Tuesday 2 April 2013

Cookies με καρύδα και λευκή σοκολάτα


Πεντανόστιμα cookies, που ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα!
Μέσα σε μια ώρα περίπου, έχετε μυρωδάτα μπισκοτάκια καρύδας, μαλακά στο εσωτερικό και πιο τραγανά απ' έξω.
Αφήστε δε που την ώρα που θα τα ψήνετε, το φανταστικό άρωμα της καρύδας θα μυρίσει σε όλη την γειτονιά!!
Η καρύδα κυριαρχεί στην γεύση και το άρωμα, αλλά και το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού καθώς και η λευκή σοκολάτα, διακρίνονται πολύ ευχάριστα στο όλο σύνολο.
Πιστεύω ότι το άρωμα των εσπεριδοειδών ταιριάζει πολύ όμορφα με την καρύδα, μετριάζοντας την έντονη γεύση της.
Το πόσο ταιριάζουν με το καφεδάκι σας, θα το διαπιστώσετε όταν τα γευτείτε!!
Η συνταγή είναι προσαρμογή από το Weekend Bakery, αλλά με προσθήκες υλικών και αλλαγές στην διαδικασία παρασκευής.

Τα υλικά μας:
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
90 γρ. ψηφίδες λευκής κουβερτούρας
100 γρ. καρύδα τριμμένη
100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
λίγο αλάτι
2 ασπράδια από μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 μασουράκι άρωμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
τριμμένη καρύδα
Πάμε να τα φτιάξουμε:
Δυο τρεις ώρες πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα cookies, βγάζουμε από το ψυγείο τα αυγά και την μαργαρίνη με το βούτυρο. Η μαργαρίνη πρέπει να είναι μαλακή.
Σε μπολ, βάζουμε τα ασπράδια με λίγη ζάχαρη και τα χτυπάμε για δύο λεπτά.
Σε άλλο μπολ, βάζουμε την μαργαρίνη με το βούτυρο, την ζάχαρη, την καρύδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, το άρωμα βανίλιας και τις ψηφίδες λευκής κουβερτούρας. Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπαίκιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια εναλλάξ με το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά.
Θα έχουμε μια απαλή ζύμη που θα κολλάει στα χέρια μας. Δεν ζυμώνουμε υπερβολικά.
Σκεπάζουμε το μπολ με την ζύμη των cookies με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Σε ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε αρκετή τριμμένη καρύδα, που θα χρησιμοποιήσουμε για την επικάλυψη των cookies.
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο.
Παίρνουμε ποσότητα από την ζύμη σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και πλάθουμε μπαλίτσες. Φροντίζουμε όσο τα πλάθουμε να βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νερό, γιατί η ζύμη κολλάει ελαφρά.
Κυλάμε τις μπαλίτσες αυτές στην τριμμένη καρύδα, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά γύρω γύρω.
Βάζουμε τις μπαλίτσες στο μεγάλο ρηχό ταψί του φούρνου μας, το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, σε απόσταση μεταξύ τους.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στο μεσαίο ράφι και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς, ανάλογα με τον φούρνο μας. Τα μπισκοτάκια μας θα ροδίσουν ελαφρά στις άκρες, διατηρώντας όμως ανοικτό χρώμα.
Στο σημείο αυτό έχουμε και μια δεύτερη επιλογή. Αν θέλουμε τα μπισκοτάκια μας πιο ροδοψημένα και τραγανά, όπως εγώ, τα ψήνουμε στους 170 βαθ. Κελσίου, για 25-30 λεπτά περίπου. Στο εσωτερικό τους θα μείνουν σχετικά μαλακά.
Μόλις ψηθούν τα cookies, τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε σχάρα μπισκότων, να κρυώσουν εντελώς.
Φυλάμε τα cookies σε κουτί που κλείνει καλά.
Οι παραπάνω δόσεις, δίνουν 25 μπισκοτάκια.
Φτιάξτε τα!! Είναι εξαιρετικά απολαυστικά με τον καφέ μας.
Αν τα βάλουμε μέσα σε χάρτινες θηκούλες, γίνονται ένα όμορφο κέρασμα.
Μέσα σε ένα ωραίο αμπαλάζ, γίνονται ένα εξαιρετικά γευστικό δωράκι!!
Καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.

24 comments:

Sweet Dreams said...

Αγαπημένο μου υλικό η καρύδα, φαντάζομαι ότι θα ταιριάζει τέλεια με τη λευκή σοκολάτα!!

Καλημέρα!!

Unknown said...

Καλημέρα Ειρήνη!
Πολύ ωραία η συνταγή για τα cookies!Ενδιαφέρων ο συνταιριασμός άσπρης σοκολάτας με το ινδοκάρυδο,όπως επίσης και το γεγονός των άφθονων αρωματικών στοιχείων.
Φιλιά πολλά,πολλά.

SpIrToKoYto said...

αν και την καρύδα εγώ γενικώς...δεν...
έτσι όπως το βλέπω λαχταριστό Ειρηνάκι μου,θα το τιμήσω δεόντως...
καλημέρες και φιλιά σε όλες σας...-:)))

syros2js said...

Α, εγώ είμαι φαν της καρύδας!!!
Θα το... τσακίσω το κερασματάκι σου!!!
;-)
Φιλάκια πολλά!!!
Καλημέρα!!!

Eleni said...

Ειρήνη μου καλημέρα!!!
Φοβερά δείχνουν και...μοσχοβολάνε!Είμαι σίγουρη πως ο συνδυασμός καρύδα- λευκή σοκολάτα θα γίνει γίνει απο τους αγαπημένους μου!Θα πάρω 3-4 για το καφεδάκι μου!
Φιλάκια πολλά!!!

eleni said...

Ειρήνη,μύρισε η εξωτική καρύδα,έφτασε ως εδώ!
Νοστιμότατα,λαχταριστά!
Καλό μήνα-φιλιά!

Μarion, said...

Μοσχομυρισε η καρύδα Ειρήνη.
Πολύ ωραία και για τον καφέ ότι πρέπει.

Φιλιά :)

ΤΟ ΠΛΕΧΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ said...

και στην αψητη εκδοχη δειχνουν λαχταριστα!φανταζομαι ζεστα απ'τον φουρνο, μυρωδιες κι αρωματα....

sundayspoon said...

Αχ, θέλω όλο το ταψί!!! Φαίνονται υπέροχα! Και το μεθυστικό άρωμα της καρύδας θα πλημμυρίζει την κουζίνα!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ειρηνάκι ξέρεις πόσο λατρεύω αυτούς τους συνδυασμούς!!
Και πόσο αφρατονόστιμα δείχνουν!!!
Τσιμπάω 2-3 φυσικά!
Φιλάκια!

Unknown said...

Όνειρο τα cookies σου Ειρήνη μου...και καρύδα και λευκή σοκολάτα και εύκολα...Τι άλλο να ζητήσω σήμερα...Θα πάρω μάλλον μερικά....μπα προτιμώ όλα....Φιλιά πολλά

Maria B. said...

Τα δικά σου cookies Ειρηνάκι μου είναι εγγύηση !! τα απολαμβάνω με κλειστά μάτια !!!!! ευχαριστούμε για την συνταγή !! τέλειος ο συνδιασμός της καρύδας με την άσπρη σοκολάτα !!!!

σε φιλώ πολύ πολύ πολύ !!!!

Ερμιόνη said...

Με τόσο αγαπημένα υλικά πώς να μην είναι όνειρο αυτά τα μπισκοτάκια!
Η υφή τους είναι η αγαπημένη μου και η γεύση τους απλά μπορώ να τη φανταστώ!
Φιλιά πολλά Ειρηνάκι!

Taelia88 said...

Τι απίστευτη συνταγή!!! Θεϊκά πρέπει να είναι τα μπισκοτάκια σου!!!! Αγαπημένες γεύσεις και οι δύο!!!
Καλό μήνα!!
Φιλιά!

Δημιουργία said...

Μέχρι εδώ μύρισαν τα μπισκοτάκια σου Ειρήνη μου.Καλό μήνα να έχεις.

Μουσική προ-ΠΑΙΔΕΙΑ ''Η Ροδούλα και τα μουσικά της αστεράκια'' said...

Καλό μήνα κοριτσάκια μου αγαπημένα.
Τα μπισκοτάκια φαίνονται πεντανόστιμα !!!!

Marie-Anne said...

Από μικρή λάτρευα τις καρύδες που έφτιαχνε η θεία μου. Τώρα θα δοκιμάσω να τις φτιάξω με την δική σας συνταγή. Φαίνονται λαχταριστές!!
Καλό μήνα σε όλες σας!!!!!

purpleleath said...

Πω, πω, πω!!! Τί ωραία που φαίνονται!!! Ευχαριστούμε για τις υπέροχες συνταγές!!! Φιλάκια

Tante Kiki said...

Τί λαχταριστά που φαίνονται!!!! Ειδικά εγώ λατρεύω την καρύδα και το λεμόνι κι αυτά τα μπισκοτάκια τα βρίσκω υπέροχα!!!!! Μπράβο Ειρήνη κι ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή!!! Γεια στα χέρια σου!

Κατια Μαρκουϊζου said...

καλο μηνα κοριτσακι υπεροχη ιδεα έχω και καρυδα θα τα φτιαξω άμεσα σας φιλω

κορδονέτο said...

Σίγουρα θα'ναι πολύ νόστιμα,γιατί η καρύδα μου αρέσει πάρα πολύ. Καλό βράδυ!

DIMI said...

Καλό μήνα Ειρήνη μου!!Τρελαίνομαι γιά καρύδα!!Πολύ νόστιμα καί λαχταριστά τά μπισκοτάκια σου!!Θά δοκιμαστούν πολύ σύντομα!!Σέ ευχαριστώ πολύ γιά τά πολύ όμορφα σου σχόλια!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!

Σοφία Ζ. said...

Καταπληκτικά! Τόσο ιδιαίτερη γεύση η καρύδα κάνει τη διαφορά!

Vasia b. said...

Δημιούργησες πάλι Ειρήνη μου!!!
Εξαιρετικός ο συνδυασμός λευκής σοκολάτας και καρύδας!!!!
Και με τόσα αρώματα θα είναι δύσκολο να μείνει κανείς μόνο σε ένα κομμάτι!!!
Φιλιά!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...