Wednesday 15 June 2016

Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο


Το σουφλέ αυτό συνδυάζει τα αγαπημένα μας ζυμαρικά, με το επίσης αγαπημένο μπροκολάκι.
Κάποιες φορές το φτιάχνω και με κουνουπίδι, αλλά με το μπρόκολο μας αρέσει περισσότερο.
Άλλες φορές προσθέτω κάποιο αλλαντικό ή blue cheese ή σκορδάκι πολτοποιημένο ή όταν είναι η εποχή του φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.
Σήμερα σας δίνω την πιο απλή εκδοχή του, μα εσείς μην διστάσετε να εμπλουτίσετε την γεύση του και με άλλα αγαπημένα σας υλικά.

Υλικά:
300 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
12 φουντίτσες μπρόκολου
1 κολοκυθάκι πράσινο
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά μαργαρίνη
50 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά
αλάτι και πιπέρι
Τι κάνουμε:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Βράζουμε το μπρόκολο τόσο όσο να κρατάει.
5 λεπτά από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός, είναι αρκετά.
Βράζουμε και το κολοκυθάκι και το κόβουμε σε ροδέλες και κατόπιν σε μικρότερα κομμάτια.
Όταν τα ζυμαρικά κρυώσουν αρκετά, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ.
Από πάνω απλώνουμε το κολοκυθάκι και τις φουντίτσες του μπρόκολου.
Ανακατεύουμε απαλά, αλλά καλά.
Ρίχνουμε στην επιφάνεια τα τριμμένα τυριά, κρατώντας μια ποσότητα στην άκρη για να πασπαλίσουμε την επιφάνεια πριν το ψήσιμο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά στο πυρέξ.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, την μαργαρίνη, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι, να πάρουν μερικές βράσεις για 1-2 λεπτά.
Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό την επιφάνεια του φαγητού στο πυρέξ, προσθέτοντάς το σιγά σιγά.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρουμε το σουφλέ ζεστό.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...