μείνει με την σαλτσούλα τους.
Αν κατά την διάρκεια του μαγειρέματος χρειαστεί επιπλέον νερό, προσθέτουμε λίγο και με προσοχή.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.