Friday 17 January 2014

Κοτόπουλο σε σάλτσα τυριών


Τον τελευταίο καιρό ίσως έχετε προσέξει ότι όταν μαγειρεύω κοτόπουλο με διάφορες σάλτσες, προτιμώ το άσπρο κρέας του κοτόπουλου, το οποίο μαγειρεμένο μέσα στις σάλτσες αυτές δεν είναι καθόλου άνοστο, και καθόλου «βαρετό».
Στην σημερινή συνταγή λοιπόν, το κοτοπουλάκι μαγειρεύεται σε μιαν υπέροχη σάλτσα με τυριά, σκορδάκι και κονιάκ και δίνει ένα τόσο γευστικό αποτέλεσμα που θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.
Οι γιοι μου το τιμήσανε με τηγανιτές πατατούλες, μα εσείς συνοδεύστε το με ότι προτιμάτε, ακόμα και με μια νόστιμη σαλάτα!
Πάμε να μαγειρέψουμε κοτοπουλάκι τυλιγμένο σε τυρένια σαλτσούλα!

Θα χρειαστούμε:
1000-1200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε κυβάκια
Για το πανάρισμα
5 κουταλιές αλεύρι
2,5 κουταλιές κορνφλάουρ
1,5 κουταλάκι αλάτι
Για την σάλτσα 
300 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
500 ml κρέμα γάλακτος
1 σφηνάκι κονιάκ
3 κουταλιές βούτυρο (κρύο)
2 γεμάτες κουταλιές σκόνη σκόρδου
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσανάκια)
λίγο πιπεράκι
Επιπλέον 
1 χούφτα τριμμένο ρεγκάτο ή γραβιέρα
Στην πράξη:
Βάζουμε όλα τα υλικά για το πανάρισμα σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο, και τα ανακατεύουμε καλά.
Πανάρουμε τα κυβάκια του κοτόπουλου σε αυτό το μείγμα, και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι, ώστε να τηγανιστούν καλά χωρίς να μας καούν όμως.
Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι και αν χρειαστεί χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά, πάντως δεν χρειάζονται πολλή ώρα τηγάνισμα μέχρι να είναι έτοιμα.
Βγάζουμε τα κυβάκια του κοτόπουλου όταν ετοιμαστούν, και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το κονιάκ και τα ζεσταίνουμε.
Μόλις ζεσταθούν, προσθέτουμε το Φιλαδέλφεια, την σκόνη σκόρδου, τον άνηθο και λίγο πιπεράκι.
Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε τα τηγανισμένα κυβάκια κοτόπουλου.
Χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν όλα μαζί για λίγα λεπτά με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συχνά το φαγητό μας.
Κατόπιν αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο ρεγκάτο. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε σκεπασμένη εκτός φωτιάς για ένα τεταρτάκι προτού σερβίρουμε, ώστε να «δέσει» η σάλτσα μας.
Καλή επιτυχία!

24 comments:

piga said...

Υπέροχο!
Είναι όλα τα λεφτά

SpIrToKoYto said...

Αύριο....!!!
το μενού μας θα είναι αυτό...!!!!
( άλλωστε πάντα προτιμούμε τα διαιτητικά πιάτα...:P
Συνμέλος,απλά εξαιρετικό...

Καλημέρες και φιλιά σε όλες σας...-:)))

Katrina said...

Αχου τι ειναι αυτο το φαγακι φαινεται τελειο!!!!!

syros2js said...

Ελενάκι, ζωγράφισες πάλι!!!
Φαίνεται μούρλια!!!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!!
Καλό Σαββατοκύριακο!

- spoonstories- said...

Οπότε ουσιαστικά πρώτα το πανάρουμε και μετά το μαγειρεύουμε με τη σάλτσα του?Πολύ ενδιαφέρον μου ακούγεται και τα υλικά είναι τέλεια!Σε ευχαριστούμε Έλενα που μας έκανες να πεινάσουμε πρωί πρωί :P
Φιλιά!!

Unknown said...

Πολύ ωραία συνταγή!!! Θα τη δοκιμάσω!:)

ΑΧΤΙΔΑ said...

Μου ..μύρισε κοτόπουλο και ..ήρθα!Αγάπη μου ξέρεις ότι το λατρεύω..δεν μου φτάνει μία μερίδα σου λέω..από ..κατσαροόλα και πάνω!

mm_skg said...

Ελενακι μου γλυκο, καλα το ειπα εγω, αυτο ειναι φαγακι για μενα, στηθος κοτοπουλου και τυρενια σαλτσουλα, του απολυτου γουστου μου!
Φιλακια!
Καλο Σ/Κ!

Silena said...

Και μόνο που το είδα έτσι ζουμερό και περιχυμένο με την τυρένια σαλτσούλα μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις!!!!!
Καταπληκτικό Έλενά μου!!!!! Πολλά φιλιά!

Niki said...

πω πω τέλειο!

Maria B. said...

Μπράβο Λενάκι μου !!! υπέροχη πρόταση γεμάτη νοστιμιά !!! έβαλες πάλι την πινελιά σου !!!!

καλό σ/κ και σε φιλώ πολύ πολύ

DIMI said...

Tί υπέροχη συνταγή!!!Πεντανοστιμο τό φαγάκι σου Ελενά μου!!Η τυρένια σαλτσούλα,όλα τά λεφτά!!!Καλό Σ/Κ!Φιλάκια!!!

Rena said...

Η σάλτσα τυριών πρέπει να δίνει μοναδική νοστιμιά!!!!!!!!!!!!
Φιλάκια!!!!!!!!!!

Eleni said...

Αααα αυτό πρέπει να το δοκιμάσω οπωσδήποτε και μόνο η σάλτσα του φαίνεται τέλεια !!!!Μπράβο Ελενάκι!
Φιλάκια πολλά!!!

Μαρία Έλενα said...

Όμορφη συνταγή
Φιλάκια ...

Ειρήνη Ε. said...

Ελενάκι, απίθανο το κοτοπουλάκι! Αυτή η σάλτσα, είναι πεντανόστιμη! Η μικρή Έλενα, πετάει την σκούφια της για τέτοια φαγάκια και είμαι σίγουρη ότι, μόλις το δει, θα το ζητήσει αμέσως. Να μην σου πω δε, ότι θα το φτιάξει μόνη της. Είναι πανεύκολη συνταγή.
Καλή μας ημέρα.

Lila Xagorari said...

Συνταγούλα για το γιο μου ετοίμασες Ελενάκι......λέω να στον στείλω για κανα μήνα!!!!

Tante Kiki said...

Αγαπημένος συνδυασμός από τους πολύ νόστιμους! Η συνταγή σου Έλενά είναι απίθανη!!!!
Φιλάκια!

Mary said...

Ελενάκιιιιιιιιιιι μουουου!!!!!!
Γιαααααααααααμμμμμμ!!!!!!!!
Το βλέπω και λιγουρεύομαι, τέλειο

Φιλάκια πολλά ζουζουνίτσα μου!

Maria Naka said...

Μμμμμ πεντανόστιμο πρέπει να είναι!

Vasia b. said...

Λατρεύω τι νόστιμες και γρήγορες συνταγές σου!!!!
Πολλά φιλιά!!!

Unknown said...

Σχολιάζω αργά αλλά σχολιάζω τουλάχιστον...Κι εγώ Ελενάκι λατρεύω τις γρήγορες συνταγές σου και τις έχω δοκιμάσει όλες..και αυτή οπωσδήποτε...

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ said...

Καλησπέρα Ελενα μου..καιρό έχει να περασω απο δω.... ωραίο κ νόστιμο το φαγητό σου...

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ said...

Καλησπέρα Ελενα μου..καιρό έχει να περασω απο δω.... ωραίο κ νόστιμο το φαγητό σου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...