Monday, 23 January 2012

Τάρτα με κοτόπουλο και μανιτάρια

Την τάρτα αυτή την έφτιαξα δυο μέρες μετά τα Χριστούγεννα, για να αξιοποιήσω περισσεύματα γαλοπούλας.
Είναι ένας πολύ νόστιμος τρόπος αν θέλετε να αξιοποιήσετε περισσεύματα από κοτόπουλο βραστό ή ψητό, αλλά και από γαλοπούλα.
Επίσης με γαλοπούλα που μας περίσσεψε έφτιαξα μια caesar salad αλλά και μιαν ακόμη νόστιμη σαλατούλα (συνταγή προσεχώς).
Γενικά να ξέρετε, το κοτόπουλο που μας περισσεύει μπορούμε άνετα να το προσθέσουμε σε σαλάτες και με 2-3 άλλα υλικά και μια νόστιμη sauce, να έχουμε ένα γευστικό πιάτο.
Πάμε όμως να φτιάξουμε την τάρτα, η οποία πολύ μας άρεσε και την τιμήσαμε όλοι δεόντως!
Τα υλικά μας:
1 φύλλο σφολιάτας γαλλικού τύπου ή 1 δόση ζύμης για βάση τάρτας όπως εδώ
130-140 γρ. κοτόπουλο ή γαλοπούλα (ψητό ή βραστό)
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πιπεριά πράσινη
200-250 γρ. μανιτάρια σε φέτες
6 φέτες μπέικον
2 κουταλάκια εστραγκόν
300 γρ, τριμμένα κίτρινα γλυκά τυριά
2 αυγά
100 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα
Στην πράξη:
Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια και το μπέικον κομμένο σε μικρότερα κομμάτια, για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και την πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε αρκετά μικρά κομματάκια και το εστραγκόν.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Παίρνουμε μια ταρτιέρα με διάμετρο 22 εκ. (ή ένα πυρέξ αναλόγου μεγέθους).
Στρώνουμε την σφολιάτα ή την ζύμη, φροντίζοντας να καλύψει την βάση αλλά και τα πλαϊνά τοιχώματα της ταρτιέρας.
Απλώνουμε στην ζύμη τα μισά τυριά.
Πάνω από αυτά απλώνουμε την γέμιση με το κοτόπουλο.
Φροντίζουμε να πάρουμε την γέμιση με τρυπητή κουτάλα, ώστε να αποφύγουμε τα πολλά πολλά λάδια.
Πάνω από την γέμιση απλώνουμε τα υπόλοιπα τυριά.
Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος σε ένα χωριστό μπολ ή βαθύ πιάτο.
Κουταλιά κουταλιά απλώνουμε το μείγμα πάνω από όλα τα υλικά στην ταρτιέρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 180 βαθμούς, για 40-50 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μας.
Κάνουμε υπομονή να κρυώσει λίγο η τάρτα μας όταν την βγάλουμε από τον φούρνο, και μετά την κόβουμε σε κομμάτια, και μετά …. τα γνωστά....
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!

58 comments:

gwgw said...

Πεντανοστιμη ταρτα αφου εχει πεντανοστιμα και αγαπημενα υλικα.
Μπραβο σου Ελενακι,γεια στα χερακια σου!!!
Καλη σου μερα και καλη εβδομαδα,πολλα πολλα φιλακια!!!

Lila Xagorari said...

Πάω να φτιάξω κρέας μπόλικο για να μου περισσέψει να φτιάξω και την τάρτα!!!!

Eleni said...

Καλημέρα και καλή σου εβδομάδα Έλενά μου!Μου αρέσει πολύ η τάρτα σου γιατί περιλαμβάνει αγαπημένες μου γεύσεις!!!Πολύ ωραίος συνδυασμός, νοστιμότατος!!!Και η σαλατούλα όμως...μμμ!!!Φιλιά πολλά!!!

Elpiniki said...

ΤΕΛΕΙΑ! Μ αρεσει πολυ οτιδηποτε με κοτοπουλο! Φαινεται νοστημοτατη!

Νίκη said...

Πρέπει να'ναι πεντανόστιμη ! Καλή ιδέα για αξιοποίηση χθεσινού φαγητού!
Καλή εβδομάδα!

mari beika said...

Μου φαίνεται υπέροχη και πολύ καλή ιδέα!!αλλά και πολύ νόστιμη!!
Φιλιά πολλά, καλή βδομάδα.

Anonymous said...

θελω να την δοκιμασω Ελενα.Ειμαι και απο χωριο γι αυτο πρεπει να μου εξηγησεις τι ειναι το εστραγκον κατι σαν μπαχαρικο μου φαινεται. Αν δεν βρω τι βαζω αντι αυτου?Φιλια και καλη και νοστιμη και γλυκια εβδομαδα.Αν δεν ειναι μπαχαρικο μην γελασεις σε βλεπω ετσι.Ποπη

Helen Gr said...

Καλημέρα, Ελενάκι. Λατρεύω τις τάρτες, γιατί είναι νόστιμες και ένα πλήρες γεύμα. Έχουν όμως και το κακό ότι. . .μας αυξάνουν! Ε, και; Ας τις φάμε μια φορά στο τόσο να τις ευχαριστηθούμε.
Η σημερινή σου τάρτα εξαιρετική, λαχταριστή. Κομματάκι;
Καλή εβδομάδα, πολλά φιλιά.

SpIrToKoYto said...

bonjour και bon fillet μικρή μου...
πολύ μου αρέσουν αυτές οι left over συνταγές...
φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα σε όλες σας...-:))

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Συνταγούλα μούρλια!! Και τα περισσεύματα αξιοποιήθηκαν! Αλλά θα σταθώ και στο σκεύος σου, που μου άρεσε πολύ!!! Καλημέρα!

eleni said...

Έλενα,πολύ μου αρέσουν οι τάρτες,το επόμενο κοτόπουλο,που θα περισσέψει-βλέπεις το τρώει το σκυλάκι μας-θα το δοκιμάσω.
Φιλιά!

Έτοιμο το βαλσαμάκι,αν μπορέσω θα στο στείλω αύριο,πάντως οπωσδήποτε εντός της εβδομάδας.

LAMBROS said...

Καλημέρα και καλή χρονιά ...
Πέρασε από το blog κερνάω Τσιπούρα !!!!

Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! said...

Πεντανόστιμο!!!!

paraxeno pirouni said...

Νόστιμες και χορταστικές αυτές οι τάρτες και τα περισσεύματα μεταμορφώνονται!
Καλή βδομάδα!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ said...

ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ !!!!!!!!!!ΜΠΡΑΒΩ ΕΛΕΝΑΚΙ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!

Vasia b. said...

Υπέροχη τάρτα και βολική λύση για να μην πηγαίνει τίποτε χαμένο!!!!
Μπράβο Ελενάκι!!!
Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά!!!

Anonymous said...

Hi Elena! Your chicken pie look so good! Have a nice day, dear Elena!

Effie's Sweet Home Designs said...

ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΕΝΑ, ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΕΓΙΝΕ Ε;
ΜΩΡΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ!!!!!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!

eleni said...

Μου αρέσουν πολύ οι τάρτες!!!Μπορείς να βάλεις ότι θές και ότι σου περισσεύει...αγαπώ!!!Φαίνεται εξαιρετική!!!!Πολλά φιλιά!!

Ερμιόνη said...

Φαίνεται απίστευτα λαχταριστή! Με τοσο ωραία υλικά θα είναι πραγματικά απίθανη!

Eri said...

Ωχ αμαν αμαν, τι βλέπουν τα τσαχπίνικα και υγρά απτην αρρώστια ματάκια μου!!! Φαινεται φοβερή Έλενά μου, θα την φτιάξω σίγουρα! Φιλάκια πολλά

Selcouth said...

Είχα φτιάξει μια παρόμοια και ήταν θεϊκή! Αντί για κρεμμυδάκια, είχε κυβάκια ντομάτας. Αλλά με τις τάρτες μπορούν να γίνουν πολλές παραλλαγές!
Θα την φτιάξω κι έτσι όπως την έχεις αναρτήσει Ελένη μου.
Να είσαι πάντα καλά και καλή εβδομάδα!

mia maria said...

Τι υπομονή να κάνουμε να κρυώσει, εδώ στη φωτογραφία τη βλέπω και τη θέλω τώρα, χαχα!

Rena said...

Λαχταριστή φαίνεται!!!!

valia said...

Καλή η ιδέα σου κ σήμερα...μας έχεις λύσει το θέμα μαγειρέματος για την κάθε μας μέρα...Φιλιά καλό βράδυ κ απο εδώ!

"ζαχαρούλα.." said...

τάρτα είπες???? παρούσα....!!!!

αντιγράφω εννοείται!!!!

φιλάκιααααα... πολλά!!!!!!!!!!!!

Tante Kiki said...

Αχχααααα! Τώρα το κατάλαβα Ελενάκι μου γλυκό, προσπαθείς να με πεθάνεις βραδιάτικα με τα υπέροχα πιάτα σου!!!!! Θέλω τάρτααααααα!!!! Πολλά πολλά φιλάκια και καλή εβδομάδα!!! Εάν συνεχίσεις έτσι θα ζητήσω αποστολή με κούριερ!!!-:))))

spoon_n_love said...

Ηρθα τρέχοντας όταν είδα αυτή την τάρτα φαίνεται υπέροχη θα την δοκιμάσω,αγαπημένη συνταγή....αχ μου άνοιξες πάλι την όρεξη

ΕΛΕΝΑ said...

Γωγούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!
Να έχεις μιαν όμορφη εβδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Λίλα, τι προκομμένο κορίτσι είσαι εσύ, δεν το συζητώ!
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι μου νομίζω συνδυάζει γεύσεις που αρέσουν σε όλους!
Σε ευχαριστώ πολύ, φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελπινίκη μου είναι ένας νόστιμος τρόπος να αξιοποιήσουμε κοτοπουλάκι που μας περίσσεψε!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Νίκη μου συμφωνώ!
Να έχεις μιαν όμορφη εβδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαρί μου σε ευχαριστώ!
Καλή βδομάδα και σε σένα εύχομαι!

ΕΛΕΝΑ said...

Ποπάκι, καλέ δεν γελάω!!
Λοιπόν το εστραγκόν δεν ξέρω αν θεωρείται μπαχαρικό, είναι ένα μυρωδικό σαν τον δυόσμο ή την ρίγανη.
Δεν ξέρω αν ο αποξηραμένος δυόσμος ή η ρίγανη θεωρούνται μπαχαρικά, αλλά μάλλον όχι.
Πάντως δίνει ωραίο άρωμα αν το χρησιμοποιήσεις.
Στα περισσότερα σούπερ μάρκετς το βρίσκω, αλλά αν δεν το βρεις και δεν το βάλεις, δεν χάλασε και ο κόσμος!
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι μου όλες οι ... αμαρτίες έχουν και το τίμημά τους χα χα χαα!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Bonjour petite Vivi, merci beaucoup et beaucoup filia aussi (πως το μιλάμε τέλος πάντως το γαλλικό)

ΕΛΕΝΑ said...

Ευγενία μου σε ευχαριστώ πολύ, είναι η αγαπημένη μου ταρτιέρα, έχει ψήσει κι έχει ψήσει χα χα χαα!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Αχ Ελενάκι μου σε έβαλα σε κόπο και ντρέπομαι τόσο πολύ!
Δυστυχώς δεν θα είμαι στην συνάντησή στις 12/2, έχω έναν γάμο που πρέπει οπωσδήποτε να πάω!
Και ήθελα τόσο πολύ να τα πούμε από κοντά!
Πολλά φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Λάμπρο για τσιπούρα έρχομαι τρέχοντας!
Καλή σου εβδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Βασούλα μου σε ευχαριστώ!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Dark Chef ότι μπορούμε να ανακυκλωσουμε, καλό είναι!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Κατερινιώ μου σε ευχαριστώ πολύ!
Καλή βδομάδα να έχεις!

ΕΛΕΝΑ said...

Βασάκι μου εύκολος και νόστιμος τρόπος για περισσευούμενο κοτοπουλάκι!
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Odile, thank you so much!
Have a very nice week!

ΕΛΕΝΑ said...

Εφάκι, και δεν το δοκιμάζουμε, έχουμε να χάσουμε τίποτε?? χα χα χαα!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελένη μου στις τάρτες έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία, είναι και βολική λύση!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ερμιόνη μου ο συνδυασμός των υλικών αποδείχτηκε πραγματικά νόστιμος!
Φιλιά, καλή βδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Ερη μου εσύ δικαιούσαι διπλό και τριπλό κομμάτι, για να μας γίνεις γρήγορα καλά!
Περαστικούλια!

ΕΛΕΝΑ said...

Selcouth συμφωώ, στις τάρτες μπορείς να κάνεις ένα σωρό παραλλαγές με υλικά που αγαπάς!
Φιλιά, καλή σου εβδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαράκι μου μήπως νομίζεις ότι και οι δικοί μου κάνουν υπομονή?? χα χα χαα!
Φιλάκια, καλή σου εβδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Ρένα μου σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Αγγελέ μου, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Ζαχαρένια μου, πανεύκολη είναι, δοκίμασέ την!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Κικίτσα μου δστυχώς μένουμε μακριά, για να έχουμε διπλές αποστολές με κούριερ και να μπορώ να δοκιμάζω από πρώτο χέρι τις δικές σου νοστιμιές!
Πολλά φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Νάντια μου έλα, έλα!!
Φιλάκια, καλή σου εβδομάδα!

Maria B. said...

Ελενιώ μου τι παρουσίαση είναι αυτή γλυκό μου μικρό ???? υπέροχη!
πω πω και να είχα ένα κομμάτι, έστω και μικρούλι, πολύ έξυπνη η πρόταση ανακύκλωσης !! ευχαριστούμε πολύ για την πρόταση!

φιλια πολλά πολλά πολλά

Pela Farsiarotou, φιλολογος/καθηγητρια αγγλικων/ ειδικη παιδαγωγος said...

Λατρεύω τάρτα με κοτόπουλο!! και η συγκεκριμένη αν κρίνω και από την κρούστα πρέπει να έγινε ΤΕΛΕΙΑ!!! μπράβο ελενάκι!! φιλιάααααα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...