Wednesday, 9 July 2014

Κουζουλόπουλο


Συνταγή σήμερα από την Αγγελίνα, φίλη μας και παραγωγό του αγαπημένου μας SpIrto Web Radio!!
Η Αγγελίνα μας μαγείρεψε κουζουλόπουλο, δηλαδή κοτόπουλο που το …… μέθυσε με ρακόμελο και λικέρ πορτοκάλι!
Πάμε να δούμε τι καλά μας έφτιαξε!!

Χρειαζόμαστε:
2 στήθη κοτόπουλου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 ml ρακόμελο
50 ml λικέρ πορτοκάλι
χυμό από 1 λεμόνι
1 γενναία κουταλιά μουστάρδα (εγώ έβαλα πικάντικη)
1 κύβο λαχανικών
λαδάκι για το τσιγάρισμα
αλάτι - πιπέρι
Τι κάνουμε:
Διαλύουμε τον κύβο λαχανικών σε 1 ποτήρι νερό.
Κόβουμε τα στήθη του κοτόπουλου σε λεπτές φέτες.

Σε μια πλατιά κατσαρόλα (ή αντικολλητικό τηγάνι αν δεν σας πειράζει να αλλάξετε σκεύος στην συνέχεια) τσιγαρίζουμε στο λάδι τα στήθη κοτόπουλου, περίπου για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμυδάκι μας.
Αφού πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, το σβήνουμε με το ρακόμελο και το λικέρ.
Όταν εξατμιστεί καλά το αλκοόλ, (όσοι έχετε χρησιμοποιήσει τηγάνι τώρα πρέπει να μεταγγίσετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα) προσθέτουμε τις φέτες κοτόπουλου και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τον κύβο, το λεμόνι και τη μουστάρδα.
Τα αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια δυο βράσεις, δοκιμάζουμε αν είναι όσο μαγειρεμένο θέλουμε, και το φαγάκι μας είναι έτοιμο.
Μπορούμε να το σερβίρουμε με πουρέ (όπως εγώ), ρυζάκι ή ακόμη και βραστά ή ψητά λαχανικά για πιο light απόλαυση!!!
Καλή επιτυχία!
Αγγελίνα

15 comments:

Vita said...

Φοβερός τίτλος! Κουζουλόπουλο! Θα δοκιμαστεί :-)!

SpIrToKoYto said...

Τί περιμένεις από κουζουλό ανήψι ,κουζουλής θείας..???
Αχ...με συγκίνησε το σκασμένο...Κάτι πήρε από τις πάνες που τις άλλαζα...

Καλημέρες και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...♥

ΕΛΕΝΑ said...

Θεία Βιβή να το χαίρεσαι το κουζουλό ανίψι ;-)

Αγγελίνα μου σε ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή, το μεθυσμένο κοτοπουλάκι φαίνεται νοστιμότατο!!!
Φιλάκια!

Μυρωδία said...

Μόνο από τον τίτλο, θέλω να το δοκιμάσω! Κ επίσης μ' αρέσει που χρησιμοποείται ρακόμελο, το οποίο λατρεύω!

Maria B. said...

Βρε είσαστε κουζουλοσοϊ ????? χιχιχχι

Μπράβο Αγγελινα άξια ανηψια της θείας. Είχα φάει κάποτε απο την θεία ένα ''εξπρές'' κοτοπουλο και ακόμα γλυφω τα δαχτυλά μου !!!!!!!!

γεια στα χεράκια σου !!!

φιλια πολλά πολλά

Σοφία Ζ. said...

Και κουζουλόπουλο και εύκολο! Σιγά που δεν θα το φτιάξω! Μπράβο Αγγελίνα, γεια στα χέρια σου! Το δε ... όνομα όλα τα λεφτά! φιλιά πολλά!

DIMI said...

Υπέροχη συνταγή!!Μού κέντρισε τήν περιέργεια καί τήν δοκιμάσω!!Καλό βράδυ!Φιλάκια!

Σμαραγδένια Ρούλα said...

Και μετα αφου το φαμε το κουζουλόπουλο ρίχνουμε και ενα πεντοζάλι.. έτσι για να χωνέψουμε και να τιμήσουμε την συνταγή σου Αγγελίνα μου .. όπα!!!! χι.χιχ. φιλακιαααα!!!

Μαρία Έλενα said...

Όμορφη συνταγή
Φιλάκια ...

- spoonstories- said...

Τρελάθηκα με το όνομα!! Και μετά με την ίδια τη συνταγή!!Μπράβο στο κορίτσι!

Ερμιόνη said...

Ρακόμελο, λικέρ πορτοκάλι!
Τελικά οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να μαγειρέψουμε/αρωματίσουμε το κοτόπουλο είναι απλά ανεξάντλητοι!
Ευχαριστούμε Αγγελίνα για την ωραία ιδέα!

Neli said...

Χμμμμμμμμμ ωραίο μου φαινεται ,θα το δοκιμασω,πολλα φιλια.

Tante Kiki said...

Μμμμμμμμμμμμ!! Ωραιότατο όπως και ο τίτλος!

Mary said...

Με πολλή χαρά είδα ξανά το κουζουλοπουλάκι της Αγγελίνας, άξια!

Πολλά μπράβο και φιλιά!

Ειρήνη Ε. said...

Μπράβο Αγγελίνα για την συνταγή σου! Πρωτότυπη όσο και νόστιμη! Το "κουζουλόπουλο" σου, εντυπωσιακό!
Καλό Σαββατοκύριακο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...