Monday, 20 October 2014

Κρουασάν σουφλέ


Τι να πω γι αυτό το υπέροχο και πλούσιο σουφλέ??
Ζύμη κρουασάν στην βάση, μια πλούσια γέμιση με τυριά, αλλαντικά και πιπεριές Φλωρίνης και από πάνω πάλι ζύμη κρουασάν.
Μπουκιά και απόλαυση!!
Εξαιρετικό και σαν ιδέα για μπουφέ ή για ένα τραπέζι με φίλους.
Ευκολία παρασκευής?? Τα γνωστά, με ξέρετε εξάλλου!
Του πανευκόλου!
Πάμε να το φτιάξουμε και παρέα!
(προσαρμογή συνταγής από εδώ)

Θα χρειαστούμε:
2 συσκευασίες κρουασάν της Pillsbury
200 γρ. τριμμένο γκούντα (ή άλλο ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ γλυκό τυρί)
8-10 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
8-10 φέτες ζαμπόν
8 φέτες μορταδέλα
4-5 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο)
4 αυγά
Τι κάνουμε:
Με την μία συσκευασία κρουασάν, καλύπτουμε την βάση ενός μέτριου πυρέξ, το οποίο προηγουμένως έχουμε βουτυρώσει.
Πάνω από την ζύμη απλώνουμε με την σειρά τις μισές φέτες από την καπνιστή γαλοπούλα, το ζαμπόν, την μορταδέλα και πασπαλίζουμε με την μισή ποσότητα τριμμένων τυριών.
Πάνω απ’ όλα απλώνουμε τις μισές πιπεριές Φλωρίνης.
Χτυπάμε τα 2 αυγά και περιχύνουμε όλα τα υλικά στο πυρέξ.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα αλλαντικά, τυριά και πιπεριές.
Καλύπτουμε με την ζύμη από την δεύτερη συσκευασία κρουασάν.
Χτυπάμε τα άλλα 2 αυγά και περιχύνουμε την ζύμη στο πυρέξ.
Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο, φροντίζοντας το αλουμινόχαρτο να μην εφάπτεται στην ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις πάνω κάτω, για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ροδίσει καλά η ζύμη.
Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο, αφήνουμε το σουφλέ να κρυώσει λίγο και μετά κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία, καλή βδομάδα σας εύχομαι!

22 comments:

mia xara said...

Σκέτη νοστιμιά,Έλενα!Τρώγεται ωραιότατα είτε κρύο είτε ζεστό και είναι πανεύκολο!Καλημέρα και καλή εβδομάδα:)

mahler76 said...

Μπουκιά και έμφραγμα μου κάνει αλλά η απόλαυση πρέπει να αποζημιώνει!

Ειρήνη Ε. said...

Ευκολία παρασκευής Ελενάκι, αλλά και νοστιμιά!! Πολύ ωραία ιδέα για σνακ! Αν κόψουμε το κρουασάν σουφλε σε μπουκίτσες, είναι ιδανικός μεζές για μπουφέ! Ξεκινάμε με μια μπουκίτσα....μέχρι να τα φάμε όλα!!!
Καλή μας εβδομάδα.

Eirinaki said...

Υπέροχο Υπέροχο Υπέροχο!!!!

Χρύσα said...

Έχω μεγάλη αγάπη για τα αλμυρά κρουασάν, και αυτή η ιδέα μπαίνει άμεσα στα σχέδια υλοποίησης!!!
Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

Cinemagnifique Marion said...

Υπέροχο και εμφανισιακά και γευστικά! Πολύ ωραία πρόταση και δελεαστική! Καλή εβδομάδα!:)

kikitchen and the chef said...

μμμμμμμ νοστιμοοο!!!
μου αρεσε πολυ η προσθηκη φλωρινης!!!!τελειο!!!!
φιλιααα!!!!

The Dark Chef said...

Δεν την έχω χρησιμοποιήσει ακόμα αυτή τη ζύμη. Άραγε θα γίνεται και με σφολιάτα? Πάντως σίγουρα θα γίνεται νοστιμότατο τυρο-πιτο-πιάτο, τώρα που χειμωνιάζει (?) λίγες θερμίδες παραπάνω δεν μας πειράζουν.
Καλημέρα & καλή βδομάδα!

- spoonstories- said...

Τη βλέπεις και χορταίνεις με το μάτι βρε παιδί μου!!Τι νόστιμο φαγητό είναι αυτό!!

ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ said...

Πολύ ωραία συνταγή! Την κρατώ για τα γενέθλια των παιδιών!

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Εγώ το έμφραγμα το είδα με το που το αντίκρισα!!!! Και ήδη το ονειρεύομαι!

Mary said...

Γιιιιιιιαααααααααμμμμμμμμ!!!
Ελενάκι μου τι σκέφτηκες πάλι και δε με λυπάσαι που πετάχτηκαν τα μάτια μου έξω κι είμαι σαν τη βατραχίνα;
Η εικόνα και μόνο δείχνει ότι είναι υπέροχο, τα δε υλικά λατρεμένα!

Καλή εβδομάδα, φιλάκια πολλά!!!

Elenis Cooking said...

Πωπω Ελενάκι, τι είναι αυτό σήμερα?Εκτός από φανταστική εμφάνιση σίγουρα έχει και τέλεια γεύση! Μπράβο σου, έτσι να μας καλομαθαίνεις γιατί μας αρέσει!!!
Φιλάκια πολλά, καλή εβδομάδα!

DIMI said...

Πώ πώ Ελενά μου!!Λατρεύω τά σουφλε!!Εύκολη καί πεντανόστιμη συνταγή!!Καί η ζύμη τής Pillsbury έξυπνη ιδέα καί εύκολη λύση!!Είναι η αγαπημένη μου!!Χα χα!!!Θά τήν δοκιμάσω γιατί τήν ζήλεψα!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!!

Anonymous said...

Όπως πάντα Ελενά μου οι συνταγές σου μου ταιριάζουν γάντι λόγω ευκολίας παρασκευής και μεγάλης νοστιμιάς!!!
Έτσι κι αυτό το υπέροχο κρουασάν σουφλέ θα γίνει το αγαπημένο μας σνακ!!!
Πολλά πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα από την όμορφη Πάτρα!!!!

Vasia B.

Ερμιόνη said...

Υπέροχη πρόταση!
Μου αρέσει πολύ να χρησιμοποιώ ζύμη κρουασάν σε αλμυρά πιάτα! Έχει μια ιδιαιτερότητα στη γεύση και την υφή που μου αρέσει πολύ όταν συνδυάζεται με ωραία τυράκια και αλλαντικά!
Με έκανες να πεινάσω κορίτσι!
Πολλά φιλιά

Δημιουργία said...

Σουπερ και λαχταριστό το σουφλέ σου Έλενα. Καλή εβδομαδα να εχεις.

Maria B. said...

Eλενάκι μου το πρωϊ που μπήκα στο μπλόκ μας και το είδα ήταν τοσο λαχταριστή η φωτό κι η περιγραφή
του ώστε μου ήρθε η μυρωδιά απο την φρεσκοψημένη ζύμη!!!!!!!!! φανταζει τέλειο και πεντανόστιμο !!!! ευχαριστούμε πολύ για την πρόταση !!

καλόν ύπνο σε όλους !!!

mookies said...

Αν εξαιρέσεις την κόκκινη πιπεριά που δεν μου αρέσει, το σουφλέ σου είναι υπέροχο Έλενα!! Ζύμη κρουασάν με τυριά και κασέρια είναι σίγουρα πολύ νόστιμο και μυρωδάτο σνακ.
Φιλιά

ΕΛΕΝΑ said...

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια και χαίρομαι πολύ που σας άρεσε η συνταγούλα!

Σκοτεινούλα μου αξίζει να την δοκιμάσεις αυτήν την ζύμη.
Με σφολιάτα θα είναι τελείως διαφορετικό το αποτέλεσμα, η ζύμη κρουασάν είναι που κάνει την διαφορά.

Mookies επειδή η ποσότητα των αλλαντικών είναι αρκετή όπως βλέπεις, οι πιπεριές Φλωρίνης είναι αυτές που σπάνε την "αλμυρότητα" και γλυκαίνουν το σουφλέ!

Φιλιά πολλά σε όλους, καλή βδομάδα σας εύχομαι!

sundayspoon said...

Εντάξει, περιττό να πω ότι θέλω να το φάω τώρα! Υπέροχη συνταγή! Και η ζύμη κρουασάν την κάνει τόσο ιδιαίτερη! Τέλεια! Μπράβο, Έλενα!!!
Φιλιά!

Anonymous said...

popo eimai sthn nistia kai eho psomolisaksi.molis teliosi tha valo thn kopela mou na ta ftiaksei(egw vargieme :p)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...