Friday, 6 June 2014

Guacamole


Πασίγνωστη και πολύ ιδιαίτερη μεξικάνικη σάλτσα, με βάση το αβοκάντο.
Υπέροχο συνοδευτικό για τα μπιφτεκάκια ή τα κρεατικά μας.
Ακόμη συνοδεύει πεντανόστιμα ψημένες πιτούλες ή tortilla chips, αλλά και πολλά μεξικάνικα πιάτα.
Θα σας ομολογήσω ότι εμένα μου αρέσει ακόμα και σκέτη.
Κάποιοι συνηθίζουν να προσθέτουν στην σάλτσα αυτή μαγιονέζα ή sour cream, αλλά η προσθήκη αυτή απέχει από την αυθεντική guacamole, η οποία στην ουσία είναι μια πολύ απλή σάλτσα-ντιπ με συγκεκριμένα υλικά.
Πάμε να την φτιάξουμε!

Τα υλικά μας :
2 ώριμα αβοκάντο
χυμό από 1 λάϊμ (ή λεμόνι)
1 κρεμμύδι ξερό
1 ντομάτα
λίγη πιπερίτσα καυτερή
φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου ή μαϊντανού
αλάτι
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα πατάμε καλά με ένα πιρούνι, να πολτοποιηθούν και να γίνουν σαν κρέμα.
Τα περιχύνουμε με τον χυμό από το λάϊμ, για να μην μαυρίσουν.
Καθαρίζουμε την ντομάτα από τις φλούδες και τα σπόρια και την ψιλοκόβουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπερίτσα και τα φύλλα από τον φρέσκο κόλιαντρο ή τον μαϊντανό.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε!
Η σάλτσα μας είναι έτοιμη, για να συνοδεύσουμε τα μπιφτεκάκια μας ή τις ψημένες πιτούλες μας.
Στην παραπάνω εκδοχή έχουμε μια αρκετά κρεμώδη guacamole, η οποία όμως δεν είναι αλοιφή.
Κάποιοι προτιμούν να πολτοποιήσουν όλα τα υλικά στο μπλέντερ, ώστε να πάρουν ένα τελείως λείο ντιπ.
Η επιλογή είναι δική σας!
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

10 comments:

Ερμιόνη said...

Καλημέρα Ελενάκι!
Μια πολύ δροσερή πρόταση, απαραίτητο συνοδευτικό των μεξικάνικων πιάτων!
Μου αρέσει που είναι γεμάτη ζωηρά χρώματα!
Στην εκδοχή που φτιάχνω, συνηθίζω να προσθέτω και λίγο τριμμένο σκόρδο!
Φιλιά!

Helen Gr said...

Καλημέρα, Ελενάκι!
Μου αρέσει πολύ αυτή Μεξικάνικη σαλτσούλα αν και δεν συνηθίζω πολύ τα πιάτα αυτής της κουζίνας.
Μου άρεσε και η πρόταση της Ερμιόνης.
Καλή σου μέρα!
Φιλιά

SpIrToKoYto said...

Ελενάκι μου,τη λατρεύω αυτή τη σαλτσούλα...Μπορώ να τη φάω σκέτη λέμε...Μπράβο σου...!!!

Καλημέρες και πολλά φιλιά σε όλες σας...♥

andrik said...

ΤΟ BLOG περασε στην τελικη πενταδα και πλεον διεκδικει το βραβειο για το αγαπημενο μαγειρικο BLOG μαζι με αλλα 4...η ψηφοφορια θα διαρκεσει μεχρι την απονομη,Δηλαδη μεχρι τελος του μηνος!!!!
ψηφισε εδω:http://theacityawards.blogspot.gr/
Αν θες δημοσιευσε το ωστε να σε ψηφισουν οι αναγνωστες σου!!!!

DIMI said...

Καλημέρα Ελένη!!Ωραία συνταγή,άν καί μέ τό αβοκάντο,σάν γεύση,δέν μού αρέσει καθόλου!!Δέν μπόρεσα νά τό συνηθίσω,,αλλά αρέσει πολύ στίς κόρες μου!Θά τήν δοκιμάσω!!Καλό τριήμερο!!

ΕΛΕΝΑ said...

Λατρεύουμε μεξικάνικη κουζίνα, αγαπάμε guacamole, τρέχω να προλάβω μπολάκι πριν το εξαφανίσει η Βιβή ;-)
Ελενάκι μου γεια στα χεράκια σου!
Πολλά φιλιά!

- spoonstories- said...

Λατρεύουμε Μεξικάνικο! Τέλεια η συνταγή σου με το αγαπημένο αβοκάντο!! Έχω όλα τα υλικά!Καλό τριήμερο!

Tante Kiki said...

Υπέροχη η πρότασή σου Ελένη μου!!Λατρεύω αυτή τη σαλατούλα-ντιπ και την καταβροχθίζω! Την έκανες τέλεια!!1
Φιλιά!

Mary said...

Η μόνη που τρώω αβοκάντο στην οικογένεια είμαι, θα τη δοκιμάσω σίγουρα!

Ελενάκι μου σε φιλώ!

Ειρήνη Ε. said...

Μεξικάνικη γεύση στο φούλ απολαμβάνουμε με αυτή την σαλάτα! Έμεινε τίποτα στο μπολ ή την εξαφάνισαν τα κορίτσια;;!!
Καλό βράδυ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...