Thursday, 2 June 2016
Κόκκινο σουφλέ ζυμαρικών
Κόκκινη σάλτσα, πιπεριές, μανιτάρια, μπόλικα τυριά και τα ζυμαρικά που προτιμάτε.
Αποτέλεσμα ένα πεντανόστιμο και λαχταριστό σουφλέ που θα το απολαύσετε μέχρι την τελευταία πιρουνιά!
Πάμε να το ετοιμάσουμε!
Θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. ζυμαρικά κοντά και χοντρά
(πένες, ριγκατόνι, κοφτό μακαρονάκι , βίδες κλπ. – όποιο προτιμάτε)
- 300 γρ. διάφορα κίτρινα τριμμένα τυριά
Για την σάλτσα:
- 350 ml σάλτσα ντομάτας τριμμένη στον τρίφτη
(θα την βρείτε στα ράφια των σούπερ μάρκετς)
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι αποξηραμένο βασιλικό
- μισό κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
- μισό κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σοτάρουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε πυρέξ ή ταψί, τα περιχύνουμε με την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά, να καλυφθούν από την σάλτσα.
Προσθέτουμε και τα τριμμένα τυριά, κρατώντας μια ποσότητα στην άκρη για να πασπαλίσουμε την επιφάνεια πριν το ψήσιμο.
Ανακατεύουμε καλά τα τυριά μέσα στα ζυμαρικά.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα τυριά που κρατήσαμε στην άκρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.