Friday, 10 January 2014
Μοσχαράκι λεμονάτο με μανιτάρια
Μέσα από την απλότητα βρίσκεις καμιά φορά την γεύση που ψάχνεις!
Απλό και μαμαδίστικο το φαγάκι σήμερα, αλλά πολύ αγαπημένο!!!!
Πολλά χρόνια είχα να μαγειρέψω το μοσχαράκι με αυτό τον τρόπο, γιατί επηρεασμένη από την εποχή ήθελα τα πιάτα μου να είναι πιο … γκουρμέ.
Τώρα που το ξαναθυμήθηκα θα το τιμούμε πιο συχνά στο σπίτι, κατόπιν απαίτησης των μελών της οικογένειας.
Υλικά που θα χρειαστούμε:
1 κιλό μοσχάρι νουά ή ποντίκι από μπούτι
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα μανιταριών (400 γρ.)
χυμό από ένα μέτριο λεμόνι
1 κουταλάκι ρίγανη
μισό κρασοπότηρο λάδι
1 κουταλάκι κορνφλάουρ
αλάτι και πιπέρι
Πάμε να το φτιάξουμε:
Ζητάμε από τον χασάπη μας να μας κόψει το κρέας σε μερίδες. Το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει.
Βάζουμε στην χύτρα μας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες, και τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε τα υλικά, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να σκεπάσει το κρέας, κλείνουμε την χύτρα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 45 λεπτά περίπου.
Αν το μαγειρέψουμε στην κατσαρόλα, ο χρόνος μαγειρέματος είναι φυσικά περισσότερος, γύρω στην 1,5 ώρα περίπου.
Όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ανοίγουμε την χύτρα ή την κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό του λεμονιού και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας, ώστε να δέσει όμορφα η σάλτσα μας.
Σερβίρουμε το μοσχαράκι με το συνοδευτικό που προτιμάμε.
Καλή επιτυχία!
Vasia B.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
18 comments:
Μανιτάρια λατρεμένα..το μοσχάρι δεν τρώω..κάντο μου με κοτόπουλο και ..στείλε το πακέτο!
Λατρεμένος συνδυασμός! Και η σάλτσα όνειρο! Καλημέρα!
Οι γεύσεις μου, ταιριάζουν με την αχτίδα, κάνε δυο τις μερίδες!!!
Καλημέρα και φιλιά στα κορίτσια μου!!!
Υπέροχο είναι αυτό το μαμαδίστικο φαγητό...Το λιγούρεψα επίσης μαζί με το σκορδόψωμο το ακριβώς από κάτω... Στα μανιτάρια ποτέ δεν λέω όχι οπότε...θα πάρω ένα πιάτο οπωσδήποτε...Φιλάκια φιλενάδα...
Τα πιάτα σου είναι πεντανόστιμα πάντα...
Μανιτάρια...???
και λεμονάτο...???
Ποτέ δεν λέμε όχι σε τέτοιο πιάτο...
Και ναι,η γεύση είναι στην απλότητα...Συμφωνώ απολύτως αγαπητό συνμέλος και συνπαραγωγέ...!!!
Καλημέρες και φιλιά σε όλες σας...-:)))
Γεια σου Βασάκι μας με τις νοστιμιές σου!
Οτι έχω δοκιμάσει από τα χεράκια σου είναι απίστευτα νόστιμο!
Και το καλομαγειρεμένο μοσχαράκι σου δείχνει σούπερ γευστικό!
Πολλά φιλιά!
Τι ωραιο φαγακι! Φανταζομαι τι νοστιμη θα ειναι η σαλτσουλα του, με το πιλαφι σιγουρα ταιριαζει υπεροχα!
Σλουπ!Μανιταράκια σε κρεμώδες λευκή σάλτσα!Πάρα πολύ ωραία πρότασ Βάσια!
Λαχταριστό φαγάκι το ερωτεύτηκα μόνο που διάβασα τον τίτλο!
Φιλάκια κορίτσια!
Καλή χρονιά Βάσια μου!!!Πολύ αγαπημένη συνταγή!!!Νόστιμο πιάτο!!Ενα από τά αγαπημένα μου φαγητά!!!Καλό Σ/Κ!!!Φιλιά!
Όμορφη συνταγή.
Καλή χρονιά με υγεία.
Φιλάκια ...
Πολύ αγαπημένο φαγητό Βάσια, δείχνει πολύ λαχταριστό!! Το λατρεύω με πατάτες πουρέ!Φιλάκια,καλό Σ/Κ
Μαμαδίστικο και πεντανόστιμο, το μοσχαράκι με τα μανιτάρια! Ένα φαγητό για όλη την οικογένεια! Είτε με ρυζάκι, είτε με πατατούλες, είναι εξαιρετικό, με αυτήν σούπερ σάλτσα!!
Καλή Κυριακή.
Ha estado un regalo el visitar tu bloc, te invito visitar el mio y compartamos nuestros blogs y si te gusta espero que te hagas seguidor.
Elracodeldetall.blogspot.com
Εγώ Βασσάκι μου μπορεί να μην δοκιμασα απο το υπέροχο μαμαδίστικο πιατάκι σου αλλά απόλαυσα τις ωραιότατες μπριζολίτσες που μου έψησες με όλα τα παρελκομενά τους + το ότι είχες τηγανίσει μια μερίδα πατάτες μόνο για μένα !!!!!!!!!
σε φιλώ πολύ πολύ πολύ !!!
Βάσια μου δεν έχω λόγια, δείχνει πολύ λαχταριστό, πεντανόστιμο πιάτο!!!
Φιλάκια πολλά!!!
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια!!!
Να έχουμε μια καλή και γεμάτη χαρά και ευτυχία χρονιά!!!!
Πολλά πολλά φιλιά!!!!
Πολύ καλή συνταγή,μπράβο!!!!
Post a Comment