Saturday, 30 March 2013

Στρούντελ με μήλα


Το σημερινό μας γλυκάκι είναι νόστιμο, εύκολο να το ετοιμάσουμε, είναι και νηστίσιμο ώστε να μπορούν να το απολαύσουν και όσοι φίλοι μας νηστεύουν.
Ένα γλυκάκι με τα αρώματα του μήλου και της κανέλας να το πλημμυρίζουν!
Απολαύστε το παρέα με ένα αρωματικό τσάι με άρωμα κανέλας και μπαχαρικών και …. χρειάζεται να πω περισσότερα??
Πάμε να το φτιάξουμε λοιπόν!

Τα υλικά μας:
8 φύλλα κρούστας
50γρ. λιωμένη μαργαρίνη
Για τη γέμιση:
4 μεγάλα μήλα μεγάλα καθαρισμένα και κομμένα σε πολύ λεπτά φετάκια
60 γρ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη
55 γρ. μαργαρίνη
60 γρ. αμυγδαλόσκονη (πούδρα)
μισό κουταλάκι γλυκού κανέλα σκόνη
Επιπλέον
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Στην πράξη:
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα μήλα με τη κανέλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς απαλά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε στη άκρη το μείγμα μας, να κρυώσει.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη που έχουμε για να αλείψουμε τα φύλλα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια μεγάλη επιφάνεια απλώνουμε ένα φύλλο και με ένα πινέλο το αλείφουμε με μαργαρίνη.
Από πάνω απλώνουμε δεύτερο φύλλο και το αλείφουμε κι αυτό με μαργαρίνη.
Συνεχίζουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
Απλώνουμε τη γέμιση κατά πλάτος, αφήνοντας 3 εκατοστά περιθώριο πάνω και κάτω γιατί θα πρέπει να διπλώσουμε τις άκρες ώστε να μην ξεχειλίσει η γέμιση.

Ρολάρουμε προσεκτικά και τοποθετούμε το στρούντελ σε ταψί που το έχουμε λαδώσει καλά ή το έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Πριν το βάλουμε στο φούρνο, αλείφουμε με μαργαρίνη όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 160 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια καλά.
Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και έπειτα το κόβουμε σε χοντρές φέτες και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία, να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!!
Ελένη Κ.

53 comments:

grEAT said...

απο τα καλυτερα γλυκα.
φερνω τον καφε!!!
καλη σου ημερα

ειρηνη

ΤΟ ΠΛΕΧΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ said...

ολων των τυπων οι μηλοπιτες(πιτακια, στρουντελ, κεικ...)ειναι αγαπημενα μου!αφου ειναι και νηστισιμο, το επιβαλλουν οι μερες!

Selcouth said...

Στρούντελ έφτιαχνα κάποτε συχνά. Ωραίο κι αυτό εδώ με το μήλο! Εγώ το έκανα με σφολιάτα, αλλά φαντάζομαι ότι με κρούστα θα βγαίνει πιο τραγανό! Γεια στα χέρια σου Ελένη μου!
Πολλά πολλά φιλιά! Καλό Σαββατοκύριακο!

Neli said...

Καλημεραααααα,μια χαρα παει με το καφεδάκι που πινω και μου αρέσει πολύ μπράβο,μου φτιάξες τη μερα Ελενη,φιλιά πολλά.

Ερμιόνη said...

Πόσο ωραίο γλυκάκι!
Ιδανικό για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας! Μήλο και κανέλα είναι πάντα πολυαγαπημένος συνδυασμός!
Φιλιά πολλά!

syros2js said...

Τί εκνευριστικό που είναι, να απλώνεις το χέρι στην οθόνη κ' να μην μπορείς να πάρεις το... μερίδιό σου...!!!
;-)
Φιλάκια πολλά-πολλά!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!

SpIrToKoYto said...

Τέλειο Ελένη μου,τέλειο...!!!
Παίρνω κομμάτι για το καφεδάκι μου...
Φιλιά πολλά πολλά σε όλες σας και καλό Σ/Κ...-:))

eleni said...

Ελένη,ό,τι έχει μήλο μ΄αρέσει πολύ-αυτή η γεύση και το άρωμα σε συνδυασμό με κανέλα είναι αξεπέραστα!
Φιλιά!

Tina Pippo said...

Τι τέλειο και λαχταριστό που φαίνεται!!! Πολύ μου αρέσει αυτό το γλυκό!!! Υπέροχη συνταγή!!!
Καλό σ/κο Ελένη!!
Φιλιά!!

Γιαγιά Αντιγόνη said...

Ελενάκι μου τέλειο!
Καλό Σ/Κ!

ΕΛΕΝΑ said...

Eλενάκι μου τι πανέμορφο γλυκάκι είναι αυτό??
Χάρμα οφθαλμών να το βλέπεις, υπέροχο να το απολαμβάνεις με το καφεδάκι ή ένα αρωματικό τσαγάκι!
Φιλιά πολλά, καλό Σαββατοκύριακο!!

Σμαραγδένια Ρούλα said...

Ελενη μου ωραιο το στρούντελ.. και με καφεδακι ακομα ωραιοτερο...δοκιμασε και μια αλλη παραλαγή δεν ξερω αν την ξερεις...αντικαθηστουμε την αμυγαλοσκονι με καρύδια ψιλοκκομενα... και τα σοροπιαζουμε αντι την αχνη... ειναι σαν μπακλαβάς με μήλο.... δοκιμασέ το.. και θα με θυμηθείς.. θα το κανω και αυτό γιατί μου αρεσει οτι εχει μηλο και κανελα... φιλακια πολλα Ελενακι.....

Στέλλας Κουζινομπερδέματα said...

Αχ, τη γέμιση την τρώω και με το κουτάλι!!
Φιλάκια Ελένη!

mia maria said...

Από τα πιο αγαπημένα μας γλυκά!
Καλό ΣΚ Ελένη:)

Εύα Ζαρίφη said...

Καλημέρα και καλή Κυριακή να έχουμε. Ωραίο το στρούντελ σου Ελένη μου..και πολύ ωραίο γλυκό και εύκολο. Καταγράφεται και δοκιμάζεται. Φιλιά πολλά

DIMI said...

Καλημέρα Ελένη μου!!Στρούντελ,τό αγαπημένο μου!!Πάντα τό φτιάχνω μέσα στήν νηστεία!!Καί η συνταγή σου υπέροχη!!Ωραία καί η παρουσίαση!!Καλή Κυριακή!!Φιλάκια!!

homemade said...

παρα πολύ καλό....να σαι καλά ....

Σοφία Ζ. said...

Το είδα στο φβ αλλά τώρα βρήκα την ευκαιρία να δω προσεκτικά τη συνταγή!!!! Υπέροχο στρούντελ

Pepi said...

Υπέροχο το στρουντελ! Μυρωδάτο και πολύ νόστιμο!Πάω να δώ και τις προηγούμενες συνταγές μιάς και δεν μου έκανε τη χάρη ο Η/Υ!
Φιλιά και καλή εβδομάδα!

ΕΛΕΝΗ said...

Ετσι ακριβώς Ειρήνη μου!
Σε ευχαριστώ πολύ!!!

ΕΛΕΝΗ said...

Και στη νηστεία μπορούμε να φτιάξουμε και να απολαύσουμε πολύ ωραία γλυκά!
Σε ευχαριστώ πολύ Μπισκοτάκι μου!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΗ said...

Sel μου είναι πολύ πιο τραγανό και κρατάει τραγανό περισσότερες ώρες απο τη σφολιάτα!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλια πολλά!!!

ΕΛΕΝΗ said...

Neli μου ταιριάζει φανταστικά με το καφεδάκι!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΗ said...

Ερμιόνη μου νομίζω πως ο συνδυασμός μήλο-κανέλα είναι απο τους καλύτερους και πιο αγαπημένους!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΗ said...

Χαχαχχα Γιάννα μου!Ωραία που θα ήταν....!!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΗ said...

Βιβίκα μου εννοείται πως θα πάρεις κομμάτι!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΗ said...

Έχεις δίκιο Ελένη μου είναι εξαιρετικός συνδυασμός!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΗ said...

Χριστινάκι μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!
Φιλάκια πολλά!

ΕΛΕΝΗ said...

Σε ευχαριστώ πολύ Αντιγόνη μου!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΗ said...

Ελενάκι μου νομίζω πως είναι το τέλειο συνοδευτικό για καφέ ή τσάι, ιδιαίτερα όταν το τσάι είναι αρωματικό!!!
Χαίρομαι που σου άρεσε!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΗ said...

Ρουλάκι μου φανταστική ιδέα θα το δοκιμάσω και γω σίγουρα έτσι!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΗ said...

Στέλλα μου και γω χαχα!!!Τέλεια είναι!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΗ said...

Μαράκι μου συμφωνώ!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΗ said...

Ευάκι μου είναι πανεύκολο και νοστιμότατο!Χαίρομαι που σου αρέσει!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΗ said...

DIMI μου είναι εξαιρετικό γλυκάκι!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΗ said...

Σε ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη!

ΕΛΕΝΗ said...

Σε ευχαριστώ πολύ Σοφία μου να σαι καλά!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΗ said...

Σε ευχαριστώ πολύ Pepi μου!
Φιλιά πολλά!Καλή εβδομάδα!

Ξανθή said...

Αυτό πως δεν το είδα απλά είμαι κάπου χαμένη!!
Έφτιαξα κάποιο σήμερα προκειμένου να αξιοποιήσω φύλλο που είχε περισσέψει από πίτα, βέβαια το δικό μου έχει βούτυρο και ξεφεύγει από τα νηστίσιμα.
Θα το έχω υπόψιν Ελένη για το επόμενο!!

Δημιουργία said...

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα Ελένη γεμάτο νοστιμιές.

ΕΛΕΝΗ said...

Ξανθή γενικά τα στρούντελ εκτός απο πολύ εύκολα είναι και πολύ νόστιμα!Δοκίμασε και αυτή τη εκδοχή την επόμενη φορά!
Σε ευχαριστώ πολύ!

ΕΛΕΝΗ said...

Καλή εβδομάδα Δημιουργία, σε ευχαριστώ πολύ!!!

Vasia b. said...

Από τα πολύ αγαπημένα Ελένη μου!!!
Δεν το έχω φτιάξει με φύλλο κρούστας και φαίνεται τραγανό και υπέροχο!!!
Φιλιά πολλά!!!!
Καλή εβδομάδα και καλό μήνα!!!!!

ChrisOnly said...

Salut!!!
καλό μήνα!!
αχ τέλειο φαινέται !! θα το δοκιμάσω σύντομα:)

Ειρήνη Ε. said...

Ελένη, ένα από τα ωραιότερα γλυκάκια με μήλο, μας έφτιαξες! Έχω πολύ καιρό να το φτιάξω, μου το θύμησες. Θα είναι εξαιρετικό και στην νηστίσιμη εκδοχή του και σαφώς ελαφρύτερο. Ένα τέτοιο γλυκό για την νηστεία, είναι ότι πρέπει.
Καλό μεσημέρι.

Maria B. said...

Eλενάκι μου έμαθα ότι ήσουνα αρρωστούλικο, παρ'ολα αυτά μας έφτιαξες ωραίο γλυκάκι!!! καθ'οτι λάτρης του μήλου με τα συναφή του θα ήθελα πάρα πολύ να είχα 2-3 φετουλες !!!!!!!

γεια στα χεράκια σου μικρούλι μας !!!!!

φιλια πολλά πολλά και περαστικά

κορδονέτο said...

Τέλειο φαίνεται! Θα το φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία. Φιλάκια!

ΕΛΕΝΗ said...

Βασάκι μου με φύλλο κρούστας γίνεται πολύ πιο τραγανό όπως είπες, δοκίμασέ το!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!!!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΗ said...

Salut, ChrisOnly, καλό μήνα και σε σένα!Να το δοκιμάσεις, καλή επιτυχία σου εύχομαι!
Σε ευχαριστώ πολύ!!!

ΕΛΕΝΗ said...

Ειρήνη μου είναι όντως πιο ελαφρύ και δεν υστερεί καθόλου σε γεύση όπως είπες.Να το φτιάξεις ταιριάζει καταπληκτικά με το καφεδάκι!
Σε ευχαριστώ πολύ!!!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΗ said...

Μαράκι μου ήμουνα αρρωστούλικο πολύ, άστα, αλλά ευτυχώς που έγινα καλά τώρα.Αποφάσισα να φτιάξω αυτό το γλυκάκι για να γλυκαθούμε λίγο!!!Χαίρομαι που σου αρέσει!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!!!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΗ said...

Καλή επιτυχία Κορδονέτο μου!
Σε ευχαριστώ πολύ!!!

Marianthi Moreti said...

Καλημέρα,

Πολύ ωραία η συνταγή σου και εύκολη και κυρίως νηστίσιμη. Έχω και εγώ φύλλο κρούστας στο ψυγείο. Θα το φτιάξω σίγουρα!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...