Wednesday 25 January 2017

Κοκκινόψαρο με λαχανικά στον φούρνο


Το κοκκινόψαρο δεν δίνει μόνο ωραία σούπα, αλλά γίνεται επίσης πολύ νόστιμο μαγειρεμένο στον φούρνο με λαχανικά.
Απολαμβάνουμε έτσι ένα χορταστικό φαγάκι, που ετοιμάζεται πανεύκολα, χωρίς να μας παιδέψει καθόλου!
Συνήθως τα λαχανικά που προσθέτω σε αυτό το φαγητό είναι πατάτες και καροτάκια, αλλά φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε και όποια άλλα προτιμάμε, όπως κολοκυθάκια, μπουκετάκια μπρόκολου κλπ.
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Θα χρειαστούμε:
800-900 γρ. κατεψυγμένο κοκκινόψαρο (ακέφαλο)
3 πατάτες
2-3 καρότα
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη στην πρέσα
χυμό από ένα λεμόνι
χυμό από μισό πορτοκάλι
μισό κουταλάκι ρίγανη
μισό κουταλάκι θυμάρι
αλάτι - πιπέρι
Τι κάνουμε:
Αφού αποψύξουμε το ψάρι, το καθαρίζουμε αφαιρώντας λέπια και εντόσθια, και το ξεπλένουμε καλά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια, όπως φαίνονται στις φωτός.
Βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι το ψάρι και γύρω από αυτό αραδιάζουμε τις πατάτες και τα καρότα.
Βάζουμε σε ένα μπολάκι το ελαιόλαδο και το αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Περιχύνουμε το φαγητό μας με το μείγμα αυτό. 
Προσθέτουμε και περίπου 1 φλιτζάνι νερό,
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 210 βαθμούς, για 1 ώρα περίπου.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη, ώστε να πάρει λίγο χρώμα το φαγητό.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...