Tuesday 24 February 2015

Μπουγάτσα με 3 τυριά


Επιστρέφουμε και πάλι κοντά σας φίλοι μας.
Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας, προσπαθούμε να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι η Εύα δεν είναι πια στην παρέα μας και κρατώντας για πάντα στην καρδιά μας την γλυκιά ανάμνησή της συνεχίζουμε, όπως ήθελε κι αυτή να κάνουμε.

Ξέρω πως για πολλούς από εσάς έχει ήδη ξεκινήσει η μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής, και θα επαναλάβω ότι στην Κατηγορία μας με τα νηστίσιμα θα βρείτε πάρα πολλές νόστιμες ιδέες.
Δεν ξεκινάω με νηστίσιμη συνταγή, εξάλλου εγώ δεν τα πάω και τόσο καλά με τις νηστείες.
Φυσικά μέχρι το Πάσχα θα ανεβάσουμε και πολλές νηστίσιμες συνταγές, αλλά δεν θα περιοριστούμε μόνο σε αυτές.
Για σήμερα λοιπόν μια πανεύκολη πίτα πλούσια, «ζουμερή», νόστιμη, απολαυστική!!
Με την νοστιμιά που τις χαρίζουν τρία από τα πιο αγαπημένα μου τυράκια, ανθότυρο, μανούρι και γραβιέρα θα γίνει μια πίτα που θα φτιάξετε και θα ξαναφτιάξετε!!

Τα υλικά μας:
8 φύλλα κρούστας
450 γρ. μανούρι
350 γρ. ανθότυρο
150 γρ. τριμμένη γραβιέρα ή ρεγκάτο
4 αυγά
250 ml φρέσκο γάλα
λίγο πιπεράκι
βούτυρο (όχι λάδι) για το βουτύρωμα των φύλλων.
Στην πράξη:
Λιώνουμε με πιρούνι το μανούρι και το ανθότυρο.
Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα 3 τυριά και τα πασπαλίζουμε με λίγο πιπεράκι.
Μοιράζουμε την γέμιση των τυριών σε 4 ίσα μέρη.
Βουτυρώνουμε το μεγάλο μας πυρέξ και στρώνουμε 3 φύλλα, βουτυρώνοντάς τα στο ενδιάμεσο.
Πάνω από αυτά απλώνουμε το ¼ της ποσότητας των τυριών.
Καλύπτουμε με ένα φύλλο, βουτυρώνουμε και προσθέτουμε άλλο ¼ της ποσότητας των τυριών.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση και τελειώνουμε καλύπτοντας όλα με 2 φύλλα βουτυρωμένα.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια με ένα μαχαίρι. Το μαχαίρι να φθάσει σχεδόν ως κάτω.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε την πίτα.
Την αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα ή και παραπάνω, να απορροφηθεί το μείγμα των αυγών.
Κατόπιν ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά (ψήσιμο ανάλογα με τον φούρνο μας).
Καλή επιτυχία!

19 comments:

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Καλημέρα Έλενα!! Τί ωραία έκπληξη μας ετοίμασες για σήμερα! Επειδή ποτέ δεν έχω φτιάξει μπουγάτσα, είμαι βέβαιη ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή! Φιλάκια πολλά!

Αθηνά said...

Καλημέρα Έλενα!! Μου αρέσει πολύ ότι δεν έχει φέτα οπότε και θα την δοκιμάσω!! Πολλά φιλιά και Καλή Σαρακοστή!!

sun kiriaki said...

πραγματικα φαινεται απ τις τυροπιτες που θελεις να την φτιαξεις και να την ξαναφτιαξεις!!!
κουραγιο κοριτσια για την απωλεια σας...
σας φιλω!

Tante Kiki said...

Καλημέρα Έλενά μου... έτσι είναι η ζωή συνεχίζεται και οι αγαπημένοι που μας άφησαν συνεχίζουν να ζούν στη μνήμη μας όσο κι αν αυτό πονάει και το ξέρω καλά!
Υπέροχη η μπουγάτσα... τόσο λαχταριστή!!! Καλά έκανες και την ανέβασες γιατί αξίζει!!
Φιλιά!

SpIrToKoYto said...

Αμαν σεγί...μέχρι και Άγιο κολάζεις...

Καλημέρες και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...♥ ♥ ♥

Αγγελική~CooKika said...

Συνήθως την φτιάχνω με φέτα αλλά το μανούρι θα δίνει άλλη γεύση και νοστιμιά!
Καλημέρα!

ΜΕΤΗ said...

Υπέροχη!!!!!!!!! και στην όψη αλλά είμαι απολύτως σίγουρη και στην γεύση!!!!
Φιλάκια πολλά!!!

Maxistinkouzina said...

Είναι πολύ ωραία τυρόπιτα θα την έλεγα εγώ, μου αρέσει το τελείωμά της, που πέφτουν απάνωαπό τα φύλλα
η κρέμα με τα αυγά!!
Αυτό την κάνει διαφορετική!!Φιλάκια πολλά!

- spoonstories- said...

Η ζωή συνεχίζεται Ελενά μου....
Η τυρόπιτα σου πολύ νόστιμη. Τόσα διαφορετικά τυριά που λατρεύω! Καλή Σαρακοστή και πολλά φιλιά

DIMI said...

Νόστιμη καί πολύ λαχταριστή η πιτούλα σου Ελενά μου!!Λατρεύω τό μανούρι!!Θά τήν δοκιμάσω!!Καλά Σαρακοστή!!Φιλιά!

Rena said...

Αυτά τα τυριά μόνο στη Κρήτη τα απολαμβάνω με αυτή τη συνταγή καιρός να τα δοκιμάσω και στην Αθήνα!!!
Φιλάκια πολλά!!!
Καλή Σαρακοστή!!!

Ερμιόνη said...

Ελενάκι μια από τα ίδια κι εγώ με τη νηστεία.
Άλλοτε νιώθω την ανάγκη να νηστέψω και άλλοτε όχι.
Οπότε η πρόταση σου μου φαίνεται εξαιρετική!
Ωραία τυράκια και το μανούρι φαντάζομαι θα δίνει μια ωραία ελαστικότητα!
Φιλιά

Μαρία Έλενα said...

Φαίνεται πεντανόστιμη
Καλή Σαρακοστή
Φιλάκια ...

Ειρήνη Ε. said...

Μμμμ!! Έξοχη μπουγάτσα με τυριά! Ωραίος ο συνδυασμός με τα νόστιμα τυράκια! Μια τυρόπιτα θα την έφτιαχνα τις επόμενες ημέρες, ιδού και η συνταγή!!
Εύκολη και νόστιμη!
Καλό μας βράδυ.

Eleni said...

Ελενάκι μου φαίνεται τέλεια! Τα τυράκια που έβαλες μέσα είναι όλα καταπληκτικά . Το καλύτερο σημείο βέβαια είναι στο τελευταίο στάδιο, εκεί που περιχύνεις τη μπουγάτσα με τη κρέμα και τα αυγά! Φιλάκια πολλά! 💕

Mary said...

Οι αγαπημένοι μας άνθρωποι αφήνουν πάντα κομματιασμένη την καρδιά μας όταν φεύγουν Ελενάκι μου...
Ξέρω ότι θα γράφετε μηχανικά καρδούλα μου...

Το ελκυστικό πιάτο με τα υπέροχα λιωμένα τυριά είναι θεσπέσιο!!!
Μετά το Πάσχα, ίσως κι ανήμερα, θα το δοκιμάσω σίγουρα!

Φιλάκια πολλά πολλά!!!

Maria B. said...

Θέλω ! Θέλω ! θέλω !!!! λατρεύω ότι πιτούλα φτιάχνεις ! τις κανεις υπέροχες !!!

φιλούπες Λενάκι μου !!!

Ariadni St. said...

Ωραία και λαχταριστά κομμάτια! Και αυτα τα τυρακια μου αρεσουν πολύ.
Καλό ξημέρωμα!
Σε φιλώ γλυκά :)

mookies said...

Πραγματικά υπέροχη (και εύκολη) Η τυροπιτά σου Έλενα! Τα τρία τυριά που έβαλες πρέπει να δημιούργησαν μια εξαιρετική λιχουδιά.
Φιλιά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...