Saturday, 11 June 2016

Κοτόπουλο με μπύρα στον φούρνο


Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων, είναι το λεμονάτο κοτόπουλο στον φούρνο.
Στην σημερινή συνταγή σας προτείνω μια πολύ νόστιμη παραλλαγή.
Το κοτόπουλο μαγειρεύεται μέσα σε μπύρα, το ίδιο και οι πατάτες που το συνοδεύουν οι οποίες παίρνουν απίστευτο άρωμα και νοστιμιά από την μπύρα.
Στο φαγητό αυτό χρησιμοποιώ φρέσκα μυρωδικά, δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, μαντζουράνα, και το άρωμα που δίνουν στο κοτόπουλο σε συνδυασμό με την μπύρα είναι το κάτι άλλο.
Αν δεν βρείτε φρέσκα, αντικαταστήστε τα με αποξηραμένα, θα δώσουν κι αυτά το άρωμά τους.
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Θα χρειαστούμε:
- 1 κοτόπουλο
- μισή κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
- 330 ml μπύρα
- χυμό από 2 λεμόνια
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- ψιλοκομμένα μυρωδικά, φρέσκα κατά προτίμηση
(δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, μαντζουράνα)
- 1 με ενάμισι κιλό πατάτες
- αλάτι και πιπέρι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε.
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά και τις πατάτες.
Τις κόβουμε κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί, μαζί με το κοτόπουλο.
Βάζουμε σε ένα μπολάκι τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό το κοτόπουλο και τις πατάτες, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά.
Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά την μπύρα.
Σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 200 βαθμούς, για 1-1 ½ ώρα περίπου.
Ελέγχουμε κατά την διάρκεια του ψησίματος μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο νεράκι.
Προς το τέλος του ψησίματος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το φαγητό να πάρει χρώμα.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...