Friday, 12 September 2014
Εύκολη τάρτα λεμονιού
Δροσερή και ανάλαφρη τάρτα που μοσχοβολάει λεμονάκι!!
Αφιερωμένη στους λεμονολάτρεις, που από ότι ξέρω είναι πολλοί!
Σας εγγυώμαι θα την λατρέψετε!!
Το βασικό συστατικό της είναι το γιαούρτι, κι έτσι – λέμε τώρα – μειώνονται και οι τύψεις μας, αν κι εμείς δεν νομίζω να νοιώσαμε την παραμικρή τύψη την ώρα που την απολαμβάναμε!
Πάμε να σας πω πόσο εύκολα θα την φτιάξουμε!
Τα υλικά μας:
Για την βάση:
250 γρ. μπισκότα digestives
115 γρ. βιτάμ
Για την κρέμα:
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 φάκελο σαντιγί garni
200 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. ζάχαρη άχνη
75 ml χυμό λεμονιού
ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
μερικές σταγόνες εσάνς λεμόνι (προαιρετικά)
2 φακελάκια ζελατίνη σκόνη (10 γρ. έκαστο)
Επιπλέον
5-6 σφολιατίνια
λίγη ζάχαρη άχνη
Τι κάνουμε:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε το βιτάμ.
Ενώνουμε το βιτάμ με τα μπισκότα και στρώνουμε το μείγμα στην βάση μιας φόρμας με κούμπωμα. Βοηθάμε και με τα δάχτυλά μας, να καλυφθεί καλά η βάση.
Σε αρκετά βαθύ μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το γιαούρτι, την garni (προσοχή, μόνο την σκόνη, όχι και το αντίστοιχο γάλα), την κρέμα γάλακτος, την άχνη, τον χυμό λεμονιού και την εσάνς (αν χρησιμοποιήσετε).
Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε την ζελατίνη σκόνη και 12 κουταλιές νερό. Το αφήνουμε 3-4 λεπτά να στερεοποιηθεί. Κατόπιν το ζεσταίνουμε για μισό λεπτό (μόνο) στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί, να διαυγάσει. Το προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε την κρέμα στην φόρμα, πάνω από την βάση με τα μπισκότα.
Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο, ώστε να πήξει καλά η κρέμα.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, θρυμματίζουμε μερικά σφολιατίνια στην επιφάνεια της κρέμας και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!!
Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση σχετικά με την συνταγή, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο μέιλ του blog μας syntageskardias@yahoo.com ή στο γκρουπάκι ή την σελίδα μας στο facebook.
Labels:
γλυκά