Saturday, 18 June 2016
Cheesecake με mango και καρύδα
Βρισκόμαστε στο καλοκαιράκι πια και οι ζεστές ημέρες θα είναι στην καθημερινότητά μας.
Λέω λοιπόν να σας προτείνω ένα εξαιρετικό γλυκάκι.
Ένα cheesecake mango, εύκολο και νόστιμο!
Το mango είναι ίσως το πιο αγαπημένο μου εξωτικό φρούτο μετά την μπανάνα.
Όταν το αγοράζω επιλέγω τα ώριμα mangos. Είναι πιο νόστιμα και έχουν όλα τους τα αρώματα.
Μπορώ να πω ότι η απόφασή μου αυτή να προσθέσω mango σε ένα cheesecake, με αποζημίωσε και με το παραπάνω!!
Έχει ωραία, δροσερή, εξωτική γεύση και το άρωμα του φρούτου δηλώνει διακριτικά την παρουσία του στην κρέμα του cheesecake.
Τον εξωτικό συνδυασμό συμπληρώνει η καρύδα που ομολογουμένως ταιριάζει με το mango απόλυτα!
Δείτε όμως παρακάτω πως θα το φτιάξετε και εσείς!
Τα υλικά μας:
Για την βάση
180 γρ. cookies σοκολάτας μαλακά
50 γρ. λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο
20 γρ. τριμμένη καρύδα
Για την κρέμα τυριού
1 μεγάλο mango (450 γρ. περίπου)
250 ml. γάλα καρύδας (στη χάρτινη συσκευασία)
300 γρ. cream cheese
140 γρ. ζαχαρούχο γάλα
20 γρ. τριμμένη καρύδα
9 γρ. φύλλα ζελατίνης
1/2 κουταλάκι υγρή βανίλια ή 1 μασουράκι άρωμα βανίλιας
Επί πλέον
1 κουταλιά τριμμένη καρύδα
Στην πράξη:
Ετοιμάζουμε την βάση:
Χρησιμοποιούμε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 εκ. Ή μεταλλικό τσέρκι που το ρυθμίζουμε στην ίδια διάμετρο. Βάζουμε το τσέρκι απ' ευθείας επάνω σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Τρίβουμε στο μούλτι τα μαλακά σοκολατένια μπισκότα. Εδώ έχω χρησιμοποιήσει αυτά που περιέχουν και ψηφίδες σοκολάτας γνωστής μάρκας που θα τα βρούμε σε όλα τα σ/μ.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα και την λιωμένη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου στην βάση της φόρμας. Το πατάμε καλά με το κουτάλι έτσι ώστε να έχει το ίδιο πάχος παντού.
Πασπαλίζουμε την βάση με την έξτρα κουταλιά τριμμένης καρύδας.
Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο ως να ετοιμάσουμε την γέμιση.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Καθαρίζουμε το mango από την φλούδα του και κόβουμε την σάρκα του σε μικρά κομμάτια μέσα σε ένα μπολ. Αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε λίγο, για να στολίσουμε την επιφάνεια του cheesescake.
Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω ότι δεν θα πρέπει να λιώσουμε το μάνγκο, γιατί θα βγάλει υγρά μέσα στην τυροκρέμα και θα χαλάσει την υφή της.
Βάζουμε την ζελατίνη να μαλακώσει μέσα σε λίγο νερό. Κατόπιν την στύβουμε από το περίσσιο νερό και την βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Λιώνουμε την ζελατίνη σε χαμηλή φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, αλλά όχι να σταθεροποιηθεί.
Βάζουμε σε βαθύ μπολ ή στο μπολ του μίξερ το γάλα καρύδας. Το χτυπάμε ως να αρχίσει να πήζει.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα και την βανίλια. Τα χτυπάμε όλα μαζί για τρία τέσσερα λεπτά.
Ρίχνουμε και την λιωμένη ζελατίνη και αφού ενωθεί καλά με το μείγμα, σταματάμε το μίξερ.
Τέλος ρίχνουμε στο μείγμα τα κομματάκια του mango καθώς και την τριμμένη καρύδα.
Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι να ενωθούν και τα δύο τελευταία υλικά με το υπόλοιπο μείγμα και κατόπιν το αδειάζουμε επάνω από την βάση μπισκότου.
Αφήνουμε το cheesecake τρεις ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο να στερεοποιηθεί.
Αφαιρούμε με προσοχή το μεταλλικό στεφάνι της φόρμας ή το τσέρκι.
Γαρνίρουμε με φρέσκο mango ή όπως αλλιώς μας αρέσει και κατόπιν σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία, καλό Σαββατοκύριακο!
Ειρήνη Ε.
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.