Friday, 5 September 2014

Παγωτό μπανάνα


Αρνούμαι να αποδεχθώ ότι το καλοκαίρι τελείωσε, και μιας και ακόμα ο καιρός το επιτρέπει εξακολουθώ να φτιάχνω τα αγαπημένα μου παγωτά.
Το σημερινό παγωτάκι είναι από τα πιο νόστιμα που δοκιμάσαμε το φετινό καλοκαίρι!!
Διαφορετικό από όποιο άλλο παγωτό μπανάνα έχετε δοκιμάσει, όπως θα παρατηρήσετε από τα υλικά του.
Έχει πολύ ωραία υφή και ταιριάζει καταπληκτικά με καραμελωμένα καρύδια ή με σιρόπι καραμέλας.
Πάμε να το φτιάξουμε!

Υλικά για 4 μερίδες:
2 μεγάλες μπανάνες
200 γρ. μασκαρπόνε
200 ml κρέμα γάλακτος light
¼ κούπας τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλάκι σιρόπι καραμέλας ή γλυκόζη
Για το σερβίρισμα:
μερικές φετούλες μπανάνας
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε μεγάλες ροδέλες.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ ή το μοιράζουμε σε ειδικές θήκες για παγωτό και το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει.
Πέντε λεπτά πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για να μαλακώσει και να σερβίρεται πιο εύκολα.
Αν έχουμε μοιράσει το μείγμα σε θήκες παγωτού, τις βυθίζουμε για 1-2 δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό, έτσι ώστε να τις αφαιρέσουμε εύκολα.
Αν πάλι προτιμάμε να το σερβίρουμε σε μπολάκια, τότε τοποθετούμε στην βάση του μπολ μερικές φετούλες μπανάνας, πάνω από αυτές βάζουμε 1-2 μπάλες παγωτού και περιχύνουμε με το αγαπημένο μας σιρόπι ή πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς.
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση σχετικά με την συνταγή, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο μέιλ του blog μας syntageskardias@yahoo.com ή στο γκρουπάκι ή την σελίδα μας στο facebook.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...