Monday, 29 September 2014

Muffins με φιστίκια Αιγίνης και σοκολάτα


Πολύ εύκολα μαφινάκια, σας έχω σήμερα.
Αφράτα κεκάκια, το καλύτερο κολατσιό, για τα παιδιά μας που πηγαίνουν στο σχολείο. Για το δικό μας, στο γραφείο. Για το καφεδάκι μας, γλυκιά παρεϊτσα.
Φτιάχνονται γρήγορα, είναι χορταστικά, χωρίς να είναι βαριά στην γεύση.
Τα έχω εμπλουτίσει με φιστικάκι Αιγίνης και σοκολάτα γάλακτος, που όλοι αγαπάμε.
Την εμφάνιση τους συμπληρώνει ιδανικά, η τριμμένη καρύδα με την οποία, τα πασπάλισα από πάνω.
Δίνει στα μάφινς μας, μια ωραία ρόδινη εμφάνιση, αλλά και το χαρακτηριστικό άρωμά της.
Δοκιμάστε τα!!

Τα υλικά μας:
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ γεμάτο
ελάχιστο αλάτι
90 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
90 γρ. άχνη ζάχαρη
120 γρ. γάλα φρέσκο
2 αυγά
60 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψίχα
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
ξύσμα από μισό μέτριο λεμόνι
1 μασουράκι άρωμα βανίλιας
Για το πασπάλισμα
20 γρ. τριμμένη καρύδα
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε ταψάκι για μάφινς με δώδεκα υποδοχές, χάρτινες θηκούλες για κεκάκια. Τις λαδώνουμε με πινέλο ελαφριά, με σπορέλαιο.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπαίκιν πάουντερ και το αλάτι.
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια την σοκολάτα γάλακτος.
Βάζουμε την ψίχα από τα φιστίκια Αιγίνης στο μούλτι και τα κόβουμε μέτρια.
Ανακατεύουμε την σοκολάτα και τα φιστίκια με το αλεύρι.
Σε μπολ, βάζουμε την ζάχαρη με την μαργαρίνη ή το βούτυρο και τα χτυπάμε ν΄αφρατέψουν. Προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας, τα αυγά ένα ένα και το ξύσμα λεμονιού, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό στο μείγμα.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, να ενωθούν όλα τα υλικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς Κελσίου, βάζοντας την σχάρα του στο μεσαίο ράφι.
Γεμίζουμε με κουτάλι, τα δύο τρίτα κάθε χάρτινης θηκούλας, με το μείγμα των μάφινς.
Πασπαλίζουμε την κορυφή κάθε μάφιν με την τριμμένη καρύδα. Θα την χρειαστούμε όλη την ποσότητα.
Βάζουμε το ταψάκι στον φούρνο και ψήνουμε για 25΄-30΄, ανάλογα με τον φούρνο. Βυθίζουμε την λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο ενός μάφιν και αν βγει καθαρή, είναι έτοιμα.

Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο και βάζουμε τα μάφινάκια πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Τα φυλάμε σε κουτί ή σε σακούλα, για να μην στεγνώσουν.
Αν θέλουμε, μπορούμε να τα γαρνίρουμε με βουτυρόκρεμα ή κάποια κρέμα τυριού που μας αρέσει.
Αν νομίζουμε ότι δεν θα καταναλώσουμε τα μάφινς σύντομα, μπορούμε να τα βάλουμε σε σακουλάκια ή σε κουτί, στην κατάψυξη. Όποτε τα χρειαστούμε, ξεπαγώνουμε όσα θέλουμε και είναι της ώρας.
Αν δεν έχουμε ταψάκι για μάφινς, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλουμινένιες θηκούλες για κεκάκια, που βρίσκουμε στο εμπόριο.
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!
Ειρήνη Ε.

16 comments:

- spoonstories- said...

Φιστίκι Αιγίνης , σοκολάτα και ινδική καρύδα!!Τα φαντάζομαι απίθανα!!! Ότι πρέπει για να πάει καλά η εβδομάδα!!Φιλιά Ειρήνη μου^^

ΕΛΕΝΑ said...

Ειρηνάκι στα μαφινάκια και στα μπισκοτάκι είσαι άφθαστη!!
Εδώ έχεις συνδυάσει ένα σωρό αγαπημένες γεύσεις, φαντάζομαι τι απίθανα θα έγιναν τα μαφινάκια σου!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!!

SpIrToKoYto said...

Μιά γλύκα το άνοιγμα της εβδομάδας...Τέλεια είναι Ειρηνάκι...!!!

Καλημέρες και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...♥

ΜΕΤΗ said...

Λαχταριστά τα μαφινάκια σου Ειρήνη μου!!!
Γεια στα χέρια σου!!!!
Φιλάκια!!!

Χρύσα said...

Και με βρίσκεις πάνω στην αναζήτηση για διαφορετικά μαφινάκια, γιατί έχω βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια... Πολύ ενδιαφέρον συνδυασμός γεύσεων!

DIMI said...

Τέλεια τά μαφινάκια σου Ειρήνη μου!!Φαίνονται πολύ λαχταριστά!Συνδύασες τόσο όμορφα τά υλικά!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!

Elenis Cooking said...

Ειρήνη μου πάρα πολύ ωραία τα κεκάκια σου, διαφορετικά από τα συνηθισμένα. Ο συνδυασμός των γεύσεων τέλειος!!!
Φιλάκια πολλά, καλή εβδομάδα!!!

Katrina said...

Ειρηνη μου τελεια τα κεκακια σου και λαχταριστα!!!!Γεια στα χερακια σου!!!!!

Stella Christomoglou said...

Απίθανος ο συνδυασμός των υλικών!!!
Ανυπομονώ να τα φτιάξω!!!
Καλή βδομάδα!!

Ερμιόνη said...

Ειρήνη μου είδα υλικά στα μάφινς σου που μου αρέσουν πολύ: σοκολάτα, φιστίκια, λεμόνι και καρύδα!
Μου αρέσει που έχεις βάλει τόσο σοκολάτα όσο και λεμόνι, είναι συνδυασμός λίγο ιδιαίτερος που προσωπικά ωστόσο με ενθουσιάζει!
Φιλιά

Δημιουργία said...

Μια δόση μου φαίνεται λίγη, για τέτοια μοσχομυριστά μαμφινακια Ειρήνη. Καλή εβδομάδα να έχεις.

mia maria said...

Φιστίκι και σοκολάτα...δεν υπάρχει καλύτερο!

Kate'sCakeBox said...

Τρελαίνομαι για μαφινάκια γλυκά και αλμυρά!!συγχαρητήρια Ειρήνη μου!!καλή βδομάδα και πολλά μπράβο!!

Tante Kiki said...

Σοκολάτα και καρύδα... το καλύτερό μου... θαύμα έκανες πάλι Ειρήνη μου!!! Πρόσθεσες και το φιστίκι Αιγίνης και τα απογείωσες τα μαφινάκια!!! Τέλεια!!!
Καλό βράδυ!

Maria B. said...

Γεια σου βρε Ρηνακι μου με τα ωραία σου !!! μ'εχετε τρελλάνει με τις νοστιμιές που βάζετε !!!!! Υπέροχα φαίνονται !! γεια στα χερια σου !


φιλια πολλά πολλά και καλό μήνα !

Mary said...

Θα με ξεκάνεις απόψε γειτονάκι μου, δεν το συζητώ...
Λιποθύμησα με τις τυρονοστιμιές σου κι έρχεται στο καπάκι αυτή η εικόνα με λατρεμένα υλικά!

Φιλάκια λιχούδικα!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...