Monday, 28 July 2014

Πένες ριγκάτε με πέστο goji


Η συνταγή αυτή ήταν μια από τις συμμετοχές μου στον διαγωνισμό των Fridays “Living Well”.
Ένα κλασσικό πιάτο της Ιταλικής κουζίνας πειραγμένο ως προς τα τυριά για να δοθεί ελληνικός τόνος στη δομή του, αλλά και ως προς τα φύλλα για να ενισχυθεί με όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του φυτού goji.
Η ιδιαιτερότητα σε αυτό το πιάτο, είναι η σάλτσα πέστο που έφτιαξα με φύλλα goji.
Εάν θελήσετε να την ετοιμάσετε και δεν βρείτε στην αγορά φύλλα goji, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου και θα φροντίσω να σας προμηθεύσω.
Πάμε να μαγειρέψουμε!
Οι ποσότητες των υλικών αφορούν μία μερίδα εστιατορίου, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού. Για περισσότερες μερίδες, αυξήστε ανάλογα τις ποσότητες.

Χρειαζόμαστε:
1 μερίδα εστιατορίου ζυμαρικά πέννες
7-10 (ανάλογα με το μέγεθος) ντοματίνια τύπου βελανίδι
2 κουταλιές σάλτσα πέστο goji
3-4 φύλλα goji
Για την σάλτσα πέστο:
25 γρ. φύλλα goji
10 γρ. κουκουνάρι
μισή σκελίδα σκόρδο
20 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας
10 γρ. κεφαλοτύρι Κεφαλλονιάς
100 ml ελαιόλαδο
Στην πράξη:
Ετοιμάζουμε την σάλτσα πέστο.
Έχουμε φροντίσει να βάλουμε τα μαχαίρια από το μούλτι για μια περίπου ώρα στην κατάψυξη, προτού χτυπήσουμε στο μούλτι τα υλικά.
Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα φύλλα του goji
Λιώνουμε το σκόρδο και τρίβουμε το τυρί.
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στο μούλτι ή στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 3 με 4 λεπτά. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα βρασμένα ζυμαρικά και προσθέτουμε τα ντοματίνια και την σάλτσα πέστο.
Ανακατεύουμε με προσοχή, ώστε το πέστο να απλωθεί ομοιόμορφα και να καλύψει όλα τα ζυμαρικά.
Σερβίρουμε διακοσμώντας το πιάτο με 3 φύλλα goji και ένα βλαστάρι.
Καλή επιτυχία!!
Αμαλία

12 comments:

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Καλημέρα, καλημέρα!!!! Τί ενδιαφέρουσα πρόταση, κορίτσια! Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε! Φιλάκια πολλά!

Anonymous said...

Που μπορώ να επικοινωνήσω για φύλλα goji;
Ευχαριστώ, καλή βδομάδα!
Ρένα

ΕΛΕΝΑ said...

Καλώς την Αμαλίτσα μας με τις νοστιμιές της!!
Πέστο goji, αυτό κι αν είναι ένα ιδιαίτερο πέστο.
Φιλάκια, καλή βδομάδα!


Amali said...

Καλημέρα σε όλη την παρέα
δυστυχως οι υποχρεώσεις με κρατάνε μακριά από το να στέλνω συνταγές, αλλά όχι εννοείται από το να παρακολουθώ τα δρώμενα του μπλογκ μας..


Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια


** Για όποιον ενδιαφέρεται επειδή συνεργάζομαι με καλλιεργητές υπερτροφών γκότζι, αρώνια μύρτιλλο και άλλα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο αμαλί κεράσματα στο τηλέφωνο 2221 30 7800 σε ωράριο καταστημάτων και θα σας φέρω εγώ σε επαφή

Mari Beika said...

Πολύ ωραία αυτή η πέστο Αμαλία μου!! Λες να γίνεται και με φύλλα Αρώνιας!!
Φιλιά πολλά!!

Ροδούλα Σερδάρη said...

Πολύ ωραία και ξεχωριστή η συνταγή σου Αμαλία!!!
Σ΄ευχαριστούμε πολύ!!
Καλή εβδομάδα κορίτσια!!

DIMI said...

Υπέροχη συνταγή καί μέ ιδιαίτερη γεύση!Μπράβο Αμαλία!!Καλή εβδομάδα!Φιλιά!

Elenis Cooking said...

Αμαλία μου υπέροχη η συνταγή σου,πολύ διαφορετική πρόταση, μπράβο!!!πρέπει να είναι πεντανόστιμο πιάτο!
Φιλάκια πολλά, καλή εβδομάδα!!!

Ερμιόνη said...

Πάρα πολύ ιδιαίτερο πιάτο.
Το πέστο με τα φύλλα goji πραγματικά πολύ ξεχωριστό!
Σίγουρα θα ήθελα να δοκιμάσω!

- spoonstories- said...

Καλός το κορίτσι! Νομίζω πως είμαι περίεργη για αυτή τη pesto!Θα ήθελα πολύ να τη γευτώ!

Σμαραγδένια Ρούλα said...

Πρωτη φορα ακουω για την πέστο αυτή και για το συγκεκριμένο φυτό φαίνεται πολύ νοστιμο... ειμαι περίεργη να δώ τι γευση έχει... θα προσπαθήσω να το βρώ.. αλλιως θα τα πουμε... Αμαλία μου.. φιλακιαααααα!!
ααααααα παρεπιτόντως δροσιστήκαμε με τόσες καλοκαιρινές μους

Mary said...

Πρωτότυπο και σίγουρα πολύ νόστιμο, μπράβο Αμαλία!

Φιλάκιαααα!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...