Wednesday 4 June 2014

Τα γεμιστά της τεμπέλας


Έχω ξαναδηλώσει ότι είμαι τεμπέλα, αλλά εσείς δεν με πιστεύετε ;-)
Προσωπικά δεν θεωρώ την τεμπελιά ελάττωμα, εξάλλου μην ξεχνάτε ότι οι μεγαλύτερες εφευρέσεις έχουν γίνει από τεμπέληδες, στην προσπάθειά τους να εξοικονομήσουν χρόνο και ενέργεια.
Τώρα τι αποτέλεσμα έχει η τεμπελιά στην κουζίνα??
Πολλές φορές συνταγές ευφάνταστες, εύκολες και ταυτόχρονα πολύ πολύ νόστιμες. Κάτι σαν την σημερινή συνταγή δηλαδή!
Τα γεμιστά τα λατρεύω, τα μαγειρεύω χειμώνα-καλοκαίρι, είναι από τα φαγάκια που δεν λείπουν από το τραπέζι μας.
Έτσι λοιπόν σκέφτηκα το εξής.
Να τα βάλω όοοολα, γέμιση και ντοματοπιπεριές στην κατσαρόλα μου, να τα μαγειρέψω, και μετά να τα ξαναβάλω όοοολα σε ένα πυρέξ, να τα καλύψω με τυριά και να τα ψήσω για λίγο, ίσα να λιώσουν τα τυριά και να σκεπάσουν όλα τα υπόλοιπα υπέροχα υλικά.
Δεν μπορώ να σας περιγράψω την νοστιμιά του φαγητού που προέκυψε!!!!! Όλη η γεύση και η νοστιμιά των γεμιστών, σ’ ένα φαγάκι μαγειρεμένο χωρίς καθόλου κόπο, ένα φαγάκι σκέτο γλύκισμα!
Πάμε να σας πω πως έφτιαξα τα τεμπέλικα γεμιστά μου!

Θα χρειαστούμε:
5 ντομάτες
3 μεγάλες πράσινες πιπεριές
2 μεγάλα κρεμμύδια
450 γρ. κιμά
160 γρ. ρύζι καρολίνα
μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
μερικά φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ή 1,5 κουταλάκι ξερό
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 φλιτζανάκια νερό
αλάτι – πιπέρι
Επιπλέον
300 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά
Τι κάνουμε:
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε βάζοντας τα κομμάτια σε ένα μπολ. Δεν τις στύβουμε και δεν πετάμε τυχόν υγρά που θα βγάλουν.
Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μεγαλούτσικα καρέ.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φετάκια.
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
Κατόπιν προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε για λίγο όλα τα υλικά και τέλος προσθέτουμε και τις πιπεριές και το νερό.
Χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 15 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά ακόμη.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την αφήνουμε ξεσκέπαστη για ένα τέταρτο.
Κατόπιν αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μεγαλούτσικο πυρέξ. Ισιώνουμε την επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα τριμμένα τυριά (εγώ έβαλα γκούντα).

Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Έτοιμο το φαγάκι μας να το απολαύσουμε!
Καλή επιτυχία!!

19 comments:

TzinaVarotsi said...

Καλά μιλάμε πως ενθουσιάστηκα μιας και είμαι φαν των εύκολων και γρήγορων συνταγών (εργαζόμενη γαρ), την αποθηκεύω στο πιντερεστ αμέσως!
Φιλί και καλημέρα :)

Tante Kiki said...

Κι εγώ λατρεύω τα τεμπέλικα γεμιστά Έλενά μου και τα φτιάχνω συχνά!!! Είναι νοστιμότατα και δεν έχουν πολλά να ζηλέψουν από τα κανονικά!!!
Φιλιά καλημέρας!

Thalassenia said...

Μέχρι τώρα ξέραμε την πίτα της τεμπέλας, τώρα μάθαμε και τα γεμιστά :)
Αγαπάμε Συνταγές της Καρδιάς για την ευφάνταστη και δημιουργική τεμπελιά τους :))

Φιλιά θαλασσένια

Unknown said...

Πάρα πολύ ωραία ιδέα!!! Γευστικότατο πιάτο! Καλημέρα!:)

Γιαγιά Αντιγόνη said...

Μην ακούσω τεμπέλα, έτρεξα!
Αλλη μια συνταγή που μου ταιριάζει!!

Φιλιά στα κορίτσια μου!!!

Anonymous said...

Μπράβο κορίτσι για την έξυπνη ιδέα που μου έδωσες!!!!!!!!!!
Αννα Μαρία (η μαμά της Ιωάννας)

Unknown said...

Τώρα τι να πω....που γκρίνιαζα με τον γιο μου εχτές που θέλει συνέχεια γεμιστά και τα αποφεύγω εντελώς...γιατί δεν προλαβαίνω....
Μου έδωσες ΤΗΝ ΛΥΣΗ....
Φιλιά πολλά....

Unknown said...

Ναι, ναι, δηλώνω κι εγώ μεγάλη τεμπέλα, και θέλω οπωσδήποτε να δοκιμάσω αυτά τα τέλεια γεμιστά! Μπράβο Έλενα, κυρίως για την πολύ νόστιμη απενοχοποίηση της τεμπελιάς!

Μυρωδία said...

Τα γεμιστά είναι το αγαπημένο μου φαγητό! Όσο καιρό έμενα μόνη μου, έφτιαξα μόνο μία φορά και έφαγα όλο το πυρεξάκι σε μια μέρα.... ε, δεν ξανάφτιαξα χαχα
Περιέγραψα στη μητέρα μου τη συνταγή και κατενθουσιάστηκε, νομίζω μέσα στην επόμενη βδομάδα θα τα φτιάξει και θα σε ευγνωμονεί αιωνίως!!

DIMI said...

Δέν υπάρχει!!Τί τέλεια συνταγή Ελενά μου!!Λατρεύω τά γεμιστά,αλλά θέλουν πολύ ώρα νά τά ετοιμάσεις!!Πολύ νόστιμη καί έξυπνη η ιδέα σου!!Θά τήν δοκιμάσω!!Καλό απόγευμα!Φιλάκια!!

Νίκη said...

Τέλειο! Θα μπορούσε να γίνει και ο μουσακάς της τεμπέλας αν βαζαμε και ψιλοκομμέμες μελιτζάνες μέσα, αλλά όπως και να το πούμε είναι φανταστική ιδέα!
Και επιβεβαιώνω κι εγώ πως σε καμία περίπτωση η τεμπελιά δεν είναι ελάτωμα! Χα,χα!
Φιλιά!

Maria B. said...

Χαχαχαχα!! μ'αρέσει που η Νικη την προχώρησε την συνταγή !!!! είσαστε απίστευτες όλες !!!

Να προχωρήσω και εγώ λίγο ??? εαν δεν εχουμε κιτρινα τυριά, τριβουμε στην επιφάνεια φέτα !!!!!!!!!!!!!!

Υπέροχη συνταγή τεμπέλικο Ελενάκι μου !!!! χιχιχι


σε φιλώ πολύ πολύ


Δημιουργία said...

Γιατί της τεμπέλας Έλενα ? Εγώ μια Χαρά φαγάκι το βρίσκω.

Ποδηλάτισσα said...

Για πια τεμπέλα μιλάμε????? Εγώ το φαγάκι μια χαρά το βρίσκω και να μην σου πω πως αύριο κιόλας θα είναι στο τραπέζι μας!!!!!!

- spoonstories- said...

Ελενίτσα,Τεμπέλικα, ξε τεμπέλικα εγώ μια χαρά φαγητό το είδα!Νομίζω πως όλες μπήκαμε στη σκέψη να το κάνουμε! Καλό βράδυ και ευχαριστούμε για την σούπερ ιδέα!

Ερμιόνη said...

Με τα καλούδια που ετοιμάζεις κυρία μου, μόνο τεμπέλα δεν μπορεί να σε αποκαλέσει κάποιος!
Να πεις λοιπόν τα έξυπνα γεμιστά! Αυτό μάλιστα, το δέχομαι!
Εύκολη πρόταση, νόστιμη και άκρως καλοκαιρινή που θα φάνε και τα δύσκολα πιτσιρίκια!
Φιλιά πολλά!

Ειρήνη Ε. said...

Έλενα, τα γεμιστά της τεμπέλας πρέπει λίαν συντόμως να συμπεριληφθούν στις καλύτερες συνταγές της δημιουργικής κουζίνας! Τα κορίτσια παραπάνω άρχισαν ήδη τις παραλλαγές της συνταγής! Είπα και εγώ να βάλω την δική μου πινελιά, αλλά δύο παραλλαγές φθάνουν για σήμερα!! Χιχιχί! Πάντως τα γεμιστά αυτά δεν είναι κατάλληλα μόνο για τις....τεμπέλες! Θα τα λατρέψουν και όσοι δεν έχουν πολύ χρόνο στην διάθεσή τους για μαγείρεμα, θέλουν όμως κάτι νόστιμο για την οικογένεια!! Άνάρπαστα θα γίνουν!
Καλό μεσημέρι.

ΕΛΕΝΑ said...

Κοριτσάκια μου σας ευχαριστώ πολύ όλες για τα καλά σας λόγια σχετικά με τις τεμπελιές μου χα χα χααα!
Χαίρομαι που σας άρεσε η ιδέα, χαίρομαι και για τις ιδέες που προτείνετε, μ' αρέσουν όλες!
Σας φιλώ πολύ πολύ!!!!

Mary said...

Ελενάκι μου έχεις δικαίωμα κι εσύ μια μέρα να τεμπελιάσεις!!!
Εκ πείρας θα πω ότι γίνεται ένα υπέροχο φαγάκι!
Πως το ξέρω; Το φτιάχνω συχνά από τα περισσεύματα των κανονικών γεμιστών...χε χε!

Φιλάκιαααααααααα!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...