Friday 10 June 2016

Χοιρινό κότσι στην λαδόκολλα


Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο τρυφερό και ζουμερό γίνεται το κότσι μαγειρεμένο με αυτόν τον τρόπο.
Τυλιγμένο μέσα σε λαδόκολλα με τυριά, πιπέρια και σκορδάκι, δίνει ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα!
Οι φωτογραφίες μου δεν είναι πολύ καλές, γιατί το μαγείρεψα για την γιορτή του καλού μου, και εκείνη την ημέρα είχαν έρθει στο εξοχικό μας η Έλενα, η Μαρία και η Μέτη.
Κι ενώ προσπαθούσαμε να φωτογραφίσουμε όλα τα καλούδια που είχαμε ετοιμάσει, οι άντρες μας φωνάζανε «άντε βρε κορίτσια ….. πότε επιτέλους θα φάμε?? …. ακόμα αυτές οι φωτογραφίες?? …. » κι άλλα τέτοια εκνευριστικά, οπότε έπρεπε να διαλέξουμε ή να βγάλουμε καλλιτεχνικές φωτός ή να ταΐσουμε τα στεφάνια μας.
Πάμε να μαγειρέψουμε και παρέα!

Θα χρειαστούμε:
2 χοιρινά κότσια
8 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. κεφαλογραβιέρα ή ρεγκάτο
100 γρ. βούτυρο
χοντρό πιπέρι σε κόκκους
ρίγανη
αλάτι
χαρτί ψησίματος
σπάγκο ψησίματος
Τι κάνουμε:
Ζητάμε από τον χασάπη μας να καθαρίσει τα 2 κότσια από το κόκκαλο, ώστε να πάρουμε καθαρό το κρέας τους.
Χωρίζουμε το καθαρό κρέας σε 8 ίσα κομμάτια.
Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
Κόβουμε το χαρτί ψησίματος σε 8 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια .
Κόβουμε το τυρί σε 8 κομμάτια.
Στο κέντρο κάθε χαρτιού τοποθετούμε ένα κομμάτι από το κότσι και το αλατίζουμε.
Προσθέτουμε μια σκελίδα σκόρδο, ένα κομματάκι τυρί, 3-4 κόκκους πιπεριού, πασπαλίζουμε με την ρίγανη και τέλος προσθέτουμε ένα κομματάκι βούτυρο.
Τυλίγουμε το κομμάτι του κρέατος με το χαρτί έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα δεματάκι και το δένουμε με σπάγκο ψησίματος.
Εδώ να σημειώσω ότι καλό θα είναι αφού δέσουμε τα δεματάκια, να τα τυλίξουμε και με αλουμινόχαρτο για να σιγουρέψουμε ότι δεν θα μπουν νερά μέσα σε αυτά και μας δυσκολέψουν στο σερβίρισμα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια του κρέατος.
Κατόπιν τα τοποθετούμε σε ταψί ή σε γάστρα.
Ρίχνουμε στο ταψί ή στην γάστρα ένα ποτήρι νερό και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή την γάστρα με το καπάκι της.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 2 περίπου ώρες.
Καλή επιτυχία!
Vasia B.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...