Monday 13 June 2016

Cheesecake Kinder Bueno


Έχω φτιάξει τόσα πολλά και διαφορετικά cheesecakes, μα αν με ρωτήσετε ποιο είναι το αγαπημένο μου θα δυσκολευτώ πολύ να απαντήσω, το καθένα έχει την δικιά του «ομορφιά» πιστεύω!!
Αυτό όμως το σημερινό, απλά «δεν υπάρχει» όπως μου δήλωσαν όλοι όσοι το δοκίμασαν.
Από τα πιο νόστιμα, παιχνιδιάρικα, δροσερά, λαχταριστά cheesecakes που έχω φτιάξει και έχω δοκιμάσει.
Kinder bueno στην βάση, στην γέμιση, στην διακόσμηση.
Σοκολάτα γάλακτος και γκοφρέτα σε έναν απίστευτο συνδυασμό με το μασκαρπόνε.
Σας εγγυώμαι ότι αν το φτιάξετε, θα το λατρέψετε!!!!
Πάμε να το ετοιμάσουμε!

Θα χρειαστούμε:
Για την βάση
250 γρ. μπισκότα digestives
110 γρ. βιτάμ
1 σοκολάτα kinder bueno
Για την κρέμα
500 γρ. μασκαρπόνε
1 ζαχαρούχο γάλα
3 γεμάτες κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
4 σοκολάτες kinder bueno
1 φακελάκι ζελατίνη σκόνη
Για την διακόσμηση
4-5 σοκολάτες kinder bueno
flakes σοκολάτας γάλακτος
Στην πράξη:
Ετοιμάζουμε την βάση.
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
Η kinder bueno αποτελείται από σοκολάτα και γκοφρέτα, γι αυτό την πατάμε με ένα πιρούνι ώστε να θρυμματιστεί η γκοφρέτα που περιέχει και κατόπιν την λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει, χωρίς όμως να κάψει.
Ενώνουμε σε ένα μπολ τα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο και την λιωμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν τα υλικά και κατόπιν τα στρώνουμε στην βάση μιας φόρμας με κούμπωμα.
Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Έχουμε αφήσει το μασκαρπόνε για μια ώρα εκτός ψυγείου, να μαλακώσει.
Βάζουμε σε βαθύ μπολ το μασκαρπόνε, το γιαούρτι και το ζαχαρούχο και τα χτυπάμε καλά να ενωθούν. Δεν παραλείπουμε το γιαούρτι, αυτό θα ισορροπήσει την γλυκύτητα και θα κάνει πιο πλούσια την γεύση του γλυκού μας.
Θρυμματίζουμε τις 4 σοκολάτες όπως περιγράφω παραπάνω και τις λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων.
Τις προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
Διαλύουμε την ζελατίνη σε 6 κουταλιές νερό και την αφήνουμε για 3-4 λεπτά να στερεοποιηθεί. Κατόπιν την ζεσταίνουμε για μισό μόνο λεπτό στον μικροκυμάτων (εναλλακτικά σε μπεν μαρί), να διαυγάσει. Την προσθέτουμε και αυτήν στο μπολ και ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά.
Συναρμολόγηση.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στην μπισκοτένια βάση.
Προτού πήξει, διακοσμούμε την επιφάνειά της με τις υπόλοιπες σοκολάτες, κομμένες σε μικρότερα κομμάτια.
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε την επιφάνεια με flakes σοκολάτας γάλακτος.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να στερεοποιηθεί.
Έτοιμο να το απολαύσουμε!!!!!
Καλή επιτυχία, καλή βδομάδα να έχετε!!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...