Wednesday, 23 July 2014

Τούρτα φράουλα - σοκολάτα


Σαν σήμερα, πριν από 6 χρόνια, ήρθε στη ζωή μας το κοριτσάκι μας.
Ήταν, είναι και θα είναι η ομορφότερη και σημαντικότερη στιγμή της ζωής μου, όπως και κάθε γυναίκας που γίνεται μάνα πιστεύω.
Εύχομαι να είναι πάντα γερή, να τη χαιρόμαστε και να την καμαρώνουμε.
Για την μονάκριβη κορούλα μου, ετοίμασα μια τούρτα λόγω της ημέρας!!
Σοκολάτα και φράουλα μου ζήτησε, οι αγαπημένες της γεύσεις, ήταν δυνατόν να της χαλάσω χατίρι??
Χρόνια σου πολλά Ναταλάκι μου !!!

Τα υλικά μας:
Για το παντεσπάνι (3 δίσκους 18-20 εκ. διαμ.):
6 αυγά
1 κούπα τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2/3 κούπας τσαγιού κακάο σκόνη
1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1,5 κούπα τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
Για την κρέμα φράουλα:
1 φακελάκι κρέμα στιγμής με γεύση φράουλα και το ανάλογο γάλα
Για την κρέμα σοκολάτα:
1 φακελάκι κρέμα στιγμής με γεύση σοκολάτα και το ανάλογο γάλα
Για το σιρόπι:
1 2/3 κούπας τσαγιού νερό
1 ¼ κούπας τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλάκι κακάο σκόνη
2 κουταλιές σιρόπι φράουλας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και από γλυκό του κουταλιού φράουλα)
Για την σοκολατένια σαντιγί
1 φακελάκι σκόνη για σαντιγί κακάο και το ανάλογο γάλα
Για την ροζ σαντιγί
1 φακελάκι σκόνη για σαντιγί βανίλια και το ανάλογο γάλα
λίγες σταγόνες από κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
εσάνς φράουλας (προαιρετικά)
κονφετί
Τι κάνουμε:
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά , τη ζάχαρη, τις βανίλιες και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να φουσκώσει και πήξει το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο . Χτυπάμε για λίγο ακόμη με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε τρία στρογγυλά σκεύη 18 ή 20 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 165 βαθμούς, για 10 λεπτά περίπου.
Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τα παντεσπάνια από τον φούρνο, τα αναποδογυρίζουμε προσεκτικά, αφαιρούμε τα χαρτιά, τα τοποθετούμε σε μια σχάρα και τα σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα για να μην μας στεγνώσουν.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα μαζί τα υλικά να βράσουν για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζουμε τις κρέμες που θα γεμίσουμε τη τούρτα μας χωριστά, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες.
Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και τα δύο είδη σαντιγί που θα διακοσμήσουμε τη τούρτα μας.
Όσον αφορά την ροζ σαντιγί, θα προσθέσουμε στο τέλος το χρώμα και την εσάνς.
Το χρώμα θα το προσθέσουμε σταγόνα σταγόνα, ώστε να πάρουμε όσο το δυνατόν πιο όμοιο χρωματικό αποτέλεσμα με την φραουλένια κρέμα.
Εγώ χρησιμοποίησα και για τις 2 κρέμες (φράουλα και σοκολάτα) αλλά και για τις 2 σαντιγί ( κακάο και βανίλια) τις συσκευασίες της Γιώτης.
Συναρμολόγηση.
Τοποθετούμε σε μία πιατέλα ένα δίσκο παντεσπάνι, το βρέχουμε με το 1/3 από το σιρόπι και απλώνουμε με μια σπάτουλα όλη τη κρέμα της σοκολάτας.
Σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι, βρέχουμε με το ανάλογο σιρόπι και έπειτα με μια σπάτουλα απλώνουμε όλη την κρέμα φράουλας. 
Στη συνέχεια σκεπάζουμε με το τρίτο και τελευταίο δίσκο παντεσπάνι και τον βρέχουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.
Γεμίζουμε δυο σακούλες κορνέ με σαντιγί, στη μια βάζουμε την σοκολατένια και στην άλλη την ροζ. Χρησιμοποιούμε αστερωτές μύτες για τις ροζέτες .
Διακοσμούμε εναλλάξ με ροζέτες την τούρτα, δημιουργώντας σχέδια της αρεσκείας μας, μέχρι να καλύψουμε ολόκληρη την τούρτα (περίμετρο και επιφάνεια).
Στολίζουμε με κονφετί.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ.(eleniscooking)

23 comments:

Σοφία Ζ. said...

Να τη χαίρεστε την Ναταλία σας! Η τούρτα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ. Την καλημέρα μου και τις θερμότερες !ευχές μου

Ξανθή said...

Ελένη μου να τη χαίρεστε και να είναι η ζωή της γεμάτη Υγεία και Χαρά.
Πολλά φιλιά

rena said...

Να την χαίρεσαι την κούκλα σου,πάντα γερή και ευτυχισμένη να είναι!!!!
Τι όμορφη τούρτα τι μου κάνεις πρωί πρωί!!!!!!
Φιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ροδούλα said...

Έλενά μου, είναι η πρώτη φορά που δε στάθηκα στη συνταγή.
ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟ ΑΓΓΕΛΑΚΙ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟ, ΚΑΛΟΤΥΧΟ ΜΕ ΧΑΡΆ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ!!!!
Η τούρτα είναι εξαιρετική έτσι; Από εμφάνιση σκίζει, είμαι σίγουρη και από γεύση!!!
Φιλιά πολλά Ελενά μου!!!

- spoonstories- said...

Χρόνια πολλά στο αγγελάκι σας κούκλα μου! Μα είανι και ξεχωριστή αυτή η τούρτα! Τέλεια, νόστιμη και φτιαγμένη με τόσο πολύ αγάπη!

Ειρήνη Ε. said...

Πολύχρονη η μικρή σας Ναταλία! Γερή, δυνατή και ευτυχής, να κάνει πραγματικότητα όλα της τα όνειρα!
Υπέροχο το κέρασμα και είμαι σίγουρη ότι η Ναταλίτσα θα ξετρελάθηκε με την ωραία τούρτα που της έφτιαξε η μανούλα!!
Εύχομαι και στα.... εκατόν έξι με Υγεία!!

Ροδανθη said...

Ελένη μου να χαιρόσαστε το αγγελούδι σας να είναι πάντα γερή κι ευτυχισμένη στη ζωή της,να την καμαρώσετε όπως επιθυμείτε.
Όσο για την τούρτα δεν έχω λόγια!!!
Φιλιά!!!!

Stella Christomoglou said...

Να είναι πολύχρονη η κορούλα σου, με υγεία, πολλά-πολλά χαμόγελα και να έχει δίπλα της ανθρώπους που να την αγαπούν!!!
Η τούρτα φανταστική!!!!!
Φιλάκια

mookies said...

Χρόνια πολλά στη Ναταλία σου, να τη χαίρεσαι! Πολύ όμορφη και σίγουρα πολύ νόστιμη η τούρτα που της έφτιαξες. Σοκολάτα με φράουλα, ιδανικός συνδυασμός.
Φιλιά

Aleka Craftaholic said...

Ελένη μου, να την καμαρώνεις πάντα!Φιλιά!

Στέλλας Κουζινομπερδέματα said...

Να την χαίρεσαι Ελένη!
Η ζωή της να είναι τόσο γλυκιά και όμορφη σαν την τούρτα που της εφτιαξες!

DIMI said...

Ελένη μου,να την χαίρεσαι την Ναταλία σου,πάντα γερή και ευτυχισμένη να είναι!Η τούρτα,υπερπαραγωγή!!Ο ωραιότερος συνδυασμός, σοκολάτας - φράουλας!!Καλά νά περάσετε!Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι μου να το χαίρεσαι το Ναταλάκι, που είναι μια κούκλα και μια τσαχπίνα και ξέρεις πόσο πολύ την αγαπώ!!!
Να της δώσεις πολλά πολλά σβουριχτά φιλάκια στα γλυκά της μαγουλάκια!!!
Καλά, για την τούρτα, δεν έχω λόγια!!!! Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από σένα!
Πολλά φιλιά!

Ερμιόνη said...

Να το χαίρεστε το κοριτσάκι σας Ελενάκι!

Να είναι καλά εύχομαι, γερό και χαμογελαστό και εσείς να το καμαρώνετε!

Υπέροχη η τούρτα που έφτιαξες στη μικρή σας κυρία. Η σοκολάτα με τη φράουλα είναι απίθανος συνδυασμός, οπότε τα θερμά μου συγχαρητήρια στην εορτάζουσα για το εξαιρετικό της γούστο!

Και στη φοβερή μαμά φυσικά, για την άπαιχτη τούρτα που έφτιαξε!

Φιλιά


Martha said...

Χρόνια πολλά και καλότυχα στο κοριτσάκι σας, κι εγώ σοκολάτα και φράουλα θα ζήταγα αν είχα τα γενέθλιά μου! Μμμμ!!!!

Charalampidou Elpida said...

Να το χαίρεστε το Ναταλάκι!!!!!
Να είναι γερό τυχερό και πάντα...
Χαμογελαστοοοοοοοοό!!!!!!
Πολλά πολλά Φιλάκια!!!!!!

Maria B. said...

Τελεια η τουρτίτσα της μικρής Ναταλίας μας !!! η μανουλα της ζωγράφισε πάλι !!! Να την χαίρεστε Λενακι μου και να την καμαρώνετε !!!!

γεια στα χεράκια σου !!!

Μυρωδία said...

Καλημέρα! Να τη χαίρεστε τη Ναταλία σας! :)
Και με τέτοια υπέροχη τούρτα είμαι σίγουρη ότι και εκείνη μέσα στη χαρά θα είναι! :)

Tante Kiki said...

Να το χαίρεσαι το Ναταλάκι Ελένη μου!! Πάντα γερό, τυχερό κι ευτυχισμένο κι εσείς πάντα καλά να την καμαρώνετε!!!!
Η τούρτα σου υπέροχη και πανέμορφη! Φαντάζομαι χαρές που θα έκανε η Ναταλίτσα!!!
Πολλά πολλά φιλιά!

Μαρία Έλενα said...

Να την χαίρεσαι.
Όμορφη η τούρτα.
Φιλάκια ...

Elenis Cooking said...

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ από καρδιάς όλους για τις όμορφες ευχές σας, να είστε πάντα καλά εσείς και οικογένειές σας!!!
Πολλά φιλιά!!!

Mary said...

Υπέροχη η τούρτα για να γλυκάνει την πριγκίπισσα της ζωής σας Ελενάκι μου!
Να είναι χιλιόχρονη, γερή, τυχερή κι ευτυχισμένη στη ζωούλα της!

Πολλή αγάπη και φιλιά σας στέλνω!

SpIrToKoYto said...

Τώρα αξιώθηκα να μπω η σουρτούκω Ελενάκι μου και να σου ευχηθώ από καρδιάς να χαίρεστε το αγγελούδι σας...!!!
( τώρα για την τούρτα και τη μαμά που την έφτιαξε,τα λόγια είναι περιττά...)

Πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας από την θαλασσοδαρμένη...♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...