Saturday, 25 June 2016

Αθερίνα τηγανιτή


Το μόνο που θέλει δίπλα της, είναι ουζάκι, καλή παρέα και θαλασσίτσα!!
Προσωπικά όταν έχω αθερίνα, δεν χρειάζομαι τίποτε άλλο, ούτε καν κάποια σαλάτα!
Τις προάλλες, ο ψαράς μου έφερε φρεσκότατη αθερίνα και έσπευσα φυσικά να αγοράσω.
Θαλασσίτσα δεν διαθέταμε εκείνη την ημέρα, διαθέταμε όμως και ουζάκι και καλή παρεϊτσα!
Έφτιαξα και τα απίθανα κολοκυθο-ανθο-τυρομεζεδάκια της Μαρίας, είχα και χορταράκια του βουνού (για τους άλλους …. εγώ είπαμε …… αθερίνα και ουζάκι) και ήμασταν βασιλιάδες!!
Το μαγείρεμα της αθερίνας, είναι ιδανικό για τεμπέλες σαν κι εμένα.
Δεν θέλει καθάρισμα (τι να καθαρίσεις από ένα τόσο δα ψαράκι?), τηγανίζεται σε 2 άντε 3 το πολύ λεπτά, και τρώγεται ολόκληρη.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να ετοιμάσουμε ένα νόστιμο μείγμα για το πανάρισμα, ώστε να τρώμε τα ψαράκια και να κριτσανίζουν όμορφα.
Εγώ χρησιμοποιώ ένα μείγμα από αλεύρι και σιμιγδάλι χοντρό, που δίνει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα!
Πάμε να τηγανίσουμε αθερινάκια!

Θα χρειαστούμε:
1 κιλό αθερίνα
μπόλικο ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι για το τηγάνισμα
Για το πανάρισμα
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
1 κουταλιά σκόνη σκόρδου
2 κουταλιές αλάτι
λίγο πιπεράκι
Στην πράξη:
Πλένουμε καλά τα ψαράκια.
Αφαιρούμε τυχόν χορταράκια ή φύκια που μπορεί να υπάρχουν ανάμεσά τους.
Βάζουμε τα ψάρια σε σουρωτό, να στραγγίξουν καλά.
Σε ένα βαθύ μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά για το πανάρισμα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν μεταξύ τους.
Ρίχνουμε τα ψαράκια στο μπολ και φροντίζουμε να καλυφθούν καλά από το μείγμα του παναρίσματος.
Βάζουμε στο τηγάνι μας αρκετό ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι, να κάψει καλά.
Τηγανίζουμε λίγα λίγα τα ψάρια, για 2-3 λεπτά το πολύ.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, και τα ακουμπάμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Εδώ θα σας πω ένα τιπάκι.
Πριν ρίξουμε τα ψάρια στο τηγάνι, φροντίζουμε να τα τινάξουμε καλά ώστε να φύγει από πάνω τους η περίσσεια του μείγματος του παναρίσματος.
Έτσι το λάδι στο τηγάνι δεν θα μαυρίσει και δεν θα γεμίσει με περιττά αλεύρια.
Αφού τηγανιστούν όλα τα ψαράκια, τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και τα απολαμβάνουμε με την παρέα μας!
Καλή επιτυχία, να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...