Friday, 3 October 2014

Σαβαγιάρ σπιτικά


Πόσες φορές δεν χρειαστήκαμε μπισκότα σαβαγιάρ για τις τούρτες μας ή άλλα γλυκάκια μας??
Ε λοιπόν δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο απλά και εύκολα μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας!!!
Γίνονται αφράτα και τρώγονται μετά μανίας ακόμα και σκέτα!
Ευτυχώς που γίνονται αρκετά, γιατί εμείς τα μισά τα φάγαμε μόλις βγήκαν από τον φούρνο!!
Πάμε να σας πω πόσο εύκολα θα τα φτιάξουμε!!

Υλικά για 32 κομμάτια περίπου:
2,5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά, χωριστά κρόκοι με ασπράδια
1 βανίλια ή εσάνς λεμονιού
Επιπλέον:
ζάχαρη για το πασπάλισμα
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη βανίλια, τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός ώσπου να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Σε χωριστό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και τη μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε σακούλα κορνέ με μύτη στρογγυλή, όχι πολύ ανοικτή.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
Με το κορνέ δημιουργούμε γραμμές με το μείγμα, μεγέθους όσο περίπου το δάχτυλό μας.

Αφήνουμε αρκετή απόσταση μεταξύ τους, γιατί τα μπισκότα θα απλώσουν.
Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 190 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.

Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε 2-3 λεπτάκια να κρυώσουν και έπειτα με πολύ προσοχή τα ξεκολλάμε ένα ένα από το χαρτί.
Αφήνουμε να σταθούν καμιά ωρίτσα για να στεγνώσουν καλά και έπειτα είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

19 comments:

love2love said...

καλο μηνα με δημιουργια πολυ

mia maria said...

Μια φορά προσπάθησα να φτιάξω (με συνταγή του Παρλιάρου) και δεν τα κατάφερα. Μου απλώσανε πολύ και γίνανε σαν μπισκοτάκια.
Τα δικά σου γίνανε υπέροχα!
Καταγράφεται η συνταγή :)

Tante Kiki said...

Καλημέρα Ελένη μου! Τα σπιτικά σαβαγιάρ είναι ό,τι καλύτερο!!! Τα έφτιαξες υπέροχα και πολύ ωραία παρουσίαση!!!
Φιλάκια και καλό ΣΚ!

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Μμμμ,τα έχω προσπαθήσει κι εγώ, όχι βέβαια σε τόσο πετυχημένο σχήμα και ήταν πολύ ωραία! Φιλάκια πολλά!

- spoonstories- said...

Τα σπιτικά έχουν τεράστια διαφορά από τα έτοιμα!Την πρώτη φορά που δοκίμασα ήταν δυστυχώς από το σούπερ και ήταν άθλια.Έκανα χρόνια να ξαναδοκιμάσω...Τα σπιτικά τώρα είναι άλλο κεφάλαιο!Τα έκανες τέλεια κούκλα!Καλημέρα και να έχουμε όμορφο Σ/Κ!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι μου πόσο χρήσιμη η σημερινή σου ανάρτηση!!!
Σαβαγιάρ σπιτικά, που τρώγονται μετά μανίας και σκέτα, τι το καλύτερο??
Φιλάκια πολλά, καλή σου μέρα!

KANTHAR0S said...

Αν κάτσω να φτιάχνω μόνος μου τα σαβουαγιάρ κάθε φορά που κάνω τιραμισού, θα ξεχάσω τι χρώμα έχει ο ήλιος!

Τα σέβη μου!

ΕΛΕΝΑ said...

Βρε Κανθαράκο πανεύκολα είναι!!
Πιο γρήγορα φτιάχνεις τα σαβαγιάρ παρά το τιραμισού χα χα χαα!
Τα φιλιά μας!

ΜΕΤΗ said...

Μπράβο Ελενάκι μου , πολύ χρήσιμη η σημερινή συνταγή σου!!!
Τα περισσότερα έτοιμα σαβαγιάρ είναι χάλια και χαλάνε όλο το γλυκό , με λίγο κόπο παραπάνω θα έχουμε σπιτικά σαβαγιάρ και όλη την γεύση στις δημιουργίες μας!!!
Φιλάκια , καλό π/σ/κ!!!

Betty's Cuisine said...

Τέλεια φαίνονται και πόσο εύκολα!!!

SpIrToKoYto said...

Αμάν φωτιά που μ'άναψες βραδιάτικα...Τα πήρε το μάτι του Λύκου και μου ζητάει να του φτιάξω ΤΩΡΑ...
Πολύ πολύ χρήσιμη συνταγή,απλή και γρήγορη...Μπράβο χρυσοχέρα μας...!!!

Πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...♥

Ειρήνη Ε. said...

Τα σπιτικά σαβαγιάρ είναι σίγουρα τα καλύτερα!! Καμμία σύγκριση με τα έτοιμα! Τα σπιτικά είναι φρέσκα και μοσχοβολιστά! Και φυσικά ξέρουμε τι έχουν μέσα!! Και οπωσδήποτε φτιάχνουμε με αυτά τα πιο νόστιμα γλυκά!!!
Καλό βράδυ.

Σμαραγδένια Ρούλα said...

Ελενακι μου..τα σαβαγιάρ σου είναι πανέυκολα και σίγουρα πολύ καλύτερα απο τα έτοιμα.. να τα κάνεις ..αλλά .. επειδή είμαι του τυριού ..χι.χ πειραζει να κανω την προηγούμενη συνταγή με τα τυροπιτάκια και τις τυροκροκετούλες που τα ζήλεψα;; χι.χι. που σε πήγα έ΄; την αλήθεια λέω..!! να έχεις Ελενη μου ενα όμορφο μήνα και όλεςμαζί κορίτσια να μας τρελαίνετε με τις συνταγές της καρδιας σας φιλακιαααααα!!

Σμαραγδένια Ρούλα said...

Αααααα ξέχασα.. στο Κοκκίνι είναι το εξοχικό θα είμαι εκει μέχρι τις 15 του μηνα εσύ που είσαι φίλη μου;;

Ερμιόνη said...

Απίστευτα χρήσιμη συνταγή Ελένη μου!
Φαντάζομαι ότι και σε γεύση θα είναι φανταστικά.
Πράγματι είναι πολλές οι φορές που ξεκινώ να φτιάξω κάτι με σαβαγιάρ και στην πορεία διαπιστώνω ότι δεν έχω στο ντουλάπι μου!
Οπότε η πρότασή σου είναι ότι πρέπει για αυτές τις περιπτώσεις!
Φιλιά!

DIMI said...

Υπέροχα τά σαβαγιάρ σου Ελένη μου!Καταπληκτική συνταγή!!Η παρουσίασή σου εξαιρετική όπως πάντα!Καλό μήνα!!Φιλάκια!!

Mary said...

Μπράβο Ελενάκι, είναι τέλεια!!!
Δεν έχω φτιάξει ποτέ αλλά σίγουρα θα δοκιμάσω τη δική σου συνταγή.

Πολλά φιλάκια σου στέλνω!

Eleana-My Home My Memories said...

Μου αρέσουν τα σαβαγιαρ!!! και μάλιστα έχω και τη συνταγή από μια τούρτα που έφτιαχνε η γιαγιά μου με αυτά!!! Εύκολα φαίνονται!! :))

Maria B. said...

Τα σπιτικά σαβαγιαρ είναι πολύ πολύ καλύτερα απο τα έτοιμα που είναι σαν χαρτί, άσε που τα έχουν και πανακριβα. Τα δικά σου φαντάζουν πεντανόστιμα και αρωματικά ! Σίγουρα είναι η καλύτερη λύση! Ευχαριστούμε για την συνταγή Λενάκι!!!


φιλια πολλά πολλά πολλά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...