Monday 6 June 2016

Παγωτίνια μπανάνας


Φαντάζομαι ότι πλέον με έχετε συνηθίσει να ετοιμάζω πατ κιουτ (που λέει και η Βιβή) μεζεδάκια, φαγητά, γλυκά κλπ.
Τρελαίνομαι για συνταγές που μέσα σε ελάχιστο χρόνο και με σχεδόν καθόλου κόπο σου δίνουν ένα απίστευτα νόστιμο αποτέλεσμα, χωρίς να σε έχουν παιδέψει καθόλου.
Ακούω πολλές φίλες να λένε ότι αν μια συνταγή δεν τις «παιδέψει» και δεν την «παιδέψουν», δεν το ευχαριστιούνται.
Εγώ φυσικά δεν ανήκω σ’ αυτήν την κατηγορία, είμαι δηλωμένη τεμπέλα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μαγειρεύω, μαγειρεύω και πολύ μάλιστα, γιατί η μαγειρική είναι το μεράκι μου, απλά προσπαθώ οι συνταγές μου να είναι εύκολες και ευφάνταστες.
Κάτι σαν τα σημερινά παγωτίνια.

Ότι πιο απλό μπορείτε να φανταστείτε.
Ροδέλες μπανάνας καλά παγωμένες, βουτηγμένες σε σοκολάτα.
Υπάρχει όμως ένα ακόμη υλικό, που κάνει την διαφορά και αυτό είναι το coconut oil, δηλαδή το λάδι καρύδας.
Το οποίο ενωμένο με την σοκολάτα, δίνει μια τραγανή σοκολατένια κρούστα με εξαιρετική υφή. Κρααααττςς και απόλαυση!!
Το coconut oil είναι το υλικό που πρόσφατα έβαλα στην κουζίνα μου και το λάτρεψα.
Δεν μιλάω για το γάλα καρύδας, αυτό χρόνια το χρησιμοποιώ στα φαγητά και τα γλυκά μου. Μιλάω γι αυτό το εκπληκτικό λαδάκι καρύδας, με το οποίο σύντομα θα σας δώσω κι άλλες συνταγές.
Η συνταγή για τα παγωτίνια αν και απλούστατη, κρύβει κάποια μυστικά για να πετύχει.
Πάμε να σας τα πω!

Χρειαζόμαστε:
2 γερές μπανάνες (όχι ώριμες και λιωμένες)
150-170 γρ. κουβερτούρα
2 κουταλιές coconut oil (θα το βρείτε σε μεγάλα Σ/Μ)
Τι κάνουμε:
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες, όχι πολύ λεπτές, να έχουν κάποιο πάχος.
Τις τοποθετούμε σε δισκάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε το δισκάκι στην κατάψυξη για αρκετές ώρες. Οι μπανάνες πρέπει να παγώσουν πολύ καλά.
Όταν οι μπανάνες είναι έτοιμες, λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια κουβερτούρα σας αρέσει, σκούρα, γάλακτος ή λευκή. Εγώ εδώ χρησιμοποίησα κουβερτούρα γάλακτος, γιατί αυτήν προτιμάμε.
Όταν λιώσει καλά η κουβερτούρα (προσοχή να μην κάψει) προσθέτουμε το coconut oil και ανακατεύουμε καλά, να γυαλίσει το μείγμα.
Βγάζουμε τις μπανάνες από την κατάψυξη.
Εδώ θέλει πολλή μεγάλη προσοχή, οι μπανάνες μπορούν να τυλιχτούν στο μείγμα της σοκολάτας, ΜΟΝΟ όσο είναι πολύ παγωμένες. Έτσι και μαλακώσουν λίγο, δεν τυλίγονται με τίποτα.
Γι αυτό καλύτερα να μην τις βγάλετε όλες μαζί από την κατάψυξη.
Δουλεύουμε γρήγορα, όσο η σοκολάτα είναι ζεστή και οι μπανάνες παγωμένες.
Βουτάμε κάθε ροδέλα στην σοκολάτα και προσεκτικά με ένα πιρούνι παίρνουμε την ροδέλα και την ακουμπάμε σε πιάτο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Θα δούμε σχεδόν αμέσως να σχηματίζεται μια όμορφη, γυαλιστερή κρούστα γύρω από την κάθε ροδέλα μπανάνας.
Όταν καλύψουμε όλες τις μπανάνες, τις βάζουμε στην κατάψυξη όπου και τις φυλάμε.
Στην κατάψυξη, όχι στην ψύξη, παγωτίνια φτιάξαμε όχι σοκολατάκια. Αν τις φυλάξουμε στην ψύξη οι μπανάνες έχουν την τάση να λιώνουν μέσα στην σοκολάτα και να βγάζουν λίγα υγρά.
Μετά τα γνωστά ….. τρώμε ένα μπανανοπαγωτίνι, λέμε άντε να δοκιμάσουμε άλλο ένα, άντε ένα ακόμη, και πάει λέγοντας ;-)
Καλή επιτυχία, καλή, δροσερή εβδομάδα!

(η ιδέα της συνταγής από εδώ)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...