Tuesday, 9 September 2014

Λαζάνια με πικάντικο κοτόπουλο


Τα ζυμαρικά τα αγαπάμε οι περισσότεροι από εμάς.
Η σημερινή συνταγή είναι φτιαγμένη με φύλλα από λαζάνια, στα οποία έχω ιδιαίτερη αδυναμία καθώς είναι πολύ βολικά σαν πρώτη ύλη και συνδυάζονται με πολλές σάλτσες και γεμίσεις.
Αυτή την φορά επέλεξα κοτοπουλάκι σε συνδυασμό με μια αρωματική σάλτσα ντομάτας. Τα τυράκια που χρησιμοποίησα ήταν η αγαπημένη μας παρμεζάνα καθώς και το ρεγκάτο.
Σούπερ ο τελικός συνδυασμός και φυσικά η γεύση μας ενθουσίασε!
Κυριακάτικο ή γιατί όχι και καθημερινό φαγάκι που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια!
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Τα υλικά μας:
1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου
800 γρ. ντοματάκια κονσέρβα ολόκληρα ή κονκασέ
100 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
8-10 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη ή 1 κουταλάκι ξερή ρίγανη
μισό κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
10 σταγόνες ταμπάσκο
1 πρέζα ζάχαρη
4 κουταλιές ελαιόλαδο
14 (περίπου) φύλλα λαζάνια
αλάτι
Στην πράξη:
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα ολόκληρα ντοματάκια ή το κονκασέ μαζί με το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο.
Πλένουμε το φιλέτο του κοτόπουλου και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Το κόβουμε σε κομματάκια του 1,5 εκατοστού περίπου.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά επάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το μείγμα της ντομάτας μαζί με τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το ταμπάσκο.
Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε την σάλτσα από την φωτιά, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι χρειάζεται.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι με διαστάσεις 26 εκ. X 30 εκ. και ρίχνουμε μια δυο κουταλιές από την σάλτσα, χωρίς όμως αυτή να περιέχει κομμάτια κοτόπουλου. Με το κουτάλι μας απλώνουμε την σάλτσα στον πυθμένα του ταψιού.
Βάζουμε όσο φύλλα λαζανιών χρειάζεται για να καλύψουμε τον πυθμένα, καλύπτοντας το δυνατόν τα κενά με κομμάτια από φύλλα.
Χρησιμοποιούμε φύλλα λαζανιών που δεν χρειάζονται προηγουμένως βράσιμο. Τα βρίσκουμε πολύ εύκολα στην αγορά.
Επάνω στα φύλλα απλώνουμε σάλτσα η οποία θα περιέχει την μισή ποσότητα των κομματιών του κοτόπουλου. Πασπαλίζουμε με το 1/3 της ποσότητας του τριμμένου ρεγκάτο και το 1/3 της ποσότητας της τριμμένης παρμεζάνας.
Απλώνουμε από πάνω άλλη μια στρώση φύλλα λαζάνια. Σκορπίζουμε τα υπόλοιπα κομμάτια του ψημένου κοτόπουλου μαζί με μια ποσότητα σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζουμε με άλλο 1/3 τριμμένου ρεγκάτο και 1/3 τριμμένης παρμεζάνας.
Τέλος απλώνουμε μια τελευταία στρώση φύλλα λαζάνια και ρίχνουμε όλη την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά καθώς και με λίγο ελαιόλαδο επιπλέον.
Βάζουμε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Ψήνουμε τα λαζάνια μας για 30 λεπτά περίπου. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, θα τα αφήσουμε να σταθούν για μερικά λεπτά.
Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.
Το φαγάκι μας συνοδεύεται ιδανικά με μια πράσινη σαλάτα ή έναν συνδυασμό πράσινων φύλλων για σαλάτα ανακατεμένων με φρέσκα ντοματίνια.
Καλή μας όρεξη!
Ειρήνη Ε.

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση σχετικά με την συνταγή, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο μέιλ του blog μας syntageskardias@yahoo.com ή στο γκρουπάκι ή την σελίδα μας στο facebook.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...